Connect with us

ACTUALITATE

Care sunt principalele domenii de aplicare ale ventilatoarelor industriale?

Publicat

pe

Ventilatoarele industriale se folosesc în centre comerciale, muzee, hoteluri, cinematografe, centre SPA, cafenele, cantine, restaurante etc. Astfel de echipamente au însă aplicații și la case private, centre de afaceri sau clădiri de birouri. Le poți vedea la fabrici și întreprinderi, sau la depozite de toate tipurile, la ateliere și alte spații de producție.

Există diferite tipuri de ventilatoare industriale care sunt folosite la spitale și complexe sportive, sau în parcuri acvatice ori bazine. Ele sunt necesare și la instituțiile de învățământ de toate tipurile (școli, grădinițe, licee, universități), la stadioane și săli de sport, dar și în alte spații unde este necesară organizarea ventilației.

Specialiștii recomandă anumite modele de ventilatoare industriale în diferite procese tehnologice, pentru a răci anumite mașini, dispozitive sau mecanisme. Acestea se instalează de exemplu în clădiri industriale, unde ele fac destul de mult zgomot, ceea ce deranjează. Cu ajutorul lor se ventilează aerul și se crește productivitatea muncii. Cele mai bune ventilatoare sunt construite din oțel, de aceea sunt considerate de înaltă calitate; oțelul le crește fiabilitatea.

Pentru suflarea aerului în exterior se montează pe peretele clădirilor ventilatoare axiale industriale. În cazul în care în clădire este o rețea de conducte și se vrea suflarea, eliminarea aerului, trebuie montate ventilatoare centrifuge industriale. În general, cele mai utilizate sunt ventilatoarele industriale de conducte, dreptunghiulare sau rotunde. Ele ajută la mișcarea unui volum mare de aer, la prevenirea supraîncălzirii unor dispozitive.

Ventilatoarele industriale se folosesc și la case, unde la fel de importante sunt și sistemele de coș de fum inox care au țevile mai mari, mai ușoare și sunt alcătuite din mai multe module separate. Acestea au nevoie de izolare termică, adecvată. Sarcina lor este de a devia fumul din casă, de la sobă, șemineu, etc.

Dacă la o casă există mai multe sisteme, trebuie câte un coș de fum pentru fiecare încălzitor. Cele mai eficiente sunt coșurile circulare, pentru că fumul și produsele de ardere nu se acumulează în colțurile conductei. În acest fel nu se face o curățare frecventă, ca în cazul coșurilor de fum pătrate sau dreptunghiulare.

Pentru promovarea produselor sau serviciilor dvs. puteți apela la o firmă SEO din București. Potrivit experților, vânzarea acestor produse a crescut foarte mult în ultimii ani. Echipamentele de ventilație create de producători respectă reglementările din UE, din SUA și alte țări.

Montarea lor necesită implicarea unor instalatori profesioniști, dar și utilizarea unor echipamente speciale. Unele sisteme sunt foarte grele și trebuie ridicate cu echipamente moderne. Cererea de ventilatoare este mare, mai ales la fabrici, întreprinderi, depozite, companii de construcții, etc. Concluzia este că aceste produse sunt căutate mai ales pentru sectorul industrial.

Cele mai populare ventilatoare industriale sunt cele de uz general care sunt perfecte pentru orice climă, ele fiind instalate fără probleme în aer liber. Alegerea ventilatorului se face în funcție de valoarea optimă a presiunii totale și de performanța acestuia.

Ventilatoarele sunt utilizate de obicei cu aspirație unidirecțională în sistemele de ventilație și climatizare. În cazul ventilatoarelor cu aspirație dublă, temperatura aerului nu trebuie să depășească 60 de grade Celsius. Ventilatoarele axiale radiale de uz general permit realizarea unor valori de performanță și eficiență mai mari. Au dimensiuni mai mici, cântăresc mai puțin, au calități aerodinamice ridicate, sunt ușor de instalat și de întreținut. Pot fi reglate în timpul funcționării.

Indiferent de domeniul de aplicare, orice proprietar ar trebui să achiziționeze un ventilator industrial de înaltă calitate. În prezent, există mulți producători care au creat ventilatoare ce diferă din punct de vedere al calității și de aceea au și prețuri diferite. Recomandat este să se acorde atenție la toate aspectele și mai ales la caracteristicile produselor, pentru a face cea mai bună alegere.

Întotdeauna, înainte de a cumpăra un model anume, trebuie să se verifice caracteristicile tehnice ale acelui echipament și eventual să se compare cu cele ale altor produse de acest gen. Asta înseamnă ca produsul să aibă componente de calitate, să respecte cerințele stabilite de standardele și specificațiile tehnice, să se știe care este durabilitatea sa, dimensiunile, performanța, etc. Ținând cont de toate aspectele, este destul de ușor de depistat produsele de calitate bună și cele de calitate mai scăzută. (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Alertă! Cum sunt păcăliți românii care merg în Grecia!

Publicat

pe

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează asupra faptului că au apărut site-uri prin intermediul cărora sunt escrocați românii care merg în Grecia și au nevoie să completeze formularul solicitat la intrarea în această țară.

“Cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar pentru intrarea în țară. Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe, este https://travel.gov.gr.

Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos.

Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Moment festiv la Jandarmeria Dâmboviţa. 73 de avansări în grad și 5 ieșiri la pensie

Publicat

pe

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa a organizat, astăzi – 30 iulie 2021, festivitatea de avansare în gradul următor, la termen, a 73 de militari care au obţinut rezultate deosebite în activitatea profesională.

Au primit noile grade 3 ofiţeri şi 70 de subofiţeri, cu toții fiind felicitați de col. Viorel Matei – inspectoratul șef al IJJ Dâmbovița. De asemenea, comandantul unității a acordat și cinci diplome de apreciere pentru cinci subofițeri care au trecut în rezervă cu drept de pensie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT