Connect with us

ACTUALITATE

Care sunt principalele domenii de aplicare ale ventilatoarelor industriale?

Publicat

pe

Ventilatoarele industriale se folosesc în centre comerciale, muzee, hoteluri, cinematografe, centre SPA, cafenele, cantine, restaurante etc. Astfel de echipamente au însă aplicații și la case private, centre de afaceri sau clădiri de birouri. Le poți vedea la fabrici și întreprinderi, sau la depozite de toate tipurile, la ateliere și alte spații de producție.

Există diferite tipuri de ventilatoare industriale care sunt folosite la spitale și complexe sportive, sau în parcuri acvatice ori bazine. Ele sunt necesare și la instituțiile de învățământ de toate tipurile (școli, grădinițe, licee, universități), la stadioane și săli de sport, dar și în alte spații unde este necesară organizarea ventilației.

Specialiștii recomandă anumite modele de ventilatoare industriale în diferite procese tehnologice, pentru a răci anumite mașini, dispozitive sau mecanisme. Acestea se instalează de exemplu în clădiri industriale, unde ele fac destul de mult zgomot, ceea ce deranjează. Cu ajutorul lor se ventilează aerul și se crește productivitatea muncii. Cele mai bune ventilatoare sunt construite din oțel, de aceea sunt considerate de înaltă calitate; oțelul le crește fiabilitatea.

Pentru suflarea aerului în exterior se montează pe peretele clădirilor ventilatoare axiale industriale. În cazul în care în clădire este o rețea de conducte și se vrea suflarea, eliminarea aerului, trebuie montate ventilatoare centrifuge industriale. În general, cele mai utilizate sunt ventilatoarele industriale de conducte, dreptunghiulare sau rotunde. Ele ajută la mișcarea unui volum mare de aer, la prevenirea supraîncălzirii unor dispozitive.

Ventilatoarele industriale se folosesc și la case, unde la fel de importante sunt și sistemele de coș de fum inox care au țevile mai mari, mai ușoare și sunt alcătuite din mai multe module separate. Acestea au nevoie de izolare termică, adecvată. Sarcina lor este de a devia fumul din casă, de la sobă, șemineu, etc.

Dacă la o casă există mai multe sisteme, trebuie câte un coș de fum pentru fiecare încălzitor. Cele mai eficiente sunt coșurile circulare, pentru că fumul și produsele de ardere nu se acumulează în colțurile conductei. În acest fel nu se face o curățare frecventă, ca în cazul coșurilor de fum pătrate sau dreptunghiulare.

Pentru promovarea produselor sau serviciilor dvs. puteți apela la o firmă SEO din București. Potrivit experților, vânzarea acestor produse a crescut foarte mult în ultimii ani. Echipamentele de ventilație create de producători respectă reglementările din UE, din SUA și alte țări.

Montarea lor necesită implicarea unor instalatori profesioniști, dar și utilizarea unor echipamente speciale. Unele sisteme sunt foarte grele și trebuie ridicate cu echipamente moderne. Cererea de ventilatoare este mare, mai ales la fabrici, întreprinderi, depozite, companii de construcții, etc. Concluzia este că aceste produse sunt căutate mai ales pentru sectorul industrial.

Cele mai populare ventilatoare industriale sunt cele de uz general care sunt perfecte pentru orice climă, ele fiind instalate fără probleme în aer liber. Alegerea ventilatorului se face în funcție de valoarea optimă a presiunii totale și de performanța acestuia.

Ventilatoarele sunt utilizate de obicei cu aspirație unidirecțională în sistemele de ventilație și climatizare. În cazul ventilatoarelor cu aspirație dublă, temperatura aerului nu trebuie să depășească 60 de grade Celsius. Ventilatoarele axiale radiale de uz general permit realizarea unor valori de performanță și eficiență mai mari. Au dimensiuni mai mici, cântăresc mai puțin, au calități aerodinamice ridicate, sunt ușor de instalat și de întreținut. Pot fi reglate în timpul funcționării.

Indiferent de domeniul de aplicare, orice proprietar ar trebui să achiziționeze un ventilator industrial de înaltă calitate. În prezent, există mulți producători care au creat ventilatoare ce diferă din punct de vedere al calității și de aceea au și prețuri diferite. Recomandat este să se acorde atenție la toate aspectele și mai ales la caracteristicile produselor, pentru a face cea mai bună alegere.

Întotdeauna, înainte de a cumpăra un model anume, trebuie să se verifice caracteristicile tehnice ale acelui echipament și eventual să se compare cu cele ale altor produse de acest gen. Asta înseamnă ca produsul să aibă componente de calitate, să respecte cerințele stabilite de standardele și specificațiile tehnice, să se știe care este durabilitatea sa, dimensiunile, performanța, etc. Ținând cont de toate aspectele, este destul de ușor de depistat produsele de calitate bună și cele de calitate mai scăzută. (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Speranța a fost generată prin muzică la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Concertul desfășurat în curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, sub titulatura sinceră „Onoare și Recunoștință”, este unic deocamdată în peisajul socio-cultural românesc.

Inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost izvorâtă din nevoia revenirii la normalitate după această perioadă lungă, tristă, tragică, încărcată de tensiune, de neînțelesuri și încălcări ale firescului existențial.

S-a vrut, prin acest sublim concert de muzică clasică, să se aducă un cald omagiu, o mulțumire din inimă pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște – medici, asistenți, infirmiere, brancardieri, pentru personalul Serviciului de Ambulanță și de la SMURD, adevărați eroi ai acestei negre perioade de pandemie.

Spectacolul montat în fața pavilionului central a fost, de fapt, prin esență, vibrație și ecouri, o plecăciune solemnă în fața tuturor cadrelor medicale din România, aflate în prima linie în bătălia cu virusul ucigaș.

A fost o seară blândă. Parcă și vântul primăvăratic s-a oprit pentru a sorbi sunetele melodioase emanate, în acel spațiu, de obicei, trepidant, trist, de instrumentiștii Orchestrei Simfonice Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Publicul a fost alcătuit din personalul Spitalului venit special de acasă pentru acest eveniment și cei aflați în tură, care, în clipele mai libere, au ieșit la geamuri, au aplaudat și au filmat concertul cu telefoanele. Pacienții, de asemenea, chiar dacă nu foarte mulți, au ieșit și ei la ferestre sau au venit în curtea Spitalului, de unde au urmărit, mai retrași și îngândurați, spectacolul muzical. Privindu-i, în ochi puteai remarca plăcuta surprindere că în incinta Spitalului se produce un astfel de moment de bucurie, că cenușiul care este atotstăpânitor într-o astfel de instituție a fost risipit măcar pentru 75 de minute.

Dirijorul Daniel Jinga a fost la înălțime, controlând, cu gestul și armonia neînțeleasă a baghetei sale, întreaga orchestră. Au încântat cu vocile lor publicul avid de sensibilitate și candoare muzicală sopranele Daniela Vlădescu, Stephanie Radu și Irina Baianț, baritonul Alexandru Constantin și tenorii Florin Georgescu și Alin Stoica. Spectacolul a fost prezentat de Adriana Ion – șef serviciu în cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Au fost prezenți alături de cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență, de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan și de managerul Claudiu Dumirescu, primarul Daniel Cristian Stan  și parlamentarii social-democrați Carmen Holban, Titus Corlățean și Radu Popa. A venit special pentru acest concert inedit și cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender.

„Am organizat acest spectacol împreună cu colegii mei în semn de recunoștință pentru toate cadrele medicale, pentru cei care au fost în prima linie în ultimul an și jumătate, în semn de prețuire pentru oamenii care au salvat vieți, pentru cei care luptă zi de zi pentru viețile dâmbovițenilor. A fost un spectacol de suflet, un spectacol pe care l-am dorit organizat în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgovişte. A fost un spectacol la înălțime. Le ulțumesc pe această cale membrilor Orchestrei Simfonice Muntenia și artiștilor care au venit astăzi la Târgoviște pentru a încânta inimile cadrelor medicale, pacienților de la Spitalului Județean de Urgență, nouă, tuturor celor care am fost prezenți aici”, a declarat, la finalul concertului, președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Managerul unității spitalicești târgoviștene, dr. Claudiu Dumitrescu, cel care a supravegheat discret acest super concert al bucuriei, a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru această inițiativă inedită și artiștilor care s-au lăsat antrenați într-un eveniment al speranței generate prin muzică.

„Dacă aș face un clasament, dacă îmi permiteți, aș pune pe locul 3-4 acest eveniment și vă explic de ce. În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne aflăm astăzi aici, pentru că suntem sănătoși și pentru că suntem pe un trend descendent al pandemiei. În al doilea rând, îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan pentru această inițiativă și, în al treilea rând, sunt fericit să conduc acest colectiv cu care am obținut rezultate deosebite, chiar dacă ne-au fost adresate și nemulțumiri, în contextul în care unele familii au pierdut pe cei dragi. Cuvintele sunt de prisos. A fost un concert de-o înaltă ținută artistică. O recompensă binemeritată pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”, ne-a precizat Claudiu Dumirescu.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Sens unic pe drumul județean dintre Gura Ocniței și Răzvad!

Publicat

pe

Foto arhivă

De săptămână viitoare, se va introduce sens unic de circulație pe tronsonul drumului județean care leagă comuna Gura Ocniței de Răzvad, cunoscut drept strada Luncă.

Practic, la intersecția mare din Răzvad, cea unde există cel mai mare semn de circulație stop, șoferii nu vor mai putea vira spre Gura Ocniței și Moreni, fiind nevoiți să meargă până la intersecția cu Nisipuri, unde se vor putea încadra spre Gura Ocniței-Moreni.

Măsura va fi instituită pentru următoarele două-trei luni, cât timp se execută lucrări de reabilitare și modernizare pe drumul județean Nisipuri-Matraca, iar circulația a fost deviată prin Răzvad – ne-a precizat Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad. În acest moment, la intersecția mare din Răzvad se crează blocaje, în special după-amiaza, din cauza mașinilor care virează către Gura Ocniței-Moreni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT