ACTUALITATE
Căutați un blat de bucătărie din quartz sau din ceramică premium? Descoperiți produsele Prowest!
Trebuie să recunoașteți faptul că bucătăria s-a transformat ușor-ușor în spațiul dvs. preferat. În acesta nu doar vă testați abilitățile de bucătari, ci serviți povești frumoase alături de prieteni, prezentați celor dragi ultimele noutăți la cină sau savurați din când în când câte o cafea (sau ceai, după caz), de multe ori sprijinit de blatul de bucătărie, în timp ce vă delectați cu câteva pagini dintr-un roman deosebit.
Este, așadar, normal să investiți o sumă considerabilă în amenajarea acestei încăperi. Toate elementele care o compun, de la mobilier și electrocasnice până la decorațiuni, trebuie să fie alese cu atenție, astfel încât să vă asigure confortul și, desigur, să vă reprezinte.
Astăzi ne îndreptăm însă atenția, așa cum reiese și din titlu, asupra blaturilor, atât pentru rolul lor funcțional, cât și pentru cel estetic. Mai exact, vom afla împreună de ce un blat de bucătărie Prowest din quartz sau din ceramică va răspunde perfect exigențelor dvs.
Blat de bucătărie Prowest din quartz sau din ceramică?
Probabil că vă întrebați de ce am redus totul la doar două tipuri de blaturi, când pe piață există atât de multe produse. Răspunsul este simplu: blatul de bucătărie din quartz și cel din ceramică porțelanată sunt printre cele mai recomandate, atât grație rezistenței lor, cât și datorită aspectului elegant, ce se potrivește oricărui design interior.
Următoarea dvs. întrebare vizează brandul, nu-i așa? Am ales să aducem în discuție produsele concepute și comercializate de Prowest deoarece compania, cu o vastă experiență pe piața de profil, a câștigat încrederea clienților săi prin produsele premium, de o calitate înaltă, prin prețurile corecte, prin serviciile complementare oferite cu simț de răspundere și, nu în ultimul rând, prin faptul că este mereu dispusă să ajute cu un sfat, încurajând feedback-ul de orice fel – pentru că acesta din urmă este, conform opiniei ei, cel care conduce la îmbunătățirea permanentă a activităților desfășurate.
Revenind la blaturi, pentru că, în fond, acestea sunt „vedetele” articolului, vom menționa succint caracteristicile fiecărui tip. Așadar, la final, vă veți răspunde singuri la întrebarea: să aleg un blat din quartz sau un blat de ceramică Prowest?
Avantajele unui blat de bucătărie din quartz made by Prowest:
● rezistență deosebită la zgârieturi, la pete, la șocuri și la căldură;
● rezistență mare la diverse alimente (vin, oțet, suc de citrice etc.);
● durată mare de viață, de peste 25 de ani;
● suprafață neporoasă, ce nu permite diverselor substanțe să pătrundă în profunzime și, implicit, să deterioreze materialul;
● suprafață antibacteriană, ce asigură un mediu igienic pentru procesarea produselor alimentare;
● rezistență deosebită a culorii în timp, aspectul premium fiind păstrat mulți ani după utilizare.
Prowest este unul dintre principalii importatori de lastre din quartz în România, având ca furnizori branduri de renume internațional, precum Stone Italiana, Cimstone, Technistone, Silestone și Belenco. Prelucrarea lastrelor este realizată cu echipamente de ultimă generație, fapt ce asigură nu doar produse net superioare din punct de vedere estetic și funcțional, ci și protecția mediului înconjurător.
În ceea ce privește blaturile de ceramică porțelanată, avantajele sunt, de asemenea, numeroase. Acestea rezultă nu doar din calitatea materiei prime (furnizate de un brand de top, Fondovalle), ci și din cea a procesului de prelucrare (Prowest se numără printre singurele companii din țară care prelucrează lastre din ceramică, dată fiind complexitatea acestei operațiuni).
Avantajele unui blat de bucătărie din ceramică made by Prowest:
● rezistență mare la temperaturi înalte (peste 1000 de grade Celsius), la zgârieturi, pete, șocuri, îngheț-dezgheț și razele UV;
● rezistență mare la diverse alimente (oțet, vin, suc de citrice etc.) și la produsele de curățare mai agresive;
● ideal pentru orice bucătărie, indiferent de designul abordat;
● întreținere foarte ușoară, ceramica fiind un material inert (și care nu are alte substanțe chimice în compoziție);
● longevitate, asigurată atât de caracteristicile materialului, cât și de suprafața plană și stabilă a acestuia.
Produsele Prowest vin însoțite de garanții de 5 ani și au certificarea internațională NSF 51, oferită de Centrul de Siguranță și Analiză a Produselor LGA Gmbh.
Prowest – mai mult decât un producător de blaturi de bucătărie
Din cele menționate mai sus rezultă faptul că Prowest investește constant în calitatea produselor sale, punând la dispoziția dvs. blaturi de bucătărie din quartz și din ceramică cu aspect impecabil și rezistență mare. Aceste produse nu ar conduce însă către rezultatele scontate dacă nu ar fi însoțite de servicii complementare impecabile.
Așadar, fie că doriți să achiziționați un model din ceramică sau unul din quartz, la Prowest aveți certitudinea că veți beneficia încă de la început de toate informațiile necesare. Apoi, compania vă asigură și servicii de măsurare de precizie, proiectare și execuție de calitate, livrare în siguranță și montaj profesional.
Seriozitatea și profesionalismul sunt două dintre cuvintele care descriu compania Prowest. Descoperiți mai multe despre aceasta, accesând site-ul proweststone.ro! (P)
ACTUALITATE
Comunicat CNAS: Consultări și negocieri pentru modificarea Contractului-cadru și a normelor metodologice de aplicare
În perioada 11 – 13 noiembrie 2024, la sediul CNAS au avut loc mai multe runde de consultări și negocieri pe tema proiectelor de modificare a Contractului-cadru [1] și a normelor metodologice de aplicare a acestuia [2], cu partenerii prevăzuți de Legea nr. 95/2006 [3].
Astfel, în zilele de 11 și 12 noiembrie au avut loc consultări cu organizaţiile patronale, sindicale şi profesionale reprezentative din domeniul medical, separat pe fiecare palier de asistență medicală (medicină de familie, medicină de specialitate clinică în ambulatoriu, medicină dentară, asistență medicală spitalicească, medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, dispozitive medicale), iar în data de 13 noiembrie au avut loc runde de negocieri cu Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Stomatologi din România și Colegiul Farmaciștilor din România.
Cele două proiecte de acte normative au fost publicate de CNAS, în transparență decizională, pe site-ul de Internet al instituției, www.cnas.ro, în data de 23 octombrie 2024, iar înaintea organizării actualelor runde de consultări și negocieri a fost parcursă și etapa de primire de observații și propuneri de modificare/completare scrise de la orice persoană fizică sau juridică interesată.
În cursul rundelor de negocieri și consultări, reprezentanții CNAS au precizat că deoarece nu este finalizat procesul de elaborare a proiectului Legii Bugetului de stat pe anul 2025, care include și bugetul instituției, în acest moment nu se pot angaja promisiuni cu impact financiar peste prevederea de menținere a actualelor valori ale punctelor „per capita” și pe serviciu pentru medicina primară, respectiv a punctului pe serviciu pentru medicina de specialitate din ambulatoriu, pentru trimestrul I al anului viitor.
„Cele două proiecte de acte normative supuse procesului de negociere vizează asigurarea stabilității sistemului de sănătate, a accesului neîntrerupt al persoanelor la servicii medicale și a continuității acordării acestor servicii” – a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS, cu ocazia rundelor de consultări și negocieri.
Biroul de presă al CNAS
[1] Hotărârea Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, cu modificările și completările ulterioare;
[2] Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1857/441/2023 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, cu modificările și completările ulterioare;
[3] Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
ACTUALITATE
Potlogi: „Poarta Brâncovenească”, conexiune între trecut, prezent și viitor
A nins astăzi la Potlogi și a fost frig. Semn de iarnă. Dar, rosturile naturii, firești până la urmă, nu au pus în dificultate ceremonialul de sfințire a monumentului ridicat de Primărie pe „Drumul Brâncovenilor”, în inima unei intersecții. Edificiul care a început deja să radieze istorie este opera cunoscutului sculptor dâmbovițean Olimpiu Eli Petre.
Monumentul cuprinde elemente din arhitectura brâncovenească. O poartă trainică din zid care are în față un obelisc, o coloană, iar undeva sus, ca efigie, un vultur. O intrare a trecutului spre viitor. O îngemânare a istoriei tumultoase a acestor locuri cu vremurile de acum. Un gen de poartă simplă, dar trainică a aducerii aminte, a memoriei. „Poarta brâncovenească” a fost un monument dorit de primarul Viorel Drăghici de la Potlogi nu pentru cei de acum, ci pentru generațiile care urmează. La finanțarea „Porții Brâncovenești” au contribuit Primăria Potlogi și Consiliul județean Dâmbovița.
„Am ridicat acest monument ca semn de respect și prețuire, pentru a păstra mereu vie amintirea înaintașilor noștri, a Sfinților Martiri Brâncoveni. „Poarta Brâncovenească”, așa cum a fost denumit acest monument, reprezintă un simbol al intrării în Potlogi a domnitorului Constantin Brâncoveanu, în anul 1683, când construiește o biserică la Potlogi, iar după 5 ani, când devine domnitor al Țării Românești, cumpără o moșie pe care construiește un Palat pentru unul din fiii săi și ca loc de popas pe drumurile sale spre Curtea Domnească de la Târgoviște”, a spus primarul Viorel Drăghici.
Edilul a făcut cunoscută audienței și încheierea lucrărilor de reabilitare și modernizare a 2,9 km din DJ 711D. Proiectul, realizat printr-o asociere între Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Potlogi, cu o valoare de 3,4 milioane de lei, a presupus turnarea unui strat de covor asfaltic pe respectivul segment de drum, execuția de șanțuri dalate, podețe de acces în gospodării, trotuare și plantarea a circa 750 de pomi decorativi din speciile cireș japonez și zarzăr roșu.
În alocuțiunea sa, președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan a marșat pe ideea promovării istoriei acestor meleaguri și a întregului teritoriu al județului Dâmbovița.
„Este de datoria noastră să ducem istoria județului mai departe. Să ne mândrim cu localitatea Potlogi. Îi mulțumesc primarului Viorel Drăghici pentru tot ceea ce face pentru această comună. Vă asigur de tot sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, pentru toate proiectele pe care le aveți în derulare, pe care le-am gândit împreună”, a spus președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan.
Senatorul PSD Titus Corlățean a apreciat faptul că la Potlogi se petrec lucruri frumoase. Și totul nu se produce din întâmplare, ci ca urmare a unor proiecte clare, a unei bune colaborări dintre autoritățile locale și cele județene.
„Îl felicit pe primarul comunei Potlogi pentru tot ceea ce face. Apreciez deschiderea președintelui Consiliului Județean pentru astfel de proiecte. O poartă brâncovenească reprezintă un reper important pentru istoria extraordinară a acestor locuri. Pentru un traseu turistic național și nu numai, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, împreună cu Casa Memorială Nicolae Grigorescu și aceasta Poarta brâncovenească reprezintă lucruri extrem de atractive. Trebuie să facem o promovare puternică acestor obiective, în special în rândurile generației tinere. Avem o istorie extraordinară, avem oameni mari, este bine să îi știm și să îi onoram pe acești înaintași, pentru ca cei care vin să ducă țara mai departe așa cum se cuvine”, a spus senatorul Titus Corlățean.
Sculptorul Olimpiu Eli Petre, prezent la această dezvelire a monumentului pe care l-a lucrat cu osârdie și multă pasiune, a făcut o scurtă incursiune prin istorie, dezvăluind celor de față epopeea monumentelor pe care le-a realizat, închinate domnitorul martir Constantin Brâncoveanu. Aceste lucrări, a precizat artistul, sunt pentru generațiile care vin. Dovezi ale trecutului neamului nostru românesc. Dăm posibilitatea celor care vin să cunoască evenimentele care au marcat istoria noastră, să afle despre viața și tragedia familiei Brâncoveanu.
„Noi, cei de acum, trăim acest moment, pentru cei care vin, noi creăm istorie. Mulțumesc celui care a dorit acestea lucrare, primarul comunei Potlogi, Viorel Drăghici. O fac cu bucurie dar și cu tristețe fiindcă aceste momente sunt din ce în ce mai rare”, a precizat Olimpiu Eli Petre – autorul „Porții Brâncovenești” de la Potlogi.
La finalul discursului său, artistul i-a rugat pe toți cei de față să păstreze un moment de reculegere în memoria regretatul primar Nicolae Catrina. A dezvăluit Olimpiu Eli Petre că, anul viitor, la Potlogi, va fi dezvelită o placă memorială Nicolae Catrina.
Inaugurarea „Porții Brâncovenești” s-a încheiat cu un mic montaj de versuri în interpretarea unui grup de elevi de la Școala Gimnazială din Potlogi.
La evenimentul de la Potlogi au mai fost prezenți: deputatul Carmen Holban, vicepreședinții CJD Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, președintele Senatului Universității Valahia din Târgoviște – Claudia Gilia, președintele Administrației Fondului de Mediu – Laurențiu Neculaescu, primari din zona de sud a județului, consilieri locali și județeni și numeroși localnici.
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Violonist din județul Dâmbovița a cucerit publicul din Viena. Felicitări, Theodor Arnăutu!
-
ACTUALITATEacum 3 zile
Agricultura este trecutul, prezentul și viitorul acestei țări. Interviu cu Mihai Istrate, consilier județean și candidat PSD Dâmbovița pentru Camera Deputaților
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița angajează instalator
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Primărița de la Sălcioara organizează întâlnire cu locuitorii comunei, să le afle problemele
-
ACTUALITATEacum o săptămână
14 noiembrie 2024: Camera de Comerț Dâmbovița premiază și anul acesta excelența în afaceri
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Constantin Tocan a preluat conducerea Parcului Industrial Moreni
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Voinești: Continuitatea înseamnă performanță și respect pentru cetățean. Claudiu Popa a fost reales viceprimar al comunei!
-
ADMINISTRAŢIEacum 6 zile
Trei candidați pentru postul de viceprimar la Sălcioara, niciunul validat!