Connect with us

ACTUALITATE

Românii din Italia cer reluarea curselor aeriene! Veţi avea pe conştiinţă vieţi pierdute

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (sursa. https://www.ilfattonisseno.it/)

Asociația Românilor din Italia cere preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic orban să intervină pentru a redeschide legăturile aeriene și să readucă acasă persoanele care vor să se întoarcă în România.

„Neluând această măsură, vor putea avea pe conștiință drame și pierderea unor vieți omenești, români și italieni, care vor să se reîntoarcă în țara lor. Asociațiile, bisericile românești și Ambasada României în Republica Italiană în acest moment sunt asaltate cu cereri de repatriere.

Împreună cu Crucea Roșie Italiană am încercat să găsim alte soluții pentru amenajarea unor campusuri dar restricțiile impuse de statul italian nu ne permit această formă de organizare cum de altfel nu este permisă găzduirea altor persoane decât a celor din nucleul familiar.

Deci, solidaritatea românilor din Italia cu persoanele aflate în dificultate le este interzisă”, se arată într-un comunicat remis de Asociația Românilor din Italia – preşedinte Eugen Terteleac.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT