Conectați-vă cu noi

INFO UTIL

Atenţie! Infractorii care acţionează pe internet profită de epidemia COVID-19!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.orange.ro/)

Subiectul COVID-19 a adus în căsuțele de e-mail ale utilizatorilor o serie de mesaje tematice: „oferte” de materiale de protecție, „campanii” în sprijinul găsirii de vaccin/tratament, „mesaje cu recomandări exclusive” de la organizații de notorietate etc.

Ce au toate acestea în comun?

Sunt încercări de phishing prin care expeditorii încearcă să obțină informații personale, informații de pe carduri și alte date asemenea acestora, în scopul fraudării, ori să infecteze dispozitivele de acces la internet cu programe malware.

Phishing-ul reprezintă mesaje nesolicitate, care provin din surse necunoscute sau care conțin anexe sau link-uri, pe care trebuie să le accesăm, pentru a „prinde oferta”… ori aflarea de „informații exclusive”.

Monitorizarea înregistrărilor de domenii web, care au în denumire termenii coronavirus/covid, a condus la concluzia că majoritatea sunt implicate în campanii malițioase.

Multe dintre ele încearcă să exploateze notorietatea unor organizații – NATO, ONU, Organizația Mondială a Sănătății etc.

Ceea ce ar trebui să facem este să nu accesăm atașamentele sau link-urile atât de bine evidențiate în mesajele în cauză sau să verificăm informația din alte surse.

Trebuie să știm că simpla atașare sau folosire a unei sigle cunoscute nu arată că un mesaj sau expeditorul lui acționează legal.

Doar pentru că un atașament arată ca un document PDF sau word, nu înseamnă că așa și este ori că este sigur și nu conține malware.

Sursa: IPJ Călăraşi

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

INFO UTIL

Sfaturi utile pentru turiștii care urcă la munte în această perioadă

Publicat

pe

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peştera, din Munții Bucegi, le recomandă turiştilor care se aventurează pe munte în această perioadă să țină cont de următoarele sfaturi:
înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale;
să aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru sezonul rece (anvelope de iarnă, lanțuri, nisip, lopată etc.);
– să plecați pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor și nu riscaţi să plecaţi singuri la drum;
– să folosiţi numai drumurile deschise circulației, traseele marcate și să urmăriţi marcajele de pe traseu;
– să apelaţi cu încredere la jandarmii montani şi salvamontiști, să respectaţi indicaţiile acestora specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate;
– să respectați măsurile de protecție individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2;

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 și 0749.034639 pot suna la 112 pentru a solicita ajutorul jandarmilor montani.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Tu știi ce trebuie să urmărești când cumperi măști de protecție? Sfaturi InfoCons

Publicat

pe

de

Foto arhivă

La achiziția măștilor atât din farmacie sau din alte puncte de comercializare trebuie să fim atenți să identificăm următoarele informații pe eticheta produselor, informații ce trebuie să fie în limba română:

– Instructiuni de utilizare;

– Compozitia materialului utilizat;

– Elementele de identificare si caracterizare: denumirea producatorului / importatorului / dstribuitorului și adresa sediului în România;

– Existența marcajului CE;

– Declarație de conformitate;

– Informații privind depozitarea;

– Lotul sau numarul seriei ori alt element care sa permita identificarea mastii;

– Menționarea mărimi măștii;

– Riscul impotriva careia sunt destinate sa protejeze;

– Mastile care sunt depozitate in cutii trebuie sa fie ambalate la set sau individual;

– Adresa de internet la care poate fi accesata declaratia de conformitate.

Cea mai simpla modalitate de a ne asigura ca o masca este conforma este verificarea cutiei de ambalare a acesteia pe care este obligatoriu a fi inscriptionat marcajul CE care asigura coformitatea cu standardul european SR EN 149:2001insotit de clasa FFP, sau marcajul N95 care asigura conformitatea cu standardul US National for Occupational Safety and Health (NIOSH) si orienteaza asupra capacitatii de filtrare.

De asemenea pe cutie mai trebuie inscriptionat pentru ce particule microbiene a fost testata masca, inclusiv existenta protectiei antivirale, dimensiunea particulelor filtrate si optional standardul de testare pentru verificarea eficientei de filtrare antibacteriena (SR-EN 14683/2019).

Pentru mastile chirurgicale, consumatorul poate verifica direct daca este alcatuita din trei straturi.

Sursa: InfoCons

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!