Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa n-a renunţat la vizitele pe şantiere din cauza COVID-19

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a verificat, astăzi – 19 martie 2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, modul cum au fost implementate măsurile de prevenţie dispuse de autorităţile centrale, în contextul răspândirii infecției cu noul coronavirus. Reamintim că în curtea unităţii au fost instalate două corturi de triere medicală, pentru gestionarea eficientă a cazurilor de urgență și protecția personalului medical și a pacienților.

După discuţiile purtate cu managerul spitalului – dr. Claudiu Dumitrescu, preşedintele Alexandru Oprea s-a deplasat pe mai multe şantiere de investiţii. Prima oprire a fost la fosta unitate militară de la Gara Târgoviște, unde va fi construit primul centrul comercial de tip mall din judeţ. Obiectivele derulate de CJ Dâmboviţa în această zonă sunt avansate – se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al instituţiei.

„În prezent, constructorii efectuează toate operațiunile necesare pentru finalizarea ultimei girații prinse în proiect. De asemenea, se lucrează și la realizarea iluminatului public, în condițiile în care drumul din zonă a fost deja asfaltat. Nu în ultimul rând, investitorii privați au demarat lucrările pregătitoare pentru construirea viitorului sediu al Registrului Auto Român și se așteaptă ca și Agenția Națională pentru Locuințe să înceapă cât mai curând ridicarea blocurilor de tip ANL.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, însoțit și de conducătorul Direcției Generale de Infrastructură Locală din cadrul instituției, Vasile Dinu, a mers și la Șelaru, pentru a vedea lucrările la cel mai mare proiect derulat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Este vorba despre „Reabilitare/modernizare DJ 503 pe traseul limită Județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți, km 87+070 – km 95+532 (8,462 km) și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești, km 22+000 – km 41+694 (19,694 km)”, un proiect care presupune reabilitarea a 28,156 km de drum. Constructorul a mobilizat trei echipe de lucru pe întreg traseul menționat, astfel încât se desfășoară, în paralel, activități de pregătire, în vederea asfaltării sectorului pietruit, aflat la limita cu Județul Teleorman, și se lucrează și pe alte două tronsoane de drum care fac parte din DJ 611 și DJ 503 și care sunt avariate din punct de vedere al părții carosabile. Fiecare dintre aceste tronsoane va fi lărgit și modernizat”.

ADMINISTRAŢIE

Aleşii PSD convoacă şedinţă CJ Dâmboviţa pentru a aloca bani primăriilor să lupte cu COVID-19

Publicat

pe

Preşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, a anunţat, astăzi – 4 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă online, că aleşii social-democraţi au convocat pentru săptămâna viitoare o şedinţă extraordinară a CJ Dâmboviţa, pentru a repartiza fonduri unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, astfel încât acestea să poată pună în aplicare măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19 stabilite prin Ordonanţele Militare.

„Vor fi două puncte pe ordinea de zi, respectiv repartizarea sumelor neangajate și neutilizate din bugetul propriu al CJD, în vederea alimentării Fondului de rezervă bugetară aflat la dispoziția autorității publice locale, și, al doilea punct, alocarea sumelor din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția autorității publice locale UAT-urilor din județul Dâmbovița în vederea prevenirii răspândirii comunitare a infecției cu Coronavirus.

Cred că sunt două proiecte de hotărâre care sunt primordiale pentru cetățenii dâmbovițeni. Această inițiativă a fost a mea, absolut toți consilierii județeni și cei doi vicepreședinți au semnat convocatorul. Avem 21 de semnături, iar în prima partea a săptămânii viitoare va avea loc ședința extraordinară.

Eu cred că este un gest de normalitate, un gest pe care ar trebui să-l facă toți aleșii locali din fiecare localitate… Sănătatea nu are culoare politică și sunt convins că și consilierii județeni PNL vor achiesa la această idee, pentru că aceste sume se vor împărți în tot județul Dâmbovița, nu doar în localitățile conduse de primarii PSD. Sunt sigur că și președintele Consiliului Județean va vota aceste proiecte.

Cred că toate autoritățile publice locale trebuie sprijinite pentru a combate acest virus, pentru că ele duc greul în fiecare localitate, în condițiile în care Guvernul României a transferat toate plățile către unitățile administrative-teritoriale, însă nu a arătat și sursa lor de finanțare, sumele de bani pe care primarii să le folosească în acest moment dificil”, a declarat deputatul Corneliu ştefan – preşedinte PSD Dâmboviţa.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a dezinfectat deja 686 de scări de bloc şi va acţiona şi în week-end

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a demarat în forţă acţiunea de dezinfecţie a scărilor de bloc, obligaţie instituită prin Ordonanţa Militară nr. 4/29 martie 2020. În primele 3 zile, spune edilul Daniel Cristian Stan, s-a acţionat deja pe 686 de scări de bloc din cele aproximativ 1.400 care există în municipiu.

Muncitorii de la Direcţia de Salubritate vor continua aceste activităţi şi în week-end, astfel încât, până la sfârşitul săptămâna viitoare, să nu mai existe nicio scară de bloc care să nu fi fost dezinfectată. De asemenea, a început şi montarea dispenserelor pe scările de bloc şi, evident, alimentarea acestora cu gel dezinfectant.

„Este un efort mare, atât din punct de vedere al resurselor finan ciare, dar şi al celor umane, pe care administraţia publică locală târgovişteană în face. Până acum, s-a reuşit dezinfectarea scărilor de bloc din Aleea Trandafirilor, din CFR, din Micro II, III IX, XI şi XII. Astăzi, se merge pe Micro VIII. De asemenea, s-a intrat în Micro IV. Sperăm ca astăzi să finalizăm Micro IV şi V, iar mâine să continuăm cu Micro VI. Totodată, vrem să ajungem în Sagricom, astfel încât să putem să combatem eficient această pandemie”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

VIDEO

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT