Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa n-a renunţat la vizitele pe şantiere din cauza COVID-19

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a verificat, astăzi – 19 martie 2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, modul cum au fost implementate măsurile de prevenţie dispuse de autorităţile centrale, în contextul răspândirii infecției cu noul coronavirus. Reamintim că în curtea unităţii au fost instalate două corturi de triere medicală, pentru gestionarea eficientă a cazurilor de urgență și protecția personalului medical și a pacienților.

După discuţiile purtate cu managerul spitalului – dr. Claudiu Dumitrescu, preşedintele Alexandru Oprea s-a deplasat pe mai multe şantiere de investiţii. Prima oprire a fost la fosta unitate militară de la Gara Târgoviște, unde va fi construit primul centrul comercial de tip mall din judeţ. Obiectivele derulate de CJ Dâmboviţa în această zonă sunt avansate – se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al instituţiei.

„În prezent, constructorii efectuează toate operațiunile necesare pentru finalizarea ultimei girații prinse în proiect. De asemenea, se lucrează și la realizarea iluminatului public, în condițiile în care drumul din zonă a fost deja asfaltat. Nu în ultimul rând, investitorii privați au demarat lucrările pregătitoare pentru construirea viitorului sediu al Registrului Auto Român și se așteaptă ca și Agenția Națională pentru Locuințe să înceapă cât mai curând ridicarea blocurilor de tip ANL.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, însoțit și de conducătorul Direcției Generale de Infrastructură Locală din cadrul instituției, Vasile Dinu, a mers și la Șelaru, pentru a vedea lucrările la cel mai mare proiect derulat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Este vorba despre „Reabilitare/modernizare DJ 503 pe traseul limită Județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți, km 87+070 – km 95+532 (8,462 km) și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești, km 22+000 – km 41+694 (19,694 km)”, un proiect care presupune reabilitarea a 28,156 km de drum. Constructorul a mobilizat trei echipe de lucru pe întreg traseul menționat, astfel încât se desfășoară, în paralel, activități de pregătire, în vederea asfaltării sectorului pietruit, aflat la limita cu Județul Teleorman, și se lucrează și pe alte două tronsoane de drum care fac parte din DJ 611 și DJ 503 și care sunt avariate din punct de vedere al părții carosabile. Fiecare dintre aceste tronsoane va fi lărgit și modernizat”.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Comisia Europenă susține realizarea proiectului Domeniul Schiabil „Cocora”

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, s-a aflat ieri și astăzi în zona turistică montană a județului Dâmbovița, Peștera-Padina. Înalții oaspeți au fost însoțiți în această vizită de echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, condusă de directorului general Liviu Mușat, și de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Reprezentantul administrației publice județene le-a prezentat oficialilor europeni, în amănunt, proiectul ce visează amenajare Domeniul Schiabil „Cocora”, parte importantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Delegații Comisiei Europene au avut ocazia să observe la fața locului potențialul turistic deosebit al zonei.

„Oaspeții noștri au apreciat că beneficiile economice și sociale ale proiectului vor fi semnificative pentru județul Dâmbovița și se încadrează perfect în prioritățile Uniunii Europene privind dezvoltarea regională și diversificarea ofertei turistice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan le-a mulțumim tuturor membrilor delegației pentru vizită întreprinsă și pentru susținerea acestui proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite