Connect with us

ACTUALITATE

Semnal. Cât de uşor poate fi băgat în carantină un întreg spital şi cum putem evita această situaţie dramatică!

Publicat

pe

Municipiul Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa răsuflă liniştite deocamdată. Încă nu a fost înregistrat, oficial, niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus. De acest răgaz, care sperăm să dureze cât mai mult, încearcă să profite autorităţile judeţului şi personalul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă, care se află într-o continuă pregătire a stabilimentelor şi a dotărilor necesare primirii şi tratării persoanelor infectate cu COVID-19.

Secţia Boli Infecţioase, situată în zona Dealu Mare din Târgovişte, a fost pregătită special pentru internarea bolnavilor cu coronavirus. Necazul pleacă din altă parte şi a fost bine sesizat şi analizat de doctorul Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Şeful celei mai mari unităţi din Dâmboviţa de tratare a pacienţilor cu diferite afecţiuni, altele decât coronavirus, atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă pentru cetăţenii judeţului posibilitatea ca spitalul să intre total în carantină sau să fie dezafectat din cauza unui pacient cu coronavirus.

„Vreau să vă dau un exemplu simplu, destul de dur, zguduitor, care trebuie să ne pună pe gânduri şi să ne determine să acţionăm cu luciditate pentru interesul tuturor dâmboviţenilor. Dacă un cetăţean infectat cu coronavirus care s-ar afla la Boli Infecţioase, secţia dedicată pentru tratarea acestei grave afecţiuni, ar prezenta subit o urgenţă chirurgicală, să zicem o simplă apendicită şi ar trebui operat, evident, trebuie transportat în blocul operator al Spitalului Judeţean, apoi în Secţia Terapie Intensivă. Vă daţi seama în ce situaţie ne-am afla? Ar fi un risc iminent de contaminare a întregului personal al secţiilor respective, al pacienţilor, al întregii unităţi! Situaţia ar genera un colaps medical. Un pericol pentru întreg judeţul Dâmboviţa cauzat de închiderea totală a spitalului”, ne-a spus Claudiu Dumitrescu.

Managerul instituţiei medicale târgoviştene are şi o soluţie pentru evitarea unei asemenea situaţii dramatice. Aşa cum a precizat, este singura variantă viabilă la nivelul unui judeţ care va trece printr-o criză generată de o maladie declanşată de un virus ucigător. Soluţia dată de Claudiu Dumitrescu a fost propusă şi la nivel naţional unde este studiată cu atenţie de factorii responsabili.

„Consider că, la acest moment, pentru a evita o catastrofă, ar trebui ca un spital orăşenesc sau municipal de la nivelul fiecărui judeţ, să aibă o destinaţie strictă pentru coronavirus, în aşa fel încât să nu se producă un amestec al pacienţilor în aceiaşi unitate medicală. Este, într-adevăr, un lucru dificil de pus în practică, dar, după părerea mea, este singura soluţie, cu cele mai puţine riscuri pentru pacienţii care nu sunt infectaţi cu coronavirus.

Pacienţii cu coronavirus fără patologii asociate şi într-o stare medie sau severă ar fi îngrijiţi în Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean, iar în cazul în care apar alte patologii asociate ar fi transferaţi în spitalul cu destinaţie unică, care s-ar ocupa de pacient în continuare. Este singura soluţie concretă, care poate să ne ducă la un rezultat favorabil pentru starea de sănătate a populaţiei judeţului Dâmboviţa „, a precizat medicul Claudiu Dumitrescu.

Propunerea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte ar trebui să fie rapid îmbrăţişată de mai marii judeţului! Claudiu Dumitrescu are perfectă dreptate. Spitalul Judeţean, în cazul în care un bolnav de coronavirus are nevoie de o intervenţie pentru o altă afecţiune, poate fi decimat, scos din uz, băgat în carantină! Ar fi o adevărată nenorocire pentru cetăţenii judeţului Dâmboviţa. Avem ca exemple Spitalul Ministerului de Interne din Bucureşti şi Secţia UPU a Spitalul din Filiaşi, închisă după ce a fost contaminată de un pacient bolnav de coronavirus.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A vrut să vândă un scaun pe internet și a fost la un pas să rămână fără banii de pe card!

Publicat

pe

Un bărbat din Iași a povestit, într-o postare pe pagina sa de Facebook, modul în care era să fie păcălit atunci când a scos la vânzare pe internet un scaun – scrie DC News.

„Novice în ale vânzării pe internet, dorind să-mi vând scaunul second-hand, iată, chiar azi, am fost la limită să ofer datele cardului bancar unui anume Ursu BRAWL (ce nume!) din satul Dopca, Jud. Brașov (e bine să ai un județ „serios” în spate) care m-a contactat pe Whatsapp.

A evitat mult să ofere numele și adresa, insistând să introduc datele cardului meu la un link aparent serios (inclusiv codul de 3 cifre, de pe spate, specific unei cumpărări de pe site-uri verificate, nu unei vânzări, cum era cazul meu)”, a povestit ieșeanul pe pagina sa de Facebook.

Modul de operare al atacatorilor

Aceştia contactează un utilizator care a publicat un anunț de vânzare a unui produs pe OLX, se declară interesaţi și la scurt timp, cu un anumit pretext, cer să mute conversația pe un alt canal de comunicare, de regulă pe Whatsapp. Apoi susțin că au efectuat plata.

Pentru ca vânzătorul să intre în posesia plății i se trimite un link pe care trebuie să-l acceseze și să introducă datele card-ului. Aceasta este o capcană pentru că atacatorii, după ce primesc datele card-ului, sistează orice conversație cu victimele și retrag bani din contul lor.

Deși pagina web la care ne direcționează link-ul folosește identitatea vizuală a brandului OLX, în realitate dacă analizăm denumirea domeniului din link putem observa că nu ne mai aflăm pe pagina oficială.

În cazul în care ați căzut într-o astfel de capcană, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să contactați banca pentru a bloca card-ul și eventualele tranzacții ilicite din cont. Ulterior, dacă ați suferit pagube materiale, depuneți o plângere la cea mai apropiată secție de poliție, pentru a deschide o investigație în acest sens.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Rareș Bogdan și-a pierdut apetitul când a văzut jandarmii în restaurant

Publicat

pe

Simandicosul primvicepreședinte PNL Rareș Bogdan, care, de cele mai multe ori, spune povești, de parcă îi place să se audă, a comis din nou o gafă publică. A acuzat jandarmii că i-au stricat digestia, starea de bine, când i-a văzut intrând în uniforme să facă un control într-un restaurant din Herăstrău unde nobilul politician liberal servea masa cu familia.

Păi, domnule europarlamentar, au intrat gealații în această pandemie peste unii în casa lor, în curtea lor și i-au amendat de nu s-au văzut fiindcă luau masa, tot în familie, dar nu le-a ieșit organelor la număr?! Așa că, mai ușor cu demagogia asta vocală.

Oricum sindicaliștii de la Europol i-au răspuns pe măsură fostului jurnalist luat de cap de când a intrat în politică. I-au spus băieții cum stă treaba cu legea, cu pandemia și cu politicienii.

„Rareș Bogdan s-a arătat iritat de prezența jandarmilor la restaurantul din Herăstrău unde lua masa cu familia, afirmând că nu i se pare normal ca în local, unde sunt familii și copii, forțele de ordine să vină în uniforme. Mai mult, l-a sunat pe colegul său de partid, ministrul Bode și pe secretarul de stat Bogdan Despescu și le-ar fi explicat dumnealui cum trebuie să fie efectuate controalele. A mai făcut aluzie și că polițiștii nu intervin în restaurantele și terasele care în weekend se transformă în cluburi.

Acum, nici nu știm cum ce să începem pentru a-l lămuri pe europarlamentarul Rareș Bogdan…

1. În primul rând îi reamintim că la guvernare se află partidul din care face parte. Adică tocmai cei care au impus restricțiile și care trimit constant, în fel de fel de planuri de acțiune, jandarmi și polițiști să defileze pe la terase, restaurante, mall-uri.

2. Noi am tot urlat ca lupii la lună timp de 1 an, că de la nivelul MAI, prin videoconferințele periodice se impuneau „cifre”. Număr de amenzi, acțiuni și controale cât mai multe și mai puțină muncă de poliție. Dacă Rareș Bogdan are impresia că polițistului sau jandarmului îi face plăcere să ridice de la masă clienți, să îi numere, să îi legitimeze și să îi șicaneze, se înșală amarnic.

3. Aluzia cu restaurantele care se transformă în cluburi este reală. De aceea nu înțelegem de ce colegii de partid ai lui Rareș Bogdan, care au emis HG-ul cu restricțiile nu au oferit instrumente polițiștilor să și acționeze în astfel de cazuri. Cu toate că este interzisă funcționarea cluburilor și discotecilor, patronii teraselor din Herăstrău și de la mare, apropiați ai oamenilor politici, au făcut suficient lobby pentru a nu fi atinși de restricții sau de sancțiuni astfel că în momentul de față există o lacună legislativă, care nu le permite polițiștilor să îi sancționeze.

Vă reamintim că în urmă cu aproximativ 4 săptămâni premierul Câțu critica forțele de ordine că nu sunt „suficient de vizibile” și îi cerea ministrului Bode „mai multe controale”, la acel moment mai rămânea ca și femeia de serviciu să fie scoasă în patrulare prin mall-uri, piețe și alte zone aglomerate. Acum, veniți dumneavoastră și ne spuneți ca v-ați simțit „intimidat” de uniformă și de prezența jandarmilor în restaurant la ora 14. Practic, noi suntem pe post de minge de ping-pong într-o instituție care conform legii este apolitică, dar în care primești comenzi de la oameni politici. Și atunci ne întrebăm, oare nu ar fi mai bine ca aleșii neamului și clientela de partid să anunțe unde iau masa (mic dejun, prânz, cină, sprițuri, cafele etc) sau care localuri pot fi controlate și care nu, în așa fel încât, în viitor, forțele de ordine să nu mai „gafeze”?

Și, în loc de concluzie, poate Rareș Bogdan ar trebui să știe că de fapt cei doi jandarmi care l-au deranjat, l-au deranjat în numele ministrului Lucian Bode și a secretarului de stat Bogdan Despescu, cei care dispun astfel de controale”, au scris,pe pagina de Facebook, după ieșirea grandomană a lui Rareș Bogdan,  reprezentanții Sindicatului Europol.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT