Connect with us

ACTUALITATE

Deputatul Dumitru Lupescu, întrebări către APM Dâmboviţa în legătură cu fabrica de ciment din Fieni

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa, îi solicită directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa să-i comunice urgent răspunsuri la mai multe întrebări având ca temă intenţia Fabricii de Ciment de la Fieni de a deschide o linie de distrugere a cauciucurilor, activitate cu care cetăţenii din zonă nu sunt de acord.

„Acolo oricum se ard tot felul de deșeuri, inclusiv cauciucuri, însă acum vor să o facă oficial, ca segment adițional de business. Au pus un afiș la Primărie prin care cer opinia cetățenilor. Bineînţeles că cetățenii nu sunt de acord cu această situație. Evident că volumul de astfel de deșeuri va fi cu mult mai mare decât a fost până acum și nivelul poluării va creşte pe măsură”, spune deputatul Lupescu.

Întrebările la care trebuie să răspundă directorul APM Dâmboviţa sunt următoarele.
– care este stadiul cererii operatorului economic respectiv?
– se realizează de către APM Dâmbovița etapele premergătoare – în speță verificările tehnice privind impactul asupra mediului, ca etapă în emiterea acordului integrat de mediu?
– când va fi ședința de consultare a publicului? Cumva în aceste zile? Că tot este stare de urgență și lumea dă atenție altor aspecte! Tot urgență este și cererea operatorului?

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT