Connect with us

ACTUALITATE

Partida Romilor Pro-Europa îşi oferă ajutorul pentru aplicarea măsurilor COVID-19

Publicat

pe

Nicolae Păun - preşedinte Partida Romilor şi Tudorică Răducanu - preşedinte Partida Romilor Dâmboviţa

Nicolae Păun, preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa, şi deputatul Vasile Daniel, reprezentant al minorităţii rome în Parlamentul României, au trimis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban şi ministrului de Interne, Marcel Vela, în care vorbesc despre situaţia critică în care se află România din cauza pandemiei de coronavirus. Liderii Asociaţiei îi înştiinţează pe mai marii ţării că Partida Romilor Pro Europa se mobilizează în toate judeţele, în toate localităţile unde există comunităţi de romi, pentru a răspunde cu promtitudine şi responsabilitate la apelurile lansate de instituţiile statului implicate în gestionarea acestei situaţii de criză.

„România se confrunta, astăzi, cu un real razboi epidemiologic, cu o criză sanitară majoră. Ţara noastră travesează o ameniţare fără precedent. Cetăţenii români, fără deosebire de etnie, se confruntă cu un un inamic puternic, invizibil şi silenţios.

Efectele flagelului se resimt şi în comunitătile de romi. Suntem nevoiţi să răspundem acestor provocări prin mijloacele specifice si prin intermediul resurselor si al structurilor judetene, locale de care dispune Asociatia Partida Romilor Pro-Europa.

Mai mult ca niciodata, organizatia nationala a romilor, Asociatia Partida Romilor Pro-Europa, se mobilizeaza, la nivelul structurilor nationale, judetene si locale, in vederea gestionarii situatiei de criza sanitara majora. Suntem obligati sa actionam prompt si, totodata, responsabil, prin campanii de informare, constientizare si responsabilizare la nivelul comunitatilor de romi, avand in vedere problemele specifice cu care ne confruntam.

Un numar foarte mare de romi s-a reintors in tara, existand o reactie adversa, in raport cu aceste persoane, atat in randul comunitatii de romi, cat si in relatia cu institutiile publice competente sa gestioneze astfel de situatii. Pe de alta parte, atrag atentia asupra conditiilor improprii de locuit in care persoanele izolate la domiciliu petrec cele 14 zile de izolare (spatii supra-aglomerate, inadecvate pentru a asigura izolarea medicala).

Pana la aceasta data, am gestionat si am intervenit, prin intermediul structurilor Asociatiei Partida Romilor Pro-Europa, structuri judetene si locale, in vederea aplanarii situatiilor conflictuale, insa, data fiind situatia exceptionala, prin declararea starii de urgenta, este nevoie de efort comun si sustinut al tuturor factorilor responsabili.

Va atrag atentia ca sunt foarte multe cazuri de stiri false, sunt multe abuzuri care produc reactii in comunitatile de romi si in relatiile comunitatii cu institutiile de stat. Astfel de situatii, structurile locale, judetene ale Asociatiei Partida Romilor Pro-Europa, le-au gestionat, pana in prezent.

In cadrul dialogului cu Presedintele Romaniei, am subliniat cateva aspecte, aspecte impartasite de Excelenta Sa. Mai mult, ni s-a sugerat sa va aducem la cunostiinta urmatoarele:

– Pandemia nu are etnie si nu trebuie sa etnicizam criza sanitara majora,
– Combatem stirile false si sustinem dreptul cetatenilor, fara deosebire de etnie, la o corecta si responsabila informare,
– Actionam, prin colaborare si coordonare cu institutiile nationale, judetene si locale, in vederea unei informari corecte a cetatenilor,
– Sprijinim, prin intermediul structurilor locale si judetene ale Asociatiei Partida Romilor Pro-Europa, actiunile si implementarea masurilor in vederea eradicarii pandemiei in comunitatile de romi,

In acest sens, am propus infiintarea la nivel judetean a unui Grup de Lucru Mixt, format din reprezentanti ai institutiilor deconcentrate, la nivel judetean, si reprezentanti ai societatii civile. Grupul de Lucru Mixt are cu caracter consultativ, in cadrul caruia reprezentantii Asociatiei Partida Romilor Pro-Europa sprijina initiativele, masurile de informare si combatere a epidemiei in randul comunitatilor de romi.

Astfel, va aduc, la cunostiinta, disponibilitatea totala a Asociatiei Partida Romilor Pro-Europa de a pune la dispozitia institutiilor abilitate resursele umane si infrasctructura nationala, in scopul coordonarii actiunilor de combatere a starii medicale de urgenta in comunitatile de romi.

Acum, mai mult ca niciodata, putem actiona impreuna si eficient. Este nevoie de un efort comun si sustinut, coordonat eficient in combaterea pandemiei. Nu, in ultimul rand, vrem sa multumim tuturor celor care lupta in prima linie: medici, asistente, personal medical, ordine si asistenta publica.

Asociatia Partida Romilor Pro-Europa asteapta un raspuns la acest apel public, subliniind, totodata, ca intreaga responsabilitate revine autoritatilor si institutiilor publice abilitate in gestionarea pandemiei, si exprimȃnd, totodata, sprijinul, suportul neconditionat si voluntar, la nivel national, in implementarea de masurilor de combatere a pandemiei in comunitatile de romi.

In acelasi timp, lansam un apel catre cetatenii romani de etrnie roma: Dati dovada de responsabilitate, calm si toleranta! Noi, romii, stim cum sa supravietuim, stim cum sa ne mentinem credinta, stim sa depasim momentele grele! Nu ne panicam si ascultam sfaturile specialistilor, stam acasa, mentinem igiena si iesim din casa, doar cand este nevoie”.

Tudorică Răducanu, preşedintele Partidei Romilor ProEuropa Dâmboviţa, încă de acum câteva zile, a lansat un apel către membrii comunităţilor de romi din judeţ, sfătuindu-i să respecte cu stricteţe reglementările medicale, măsurile instituite ca urmare a instalării stării de urgenţă. Totodată, a precizat că este pregătit să colaboreze cu autorităţile judeţului, cu reprezentanţii structurii care coordonează toate activităţile pe linie de situaţie de urgenţă şi să intervină acolo unde apar probleme de comunicare sau de neînţelegere a unor măsuri.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT