Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Coronavirusul se transmite prin tuse şi strănut, chiar şi la 3 ore după expulzare!

Publicat

pe

Picăturile fine eliminate atunci când o persoană infectată cu coronavirus tușește sau strănută conțin particule viabile de coronavirus. Acestea pot transmite infecția dacă intră în contact cu ochii, gura sau mucoasa nazală ale altor persoane.

Conform rezultatelor unui experiment de laborator publicat săptămâna trecută, astfel de particule fine conținând coronavirus pot transmite infecția inclusiv după 3 ore de la expulzare.

Pentru a reduce riscul infectării proprii și a celorlalți, sunt absolut necesare respectarea normelor de igienă recomandate (spălat des pe mâini, acoperirea gurii la strănut cu un șervețel, nu cu mâna) și a unei distanțe de cel puțin trei pași mari față de ceilalți.

Sursa: IPJ Ialomiţa

ACTUALITATE

Gabi Boriga, despre o posibilă candidatură la Primăria Târgoviște în 2020

Publicat

pe

Fostul primar al municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga, de anul trecut administrator public al orașului, a răspuns, astăzi, zvonurilor lansate în spațiul public cu privire la o posibilă candidatură a sa.

„După cum toată lumea știe, iar pentru cei care încă nu o știu o s-o repet, eu nu mai fac politică din anul 2013, din acel moment alegând calea unei cariere eminamente administrative. Începând cu 1 septembrie 2019 sunt City Managerul Municipiului Târgoviște, făcând echipă administrativă cu Primarul ales în mod democratic de târgovișteni în anul 2016, dl. Cristian Stan, dar și cu ceilalți colegi din Executiv: Viceprimari, Secretar General, directori de directii sau societati comerciale aflate in subordinea Consiliului Local. Impreuna formam o echipa matura, serioasa dar mai ales performanta pentru Targoviste.

Rezultatele echipei conduse de primarul ales, Cristian Daniel Stan, sunt evidente și nu cred că este târgoviștean care să nu le vadă. Că poate unii nu le recunosc sau nu vor deliberat să le vadă este o altă discuție și nu o să o deschid acum. Nu este nici locul și nici momentul.

Așadar, pentru a pune capăt speculațiilor și speculatorilor politici din Târgoviște, vă anunț OFICIAL că nu voi candida la alegerile locale din 2020 împotriva Primarului ales, Cristian Daniel Stan din câteva argumente simple:
1. Nu mă simt atras de această funcție, ea fiind ocupată în acest moment de un om capabil, serios, muncitor și devotat acestei demnități.
2. Am ajuns la maturitatea necesară încât să înțeleg că un oraș precum Târgoviștea are nevoie în aceste vremuri de UNITATE, ECHIPĂ și CONTINUITATE. Știu foarte bine ce înseamnă să începi proiecte majore la nivelul unui municipiu, am fost primar șase ani și am început la rându-mi zeci de proiecte care apoi au fost continuate și duse la bun sfârșit de Cristi Stan și nu văd pentru ce motiv din lume să scurcircuitezi o echipă care funcționează spre binele majorității covârșitoare a târgoviștenilor.
3. Nu imi doresc funcția de Primar atâta vreme cât aceasta este ocupată de Cristian Stan, un om pregătit pentru aceasta și cu rezultate mai mult decât notabile.
4. Consider că o luptă politică de acest nivel în anul 2020 va avea numai pierzători. Ori, cine intră într-o luptă doar pentru a distruge și nu a construi are o mare problemă.
5. Îmi voi continua activitatea eminamente administrativă din postura de Administrator Public, rămânând în continuare același om devotat și dedicat TUTUROR târgoviștenilor, indiferent de culoarea sau apartenența politică, ușa mea fiind deschisă acestora.
6. Faptul că Târgoviștea are în acest moment în echipa de conducere cei doi primari aleși care au câștigat ultimele trei scrutinuri locale consecutive este, cred eu, un exemplu de cum lupta politică trebuie lăsată în urma intereselor comunității iar târgoviștenii și interesul general trebuie să primeze în fața unor interese personale.
7. Da, sunt și voi rămâne un om cu vederi de dreapta și consider că prezența unui neafiliat politic în cadrul Primăriei nu poate decât să constituie o reprezentare și mai bună a cetățenilor la nivelul Executivului local”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sunt pregătite școlile din Dâmbovița să facă față restricţiilor impuse pentru examenele naționale?

Publicat

pe

Profesorul Sorin Ion, inspector şcolar general ISJ Dâmbovița, a susţinut astăzi că şcolile din județ sunt pregătite să facă faţă testului dur impus de pandemia de coronavirus, respectiv organizarea examenelor specifice acestei perioade, în condiţii de restricţii şi distanţare socială.

Există într-adevăr necunoscute, lucruri care nu pot fi controlate decât în teorie, dar trebuie mers mai departe. Peste o săptâmână elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor merge la şcoli în vederea pregătirii examenelor.

Ne-a mărturisit Sorin Ion că, în această perioadă, inspectorii sunt pe teren pentru a verifica fizic dacă în şcoli sunt toate condiţiile îndeplinite, dacă sunt asigurate stocurile de dezinfectanţi, dacă sunt asigurate şi pregătite conform normelor de distanţare sălile de clasă. De asemenea, sunt aşteptate de la Ministrerul Educaţiei măştile de protecţie care vor fi împărţite elevilor. S-a mai întârziat fiindcă au apărut probleme în procesul de achiziţie, dar ministrul de resort a promis că, până pe 2 iunie, situaţia va fi rezolvată. A spus inspectorul şcolar general că, imediat ce vor fi primite, acestea vor fi distribuite către instituţiile de învăţământ.

Totodată, pentru a se conforma restricţiilor şi pentru siguranţa sănătăţii elevilor, vor fi organizate mai multe centre de evaluare, aproape în fiecare localitate a judeţului. Pentru examenul de bacalaureat, vor fi organizate 26 de centre de examinare.

O problemă care nu a fost încă rezolvată la nivelul judeţului este aceea a asigurării cadrelor medicale în fiecare şcoală pe parcursul desfăşurării evaluărilor. De această situaţie, a precizat Sorin Ion, se va ocupa Direcţia de Sănătate Publică.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!