Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Semnalul cititorului: Mod de lucru scandalos la Wizzair, în contextul epidemiei COVID-19!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Am primit pe adresa redacţiei o scrisoare din partea unei cititoare care a trăit, astăzi – 26 martie 2020, o situaţie neplăcută pe aeroport. Femeii nu i s-a permis îmbarcarea în avionul Wizzair spre Suedia, pe motiv că nu a putut prezenta un contract de muncă sau un act de rezidenţă în această ţară, deşi nu s-a făcut nicio informare în acest sens pe site-ul companiei, să ştie omul dacă să-şi cumpere sau nu bilet!

„O situaţie extrem de neplăcută, care se suprapune peste tensiunea creată de pandemia de Covid-19, m-a determinat să scriu aceste rânduri, în speranţa ca măcar să nu mai treacă şi alte persoane prin asemenea momente. În această dimineaţă, trebuia să mă îmbarc împreună cu fiica mea într-un avion Wizzair cu destinaţia Suedia (numărul zborului W63201), ţară în care lucrează şi locuieşte de mai multă vreme soţul meu.

Având în vedere contextul actual, am cântărit foarte bine toate elementele şi am decis că, alături de el, ne este cel mai bine, astfel că, înarmate cu dezinfectant, maşti de protecţie şi mănuşi, ne-am prezentat la aeroport. Precizez că, înainte de a cumpăra biletul, în urmă cu două zile, ne-am documentat la Consulatul din Suedia, unde ni s-a spus că nu sunt probleme, că putem intra în ţară.

De asemenea, am urmărit comunicările oficiale ale MAE, negăsind vreo restricţie privitoare la zborurile către Suedia. La check in am avut, însă, o mare surpriză. Doamna în faţa căreia mă aflam şi care, spre surprinderea mea, vorbea doar în engleză şi nu în română, aşa cum mi s-ar părea firesc, mi-a spus că nu mă pot îmbarca, pentru că nu i-am prezentat un contract de muncă sau rezidenţă în Suedia.

I-am cerut să îmi prezinte şi ea, tot în scris, această decizie. Nu mi-a fost prezentat niciun document oficial în care să se specifice faptul că aceasta este condiţia obligatorie a companiei pentru a putea pleca spre Suedia. De altfel, consider că era normal ca astfel de detalii să îmi fie prezentate în momentul achiziţionării biletului sau în cursul dimineţii, nu înaintea îmbarcării, după ce compania mi-a încasat banii şi m-a pus pe drum 100 de km, însoţită de un copil de doar trei ani!

Nu îmi place să mă victimizez, ci prin aceste rânduri atrag atenţia asupra modului de lucru al Wizzair, pentru că vreau ca nimeni să nu fie nevoit să treacă prin asemenea experienţe, cu atât mai puţin acum, într-un context atât de ciudat şi instabil.

Până pe 14 aprilie nu se poate trimite nicio sesizare, reclamaţie pe site-ul wizzair. La call center eşti taxat 1,19 euro pe minut şi nu rezolvi nimic”, ne-a scris Mădălina R.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

ALDE Dâmboviţa, SOS pentru Spitalul Moreni

Publicat

pe

de

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

După orașul Pucioasa și Moreni a intrat în atenția autorităților județene, dar nu pentru ajutor, investiții sau pentru a schimba ceva, ci pentru a folosi spitalul orășenesc tot ca tampon pentru Spitalul Județean Târgoviște – Dâmbovița. Dacă până acum maternitatea din Moreni „nu era conformă pentru că nu respecta circuitele medicale” și s-a luat în calcul închiderea, acum a devenit locul perfect pentru primirea gravidelor infectate cu SARS-CoV-2 sau care vin din zonele de risc.

Situația este similară cu cea de la Pucioasa! Unitatea medicală este în centrul orașului, care deservește mai multe localități limitrofe. Unde mai pot fi tratați pacienții cu alte afecțiuni, dacă vor ajunge gravidele cu Covid-19 în unitatea spitalicească? S-a anunțat deja un caz de la Corbii Mari, o gravidă care a contactat virusul și care va fi adusă să nască la Moreni. Mai mult decât atât, maternitatea este aproape lipită de blocurile din zonă, adică un pericol iminent pentru cetățenii care locuiesc aproape.

Revenim la mămici și la copii. La Moreni, din câte știm, nu există secție de neonatologie și nici medic neonatolog. Cine va prelua bebelușul imediat după naștere? Sperăm că nu ambulanța care ar trebui să îl ducă rapid la Târgoviște, la Spitalul Județean… Ar fi un șoc prea mare și pentru copil și pentru mamă fiind despărțiți în primele clipe de viață și o spun în calitate de om, nu de specialist. Plus că se adaugă și riscurile la care este expus fătul din punct de vedere medical.

Medicii de aici nu bat în retragere, așa cum s-a întâmplat la alte spitale din țară, rămân „la cârmă”, rămân în prima linie, rămân alături de pacienți, deși nu sunt pregătiți pentru o astfel de situație. Nu există suficiente echipamente de protecție și dotări pentru o luptă acerbă împotriva Covid-19. Doctorii de la Moreni au ajuns să prezinte situația cetățenilor pe Facebook și să ceară ajutorul celor care au posibilitatea să susțină unitatea medicală în această perioadă. NU ei trebuie să ceară echipamente, medicamente, aparate! Este datoria autorităților să facă acest lucru!

Domnilor, trezirea! Este momentul să acționați! Nu mai așteptați campania electorală pentru a-i asculta pe cetățeni! E timpul să ieșiți și voi în „linia I” să le asigurați cele necesare adevăraților eroi din aceste zile!

Ionel Petre
Președinte ALDE Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Bucureştiul raportează un cadru medical cu COVID-19 în Dâmboviţa, Prefectura infirmă!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: sudouest.fr)

Institutul Naţional de Sănătate Publică a raportat, astăzi – 3 aprilie 2020, că 474 de cadre medicale din România se regăsesc între persoanele bolnave COVID-19, după cum urmează:
– Alba 2
– Arad 24
– București 65
– Bistrița Năsăud 3
– Botosani 1
– Cluj 3
– Constanța 1
– Covasna 8
– Dâmbovița 1
– Galați 7
– Hunedoara 24
– Iasi 5
– Mehedinți 1
– Neamț 7
– Suceava 318
– Timiș 2
– Vrancea 2

Prefectura Dâmboviţa infirmă că ar exista un cadru medical din sistemul sanitar din judeţul Dâmboviţa infectat cu COVID-19, deşi aşa apare în raportarea INSP. Să fie cumva vorba despre un cadru medical din Dâmboviţa, dar care nu lucrează într-un spital din judeţ? VOM REVENI.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT