Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Doar 70 de dâmboviţeni au fost testaţi pentru COVID-19!

Publicat

pe

FOTO: Profimedia Images

În judeţul Dâmboviţa au fost testate pentru coronavirus doar 70 de persoane – reiese dintr-un răspuns al Direcţiei de Sănătate Publică la solicitarea formulată de liderul USR Târgovişte, Emilian Irimescu, în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public.

În documentul citat se mai precizează că DSP Dâmboviţa dispune de 525 de recoltoare şi că probele prelevate sunt trimise la Institul Matei Balş din Bucureşti, întrucât în judeţ nu există în momentul de faţă un aparat PCR Real Time pentru efectuarea acestor teste.

De asemenea, preşedintele USR Târgovişte a dorit să ştie şi de câte izolete dispun autorităţile din Dâmboviţa. Ei bine, pentru a afla răspunsul la această întrebare, Irimescu a fost îndrumat de cei de la DSP să se adreseze Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, deşi suntem convinşi că deţineau această informaţie, fiindcă, fără doar şi poate, s-au discutat aceste aspecte în cadrul şedinţelor CJSU.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Un prahovean a devenit cel mai bătrân bărbat din lume

Publicat

pe

Sursa foto: Libertatea

Titlul de cel mai bătrân om din lume a fost „preluat”, pe 28 mai 2020, de la britanicul Robert Weighton, de un român care va împlini pe 8 noiembrie 2020 vârsta de 112 ani. Dumitru Comănescu s-a născut în comuna Provința de Jos, județul Prahova.

Cel mai longeviv cetățean al planetei a declarat că iubirea și echilibrul sunt secretele vieții sale. Mintea a păstrat-o ageră datorită dorinței de a învăța continuu. Când a început Primul Război Mondial, avea numai 6 ani. Își mai aduce aminte de anul Marii Unirii.

Al Doilea Război Mondial l-a prins în postura de inginer agronom. Nu a mers pe front, dar s-a ocupat de agricultură, de producerea pâinii pentru țară.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Slujbă de pomenire în cimitirul soldaților ruși, de ziua eroilor români!

Publicat

pe

Sursa foto: evz.ro

Când suntem obișnuiți să organizăm un anume eveniment nu din suflet, din dorință și respect, ci doar așa să fie punctată o activitate, să ne facem datoria, la rece, încurcăm borcanele și ne facem de râs.

Ieri, la Turda, de Ziua Eroilor, autoritățile civile și militare au greșit cimitirele. În loc să meargă la locul de veci al oștașilor români pentru a ține slujba, a prezenta onoruri și a depune coroane de flori, au nimerit la cimitirul soldaților ruși.

Mai multe persoane aflate la locul cu pricina le-au atras atenția că au greșit monumentul. După consumarea ceremonialului, neatentele organe au mutat florile și coroanele în zona în care odihnesc pe veci soldații români.

Gafa nu a fost trecută cu vederea de Manuela Moldovan, persoana implicată în mai multe acțiuni pentru reabilitarea și conservarea Cimitirului Eroilor Români. Aceasta a spus că va depune o sesizare la Ministerul Apărării Naționale, fiindcă ceea ce s-a întâmplat a fost de neacceptat.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!