Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Așa ceva! Fără test COVID-19 pentru gravida din Corbii Mari!

Publicat

pe

Pe români nu-i omoară noul coronavirus, ci procedurile birocratice! Ne vin informații alarmante dinspre municipiul Moreni, acolo unde a fost internată gravida din Corbii Mari, suspectă că ar fi infectată cu COVID-19. Deși vine dintr-o comunitate-focar, femeii nu i se face testul pentru COVID-19! Pentru că nu se încadrează în definiția de caz! Nici nu tușește, nici nu are febră! E ceva de noaptea minții!

În schimb, autoritățile au decis să o despartă pe mamă de copil, imediat ce va naște, pentru a se evita o posibilă infectare a fătului. În baza la ce? La o suspiciune? Păi, nu mai bine se făcea testul încă de astăzi și se acționa pe informații clare? Așa nu s-ar mai fi consumat fără număr resursele Spitalului Moreni în ceea ce privește protecția cadrelor în fața virusului morții, dacă testul iese negativ, plus că s-ar fi putut îndeplini și dorința mamei de a nu fi despărțită inutil de copilul său.

Și încă un detaliu! La fel cum s-a întâmplat și la Pucioasa, cadrele de la Spitalul Municipal Moreni au aflat abia astăzi – 29 martie 2020, odată cu internarea gravidei de la Corbii Mari, că această unitate medicală a fost desemnată să se îngrijească de viitoarele mame cu suspiciune de infectare sau bolnave COVID-19, deși Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a luat o hotărâre în acest sens încă din data de 26 martie! Dar, nu a urmat și o comunicare oficială și nici nu a fost instruit personalul cu privire la procedurile de urmat când se confruntă cu cazuri COVID-19!

Reamintim faptul că primarul comunei Corbii Mari a inițiat o petiție online, sperând că, având sprijinul unui număr mare de oameni, va convinge autoritățile județene și centrale să testeze toate persoanele care au intrat în contact cu bolnavii depistați pozitiv. În acest moment, sunt internați la Secția Boli Infecțioase din Târgoviște 20 de cetățeni din Corbii Mari, 14 confirmați cu COVID-19 și 6 pentru care nu a sosit rezultatul testului. De asemenea, sunt în izolare la domiciliu peste 160 de persoane.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Grindina a „măturat” comunele din nord-vestul județului Dâmbovița

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Un nou val de grindină deasă s-a abătut, în această după-amiază, asupra unor localități din nord-vestul județului Dâmbovița. Au fost afectate grav comunele Văleni și Cândești. Pagubele din livezile de pomi fructiferi și grădinile cu legume sunt foarte mari.

„A fost urgie. Nu am mai văzut așa ceva de foarte multă vreme. Cine a mai pomenit să bată piatra în halul ăsta în luna mai?! Astea sunt semne de la Dumnezeu. Dacă mai vine o dată, nu mai avem ce recolta la toamnă”, ne-a spus un localnic.

Sursa foto: Facebook

Primarul comunei Văleni-Dâmbovița a anunțat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență despre pagubele înregistrate, pentru că, în cel mai scurt timp, o comisie să se deplaseze la fața locului pentru a evalua stricăciunile produse grindină.

VIDEO

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ludovic Orban, declaraţii de presă de la Centrul Renault Titu

Publicat

pe

de

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!