Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Cozi, cozi, cozi… Și sacoșe! Multe. Pline. Uneori, absurde!

Publicat

pe

România. 30 martie 2020. Ora 18:00. 47 de oameni au fost răpuși de coronavirus până la momentul când înșir aceste rânduri… Cei mai mulți bătrâni. Dar sunt și tineri. Culmea! Unii nu au suferit de nicio afecțiune, cum spun specialiștii, preexistentă. Așa, ca un spirit de glumă, poate macabru, unii au aflat „dincolo” că au fost infectați cu COVID 19. Sună românește, nu?

Din nou, pe stradă. La observație de comportament, de stări, de responsabilitate, de multe. Am constatat că, la noi, cu cât crește pericolul, cu atât mai mult ies oamenii în stradă! Cu cât cresc amenzile, cam în același ritm sporește și nepăsarea! Cozi la medicii de famile, cozi la ATM-uri, cozi la farmacie. Cozi, cozi, cozi… Și sacoșe. Multe. Pline. Uneori, absurde.

Îmi aduc aminte de un film creat prin anii 90. Bun. Actori de excepție. S-au cam dus și ei. Am reținut o replică celebră din acea peliculă. „Fir-ați ai dracu, cu sacoșile voastre”. Ce să mai zicem… Unora le place statul la cozi. Şi să care sacoșe! Se simt mai împliniți, mai în siguranță. Parcă ăsta e rostul vieții acum, sub zodia coronavirusului, să cărăm cât mai mult.

Îl doare în cot pe năstrușnicul și nevăzutul coronavirus de concepțiile noastre. Stai, că încă nu a căzut nimeni pe stradă călare pe sacoșe, dar nu e timpul trecut. Virusul se pare că se joacă cu noi.

Aglomerație la plătit facturi. La bănci. E vremea de cheltuială. Rate. Chestia cu amânatul ratelor la credite pentru 9 luni e vrăjeală. Te păsuiesc de un leu și vei constata, la sfârșitul crizei, că vei avea de dat înapoi 5. Curat sprijin!

În Piața 1 Mai, unii au vrut să-și întindă tarabele. Se tot agită. Am vrut să îi trag în poză. Un piețar: Stai cuminte. Sar ăștia la bătaie!

Vești de la Corbii Mari. Sunt triste. 15 oameni contaminați și 275 de săteni izolați în gospodării. Noroc că nu stau la bloc! Acum, primăvara, au ce face în curte. Pun brazde de ceapă, de usturoi, mai tund pomii… Trece altfel timpul. La oraș, între patru pereți sau chiar mai mulți, e ciudat.

Un caz și pe la Lungulețu. Pe bune. Aud vești despre un testat din Nucet, un altul din Dragomirești. Din fericire, rezultatul a ieşit negativ. Un prieten: „Am început să mă cert cu nevastă-mea. Ne luăm din orice. Parcă nu o mai suport când trece pe lângă mine”.

Mă întorc acasă. Deschid televizorul. Știri. Au mai murit doi români. De unde sunt, nu mai contează. Nu îi știm, dar ne doare.

ACTUALITATE

OMV continuă programul „Școala Petroliștilor” la Târgoviște, Pitești și Moinești

Publicat

pe

de

OMV Petrom lansează o nouă ediție a programului de învățământ profesional “Școala Petroliștilor”. Este prima serie care se desfășoară în sistem dual, prin înființarea a trei clase cu specializarea Operator sonde în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” Târgoviște. Astfel, elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 3 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.

Mai multe informații despre programul “Școala Petroliștilor” se regăsesc pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Calendarul înscrierilor în învățământul profesional este disponibil pe site-ul Ministerul Educației și Cercetării Științifice – http://www.edu.ro/.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Municipiul Moreni, fără apă la robinet în data de 4 iunie

Publicat

pe

de

Joi – 4 iunie 2020, furnizarea apei potabile în municipiul Moreni va fi întreruptă, între orele 09:00-24:00, pentru remedierea unei avarii majore la conducta magistrală.

Înainte de reluarea alimentării, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare – se arată într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Atenție! Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) este indicat să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!