Connect with us

Dâmboviţa

PSD, proiect de lege pentru amânarea plăţii utilităţilor pentru o perioadă de 3 luni, din cauza COVID-19

Publicat

pe

Este necesar să arunci rapid o privire pe scena politică românească şi îţi dai seama că reprezentanţii Partidului Social Democrat sancţionează rapid orice derapaj al puterii actuale şi intervin cu proiecte de lege, cu măsuri de sprijinire a românilor care şi-au închis sau au redus activitatea firmelor, din cauza COVID-19 şi a stării de urgenţă, au fost disponibilizaţi, trecuţi în şomaj tehnic, deconectaţi de la viaţa socială şi economică.

Plecând de la realitatea că oamenii, în atare condiţii, nu îşi mai pot onora ratele la bănci, nu îşi mai pot plăti utilităţile, chiriile etc., PSD propune o serie de facilităţi fiscale, inclusiv pentru susţinerea unor sectoare economice. Social-democraţii spun că este nevoie de o „bulă de oxigen” în această perioadă de criză generată de pandemia de coronavirus.

„Prin acest demers, dorim acordarea, la cererea contribuabililor, a unor facilități care constau în amânarea, în anumite condiţii, a plăţii contribuţiilor de asigurările sociale de stat şi a contribuţiei asiguratorie pentru muncă aferente veniturilor din salarii şi asimilate salariilor. De asemenea, pentru a veni în sprijinul românilor, PSD a propus şi amânarea plăţii serviciilor de utilităţi, pentru o perioadă de 3 luni. Institutul Naţional de Statistică arată că lipsa resurselor financiare a determinat ca o mare parte a gospodăriilor să nu poată plăti la timp pentru consumul utilităţilor.

Inițiativa legislativă mai are în vedere, în egală măsură, deficitul de lichiditate cu care se confruntă companiile din România şi ponderea ridicată a cheltuielilor cu utilităţile în totalul cheltuielilor. Am constatat reducerea abruptă a activităţii economice şi a încasărilor la nivelul companiilor din sectoarele economice afectate. Consider că se impune stimularea companiilor, astfel încât ele să păstreze cât mai multe locuri de muncă în această perioadă economică dificilă, pentru a putea diminua impactul negativ asupra ocupării, la nivel economic şi social.

Îmi exprim încrederea că legea propusă de PSD va fi dezbătută în regim de urgență de Parlament, în cel mai scurt timp posibil, pentru ca românii să poată suporta cât mai ușor efectele dezastruoase ale acestor vremuri grele, atât salariații, cât și patronii”, a precizat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmboviţa.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat într-un accident rutier lângă Târgoviște

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat, azi-noapte, într-un accident rutier petrecut pe DN 72, în satul Dumbrava, comuna Ulmi. Mașina condusă de tânărul de 18 ani, de fel din Morteni, a intrat într-un TIR, la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani. Alte două persoane, în vârstă de 14 și 21 de ani, pasageri în autoturism, au fost transportate la UPU Târgoviște cu multiple traumatisme.

La fața locului au acționat pompierii, cu o autospecială de descarcerare și una de stingere cu apă și spumă pentru sablarea carosabilului, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal, și ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT