Connect with us

Dâmboviţa

PSD, proiect de lege pentru amânarea plăţii utilităţilor pentru o perioadă de 3 luni, din cauza COVID-19

Publicat

pe

Este necesar să arunci rapid o privire pe scena politică românească şi îţi dai seama că reprezentanţii Partidului Social Democrat sancţionează rapid orice derapaj al puterii actuale şi intervin cu proiecte de lege, cu măsuri de sprijinire a românilor care şi-au închis sau au redus activitatea firmelor, din cauza COVID-19 şi a stării de urgenţă, au fost disponibilizaţi, trecuţi în şomaj tehnic, deconectaţi de la viaţa socială şi economică.

Plecând de la realitatea că oamenii, în atare condiţii, nu îşi mai pot onora ratele la bănci, nu îşi mai pot plăti utilităţile, chiriile etc., PSD propune o serie de facilităţi fiscale, inclusiv pentru susţinerea unor sectoare economice. Social-democraţii spun că este nevoie de o „bulă de oxigen” în această perioadă de criză generată de pandemia de coronavirus.

„Prin acest demers, dorim acordarea, la cererea contribuabililor, a unor facilități care constau în amânarea, în anumite condiţii, a plăţii contribuţiilor de asigurările sociale de stat şi a contribuţiei asiguratorie pentru muncă aferente veniturilor din salarii şi asimilate salariilor. De asemenea, pentru a veni în sprijinul românilor, PSD a propus şi amânarea plăţii serviciilor de utilităţi, pentru o perioadă de 3 luni. Institutul Naţional de Statistică arată că lipsa resurselor financiare a determinat ca o mare parte a gospodăriilor să nu poată plăti la timp pentru consumul utilităţilor.

Inițiativa legislativă mai are în vedere, în egală măsură, deficitul de lichiditate cu care se confruntă companiile din România şi ponderea ridicată a cheltuielilor cu utilităţile în totalul cheltuielilor. Am constatat reducerea abruptă a activităţii economice şi a încasărilor la nivelul companiilor din sectoarele economice afectate. Consider că se impune stimularea companiilor, astfel încât ele să păstreze cât mai multe locuri de muncă în această perioadă economică dificilă, pentru a putea diminua impactul negativ asupra ocupării, la nivel economic şi social.

Îmi exprim încrederea că legea propusă de PSD va fi dezbătută în regim de urgență de Parlament, în cel mai scurt timp posibil, pentru ca românii să poată suporta cât mai ușor efectele dezastruoase ale acestor vremuri grele, atât salariații, cât și patronii”, a precizat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmboviţa.

Dâmboviţa

Mascarada Guvernului în privința deceselor cauzate de COVID trebuie să înceteze!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban susține înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să pună capăt mascaradei Guvernului în privința persoanelor decedate din cauza COVID-19. Românii trebuie să știe adevărul – este mesajul transmis de Carmen Holban.

„Este inadmisibil să tratezi cu atât de puțină compasiune mii de familii. Modul ireal în care guvernanții tratează o astfel de problemă este strigător la cer.

De zile întregi, o țară întreagă vrea să știe dacă există mii de decedați în plus față de cei oficial recunoscuți – 2.300 neraportați și încă 3.000 cu diagnostic secundar COVID!

Acest lucru se poate face doar prin înființarea unei comisii parlamentare de anchetă. Coaliția de Dreapta trebuie să aprobe înființarea unei astfel de comisii. Asta doar dacă nu au ceva de ascuns!”, a punctat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT