Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PSD, proiect de lege pentru amânarea plăţii utilităţilor pentru o perioadă de 3 luni, din cauza COVID-19

Publicat

pe

Este necesar să arunci rapid o privire pe scena politică românească şi îţi dai seama că reprezentanţii Partidului Social Democrat sancţionează rapid orice derapaj al puterii actuale şi intervin cu proiecte de lege, cu măsuri de sprijinire a românilor care şi-au închis sau au redus activitatea firmelor, din cauza COVID-19 şi a stării de urgenţă, au fost disponibilizaţi, trecuţi în şomaj tehnic, deconectaţi de la viaţa socială şi economică.

Plecând de la realitatea că oamenii, în atare condiţii, nu îşi mai pot onora ratele la bănci, nu îşi mai pot plăti utilităţile, chiriile etc., PSD propune o serie de facilităţi fiscale, inclusiv pentru susţinerea unor sectoare economice. Social-democraţii spun că este nevoie de o „bulă de oxigen” în această perioadă de criză generată de pandemia de coronavirus.

„Prin acest demers, dorim acordarea, la cererea contribuabililor, a unor facilități care constau în amânarea, în anumite condiţii, a plăţii contribuţiilor de asigurările sociale de stat şi a contribuţiei asiguratorie pentru muncă aferente veniturilor din salarii şi asimilate salariilor. De asemenea, pentru a veni în sprijinul românilor, PSD a propus şi amânarea plăţii serviciilor de utilităţi, pentru o perioadă de 3 luni. Institutul Naţional de Statistică arată că lipsa resurselor financiare a determinat ca o mare parte a gospodăriilor să nu poată plăti la timp pentru consumul utilităţilor.

Inițiativa legislativă mai are în vedere, în egală măsură, deficitul de lichiditate cu care se confruntă companiile din România şi ponderea ridicată a cheltuielilor cu utilităţile în totalul cheltuielilor. Am constatat reducerea abruptă a activităţii economice şi a încasărilor la nivelul companiilor din sectoarele economice afectate. Consider că se impune stimularea companiilor, astfel încât ele să păstreze cât mai multe locuri de muncă în această perioadă economică dificilă, pentru a putea diminua impactul negativ asupra ocupării, la nivel economic şi social.

Îmi exprim încrederea că legea propusă de PSD va fi dezbătută în regim de urgență de Parlament, în cel mai scurt timp posibil, pentru ca românii să poată suporta cât mai ușor efectele dezastruoase ale acestor vremuri grele, atât salariații, cât și patronii”, a precizat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmboviţa.

Dâmboviţa

PRO România vrea să pună în valoare zonele de agrement ale Târgoviștei

Publicat

pe

Cosmin Bozieru, candidatul PRO România pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște, înaintează vertiginos în plan electoral și, împreună cu colaboratorii săi apropiați, cu membrii echipei sale de consilieri, aduce în fața târgoviștenilor proiecte unice, noutăți pe tărâmul socio-administrativ, vine în față cu lucruri care să contribuie pe deplin la dezvoltarea municipiului și care se pot realiza în timp util.

La ultima întâlnire cu presa, alături de Cosmin Bozieru s-a aflat omul de afaceri Adrian Piperea, Account Manager la Telekom România, candidat pentru o funcție de consilier municipal, care a prezentat un amplu și bine elaborat proiect de mobilitate urbană. Practic, reprezentanții PRO România Târgoviște vor să schimbe fața orașului. Pentru atingerea acestui deziderat au nevoie de sprijinul nemijlocit al concetățenilor, sprijin care, în prima fază, se poate manifesta prin votul și încrederea acordată.

Cosmin Bozieru și Adrian Piperea, sub egida „Educație, Infrastructură Sănătoasă, Producție Locală”, doresc să reabiliteze și să modernizeze șanțul Prisecii. De asemenea, se are în vedere reabilitarea și transformarea într-o zonă cu adevărat turistică și de agrement a binecunoscutului și emblematicului șanț al Cetății. Aleșii PRO România doresc să creeze o zonă de agrement în vecinătatea Pădurii Mierea și în jurul lacului Priseaca.

Se mai vrea amenajarea unor trasee de promenadă, piste de bicicletă și a unei zone de agrement pe o lungime de 9,8 km. Acest perimetru dedicat petrecerii timpului liber va dispune de monitorizare video, iluminat stradal inteligent, wi-fi și 24 de toalete inteligente.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Polițiștii din Dâmbovița au împușcat, în legitimă apărare, doi bărbați din Văcărești

Publicat

pe

Echipajul de poliție care a răspuns unui apel la 112, prin care un bărbat din Văcărești, județul Dâmbovița, a sesizat, în această noapte, că are un conflict cu vecinii, a fost nevoit să facă uz de armă, după ce oamenii legii s-au trezit ameninţaţi cu un obiect ascuțit.

Întrucât agresorul nu a respectat somația, unul dintre polițiști a executat foc de arma în urma căruia agresorul a fost vătămat in membrul inferior. În sprijinul bărbatului a venit fratele acestuia, care a sărit asupra politistii cu același obiect ascutit. Și de această dată, a fost utilizat armamentul din dotare, dâmbovițeanul fiind împușcat în zona abdomenului.

În urma evenimentului, cei doi bărbați și agenții de poliție au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetarea la fața locului, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!