Connect with us

ACTUALITATE

4 aprilie: Şefii MAI anunţă noi măsuri de combatere COVID-19 în România. LIVE

Publicat

pe

Declaraţie de presă ministrul Afacerilor Interne – Marcel Vela şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Raed Arafat, 4 aprilie 2020, ora 14:00:

– Deja, 15 minute de întârziere

– Urmează să fie anunţată o nouă Ordonanţă Militară

– Distanţarea socială este unica soluţie în aceste zile

– Vom petrece Sfintele Paşti într-un mod atipic. Este greu, dar vă rugăm să credeţi că măsurile restrictive au fost luate pe baza a ceea ce spun specialiştii

– Învingătorii nu sunt cei care trişează

– Avem Ordonanţa Militară nr. 7/4 aprilie 2020, determinată de comportamentul unor dintre cetăţeni, care nu înţeleg cât este de periculos ceea ce fac

– Primul cetăţean arestat preventiv pentru că a încercat să fugă de agenţii care l-au oprit. S.-a întâmplat la vaslui

– În Ialomiţa, din 48 persoane confirmate, 31 sunt din Ţăndărei şi din 8 decedaţi, 7 sunt din Ţăndărei

– Ordonanţa Militară 7 a stabilit catantină pentru Ţăndărei. Se permite intrarea şi ieşirea doar pentru transportul de marfă şi pentru cei care desfăşoară activităţi economice

– Suspendare zboruri spre Austria, Belgia, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia şi Iran pentru 14 zile, începând din 5 aprilie, ora 23:00 – ora României

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT