Connect with us

Dâmboviţa

Bătrâni din Mircea Vodă, atacaţi în propria casă! Tâlharii au fost prinşi şi încarceraţi

Publicat

pe

Cine s-ar fi aşteptat că doi bărbaţi care pozau în indivizi de încredere, oneşti, muncitori, ar putea să se transforme, peste noapte, în tâlhari feroce? Şi totuşi aşa s-a întâmplat. Cei doi indivizi, care au desfăşurat activităţi sezoniere în zona Mircea Vodă, comuna Sălcioara, au luat ca ţintă un cuplu de bătrânei din respectivul sat din judeţul Dâmboviţa. Probabil, i-au filat pe cei doi vârstnici, au urmărit să vadă ce program au, tabieturile, cine îi vizitează, le-au scanat punctual întreaga activitate zilnică. Pentru ei erau cea mai uşoară pradă. Şi-au dat seama că bătrânii dispun şi de ceva bani din moment ce deţin şi un mic magazin.

În noaptea de 16 martie, şi-au pus mârşavul plan în aplicare. Au acţionat ca în filmele cu gangsteri periculoşi. Şi-au pus pe cap cagule, pentru a nu fi identificaţi şi au dat buzna peste cei doi soţi, în vârstă de 73, respectiv 83 de ani. Bătrânii au înlemnit când s-au trezit cu tâlharii în casă. Într-o atare situaţie, singura reacţie, aproape gest reflex, este de căuta să-ţi salvezi viaţa cu orice preţ.

Intruşii i-au bătut pe bieţii oamenii, cu sopul de a afla unde îşi ţin aceştia bunurile de valoare şi banii. Răufăcătorii au sustras din locuinţă suma de 20.000 de lei. La plecare, au luat din magazin şi câteva baxuri de ţigări.

După dispariţia lor în noapte, soţia a mai avut puterea să anunţe poliţia, să spună oamenilor legii ce li s-a întâmplat. Imediat, s-a alcătuit o echipă complexă, formată din criminalişti experimentaţi, şi s-a pornit pe urmele tâlharilor. Poliţiştii au adunat probă după probă, au audiat persoane, au puricat întreaga zonă. Toţi municitorii care la acea dată au desfăşurat anumite activităţi în zonă au fost trecuţi prin filtrul anchetatorilor. S-au deschis mai multe piste de cercetări.

În cele din urmă, laţul s-a strâns în jurul celor doi bărbaţi, unul de 31 de ani, din comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov, şi celălalt, de 33 de ani, din Gaujani, judeţul Giurgiu. Astăzi, tâlharii au fost prezentaţi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Răcari şi au primit mandate de arest preventiv pentru 30 de zile.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT