Connect with us

Dâmboviţa

Bătrâni din Mircea Vodă, atacaţi în propria casă! Tâlharii au fost prinşi şi încarceraţi

Publicat

pe

Cine s-ar fi aşteptat că doi bărbaţi care pozau în indivizi de încredere, oneşti, muncitori, ar putea să se transforme, peste noapte, în tâlhari feroce? Şi totuşi aşa s-a întâmplat. Cei doi indivizi, care au desfăşurat activităţi sezoniere în zona Mircea Vodă, comuna Sălcioara, au luat ca ţintă un cuplu de bătrânei din respectivul sat din judeţul Dâmboviţa. Probabil, i-au filat pe cei doi vârstnici, au urmărit să vadă ce program au, tabieturile, cine îi vizitează, le-au scanat punctual întreaga activitate zilnică. Pentru ei erau cea mai uşoară pradă. Şi-au dat seama că bătrânii dispun şi de ceva bani din moment ce deţin şi un mic magazin.

În noaptea de 16 martie, şi-au pus mârşavul plan în aplicare. Au acţionat ca în filmele cu gangsteri periculoşi. Şi-au pus pe cap cagule, pentru a nu fi identificaţi şi au dat buzna peste cei doi soţi, în vârstă de 73, respectiv 83 de ani. Bătrânii au înlemnit când s-au trezit cu tâlharii în casă. Într-o atare situaţie, singura reacţie, aproape gest reflex, este de căuta să-ţi salvezi viaţa cu orice preţ.

Intruşii i-au bătut pe bieţii oamenii, cu sopul de a afla unde îşi ţin aceştia bunurile de valoare şi banii. Răufăcătorii au sustras din locuinţă suma de 20.000 de lei. La plecare, au luat din magazin şi câteva baxuri de ţigări.

După dispariţia lor în noapte, soţia a mai avut puterea să anunţe poliţia, să spună oamenilor legii ce li s-a întâmplat. Imediat, s-a alcătuit o echipă complexă, formată din criminalişti experimentaţi, şi s-a pornit pe urmele tâlharilor. Poliţiştii au adunat probă după probă, au audiat persoane, au puricat întreaga zonă. Toţi municitorii care la acea dată au desfăşurat anumite activităţi în zonă au fost trecuţi prin filtrul anchetatorilor. S-au deschis mai multe piste de cercetări.

În cele din urmă, laţul s-a strâns în jurul celor doi bărbaţi, unul de 31 de ani, din comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov, şi celălalt, de 33 de ani, din Gaujani, judeţul Giurgiu. Astăzi, tâlharii au fost prezentaţi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Răcari şi au primit mandate de arest preventiv pentru 30 de zile.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

Dâmboviţa

Biciclist acroșat de un ATV în comuna Pietrari

Publicat

pe

Accident de circulație, astăzi – 9 mai 2021, în comuna Pietrari, zona Șipot. Un adolescent de 16 ani, care se deplasa pe drumul comunal cu o bicicletă, mergând pe contrasens, a fost acroșat de un ATV, condus de un bărbat de 42 de ani.

Victima a fost transportată la spital. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut acest eveniment rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT