Connect with us

ACTUALITATE

COVID-19: Greşeli grave, săvârşite la carantinarea celor sosiţi din zonele roşii!

Publicat

pe

Sursa foto: https://revista22.ro/

Atunci când comunicarea între instituțiile statului este deficitară, mai ales în situații de criză, apar probleme care, ulterior, sunt greu de gestionat. La Niculeşti, un bărbat de 34 de ani sosit din zona roșie, mai precis din Marea Britanie, a fost adus sub pază acasă, pentru a intra în perioada de carantină. Normal ar fi fost să fie cazat într-o locație instituționalizată, sub pază strictă. Dâmbovițeanul a fost adus acasă fiindcă în declarația dată la intrarea în țară a precizat că are acasă condiții de izolare. Din păcate, lucrurile nu stau întocmai aşa.

Aflăm de la autoritățile locale, care nici măcar nu au fost întrebate cum stau lucrurile, dacă omul are condiții să se izoleze de restul familiei, că în căsuța în care bărbatul trebuie să rămână carantinat timp de 14 zile mai locuiesc cel puțin 7-8 persoane, nevasta, trei copii, mama și alte câteva rude. Nici vorbă că imobilul sărăcăcios dispune de camere multe, de toalete proprii și dotate cum trebuie! şi, uite aşa, pericolul este extins la nivelul întregii familii.

Primarul comunei Niculesti, Dorinel Soare, ne-a spus că situația aceasta putea fi evitată dacă ar fi existat comunicare, dacă ar fi fost informat în timp util despre acest caz. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, coordonat de prefectul Aurelian Popa, a trimis se pare adresă către Primăria niculeşti după ce omul a fost debarcat acasă. Acum, cine răspunde? Cine trebuie să ia măsuri de supraveghere strictă a întregii familii expuse infectării cu coronavirus?

Potrivit CJSU, în data de 6 aprilie 2020, în judeţul Dâmboviţa erau în carantină la domiciliul declarat 109 persoane. Păi, dacă toate or fi după modelul de la Niculeşti, este vai de noi!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT