Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

COVID-19: Greşeli grave, săvârşite la carantinarea celor sosiţi din zonele roşii!

Publicat

pe

Sursa foto: https://revista22.ro/

Atunci când comunicarea între instituțiile statului este deficitară, mai ales în situații de criză, apar probleme care, ulterior, sunt greu de gestionat. La Niculeşti, un bărbat de 34 de ani sosit din zona roșie, mai precis din Marea Britanie, a fost adus sub pază acasă, pentru a intra în perioada de carantină. Normal ar fi fost să fie cazat într-o locație instituționalizată, sub pază strictă. Dâmbovițeanul a fost adus acasă fiindcă în declarația dată la intrarea în țară a precizat că are acasă condiții de izolare. Din păcate, lucrurile nu stau întocmai aşa.

Aflăm de la autoritățile locale, care nici măcar nu au fost întrebate cum stau lucrurile, dacă omul are condiții să se izoleze de restul familiei, că în căsuța în care bărbatul trebuie să rămână carantinat timp de 14 zile mai locuiesc cel puțin 7-8 persoane, nevasta, trei copii, mama și alte câteva rude. Nici vorbă că imobilul sărăcăcios dispune de camere multe, de toalete proprii și dotate cum trebuie! şi, uite aşa, pericolul este extins la nivelul întregii familii.

Primarul comunei Niculesti, Dorinel Soare, ne-a spus că situația aceasta putea fi evitată dacă ar fi existat comunicare, dacă ar fi fost informat în timp util despre acest caz. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, coordonat de prefectul Aurelian Popa, a trimis se pare adresă către Primăria niculeşti după ce omul a fost debarcat acasă. Acum, cine răspunde? Cine trebuie să ia măsuri de supraveghere strictă a întregii familii expuse infectării cu coronavirus?

Potrivit CJSU, în data de 6 aprilie 2020, în judeţul Dâmboviţa erau în carantină la domiciliul declarat 109 persoane. Păi, dacă toate or fi după modelul de la Niculeşti, este vai de noi!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cinci din cele șase spitale COVID din Argeș vor să acceseze fondurile europene speciale

Publicat

pe

Emanuel Soare - prefect județul Argeș

Ministerul Fondurilor Europene a lansat, în data de 15 mai 2020, apelul de proiecte “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”, cu o alocare de 350 milioane de euro. Este vorba despre un apel de proiecte necompetitiv (primul venit, primul servit), deschis în perioada 15 mai – 30 septembrie 2020. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 10 milioane de euro.

“Instituția Prefectului Argeș a evaluat necesitățile de finanțare ale unităților medicale eligibile din județ, în vederea accesării acestui program, pe care îl considerăm extrem de necesar în contextul epidemiologic actual. Cinci spitale din județ ne-au trimis necesarul de aparatură și echipamente pentru care ar putea obține finanțare nerambursabilă. Cum spitalele ne-au răspuns că nu au compartiment pentru atragerea fondurilor europene, ne-am adresat Consiliului Județean și Primăriilor care le administrează”, spune prefectul Emanuel Soare.

Dintre cele șase unități COVID din Argeș, doar Spitalul Orășenesc Mioveni nu și-a manifestat interesul până în prezent. Spitalul Județean de Urgență Pitești a transmis la Prefectură o listă cu echipamente și aparatură medicală în valoare de 5,39 milioane lei, Spitalul de Pedatrie Pitești – de 3,75 milioane lei, Spitalul Municipal Câmpulung – de 75 milioane lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung – de 114.000 lei și Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului – de 2,6 milioane lei.

Prin programul POIM “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19” pot fi achiziționate: ventilatoare mecanice, injectomate, infuzomate sau paturi suplimentare și altă infrastructură de terapie intensivă (suplimentară față de cea existentă), recoltoare/teste extracție și diagnostic SARS-Cov-2, biocide, substanțe pentru decontaminare, combinezoane, viziere de protecție, mănuși de unică folosință, măști de protecție și izolete.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște a redeschis două cabinete dentare școlare

Publicat

pe

Astăzi – 2 iunie 2020, s-au redeschis la Târgoviște primele două cabinete medicale dentare școlare, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei. Programul de lucru va fi între orele 08:00 – 20:00, de luni până vineri.

„Cele două cabinete dentare școlare deschise funcționează în cadrul Colegiului Național „Constantin Carabela” (telefon 0751.900.087) și, respectiv, la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” (telefon 0751.900.088). Programările se fac telefonic, iar consultațiile și tratamentele de specialitate sunt gratuite pentru elevii școlilor din Municipiul Târgoviște.

 

De precizat că cele două cabinete sunt situate în afara clădirii în care se desfășoară cursurile. Toate dotarile cabinetelor stomatologice școlare sunt asigurate de către administrația locală”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!