Connect with us

ACTUALITATE

COVID-19: Greşeli grave, săvârşite la carantinarea celor sosiţi din zonele roşii!

Publicat

pe

Sursa foto: https://revista22.ro/

Atunci când comunicarea între instituțiile statului este deficitară, mai ales în situații de criză, apar probleme care, ulterior, sunt greu de gestionat. La Niculeşti, un bărbat de 34 de ani sosit din zona roșie, mai precis din Marea Britanie, a fost adus sub pază acasă, pentru a intra în perioada de carantină. Normal ar fi fost să fie cazat într-o locație instituționalizată, sub pază strictă. Dâmbovițeanul a fost adus acasă fiindcă în declarația dată la intrarea în țară a precizat că are acasă condiții de izolare. Din păcate, lucrurile nu stau întocmai aşa.

Aflăm de la autoritățile locale, care nici măcar nu au fost întrebate cum stau lucrurile, dacă omul are condiții să se izoleze de restul familiei, că în căsuța în care bărbatul trebuie să rămână carantinat timp de 14 zile mai locuiesc cel puțin 7-8 persoane, nevasta, trei copii, mama și alte câteva rude. Nici vorbă că imobilul sărăcăcios dispune de camere multe, de toalete proprii și dotate cum trebuie! şi, uite aşa, pericolul este extins la nivelul întregii familii.

Primarul comunei Niculesti, Dorinel Soare, ne-a spus că situația aceasta putea fi evitată dacă ar fi existat comunicare, dacă ar fi fost informat în timp util despre acest caz. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, coordonat de prefectul Aurelian Popa, a trimis se pare adresă către Primăria niculeşti după ce omul a fost debarcat acasă. Acum, cine răspunde? Cine trebuie să ia măsuri de supraveghere strictă a întregii familii expuse infectării cu coronavirus?

Potrivit CJSU, în data de 6 aprilie 2020, în judeţul Dâmboviţa erau în carantină la domiciliul declarat 109 persoane. Păi, dacă toate or fi după modelul de la Niculeşti, este vai de noi!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se fac înscrieri pentru clasa de baschet-volei de la Liceul Voievodul Mircea Târgovişte

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT