Connect with us

POLITIC

USR oferă asistenţă juridică tuturor cadrelor medicale ameninţate cu concedierea

Publicat

pe

Liderii USR, între care şi deputatul dumitru Lupescu – preşedintele organizaţiei Dâmboviţa, au transmis o scrisoare deschisă către toate cadrele medicale din România, pe care le încurajează să vorbească despre problemele din sistemul de sănătate, mai ales în această perioadă de criză.

Practic, USR oferă asistență juridică tuturor celor care doresc să sesizeze nereguli, dar le este teamă pentru că sunt amenințati cu concedierea. Pentru semnalarea de probleme concrete și/sau sprijin juridic cadrele medicale pot scrie la adresa de e-mail: contact@usr.ro.

Stimați medici, asistenți, brancardieri și infirmieri,

În aceste momente întreaga lume trece prin încercări dure. Sistemele medicale sunt greu încercate iar cadrele medicale se află sub o presiune greu de imaginat.

Vă mulțumim că dincolo de numeroasele probleme ați hotărât să rămâneți în spitale și să încercați, așa cum puteți fiecare, să țineți pe linia de plutire sistemul medical din România. Știm că nu e ușor, știm că deși vi s-au promis echipamente de protecție, acestea sunt prea puține și nu ajung în timp la toți. Știm că circuitele epidemiologice nu sunt ce ar trebui să fie.

Sunt medici, dar și alte cadre medicale care ne-au sesizat problemele cu care se confruntă din cauza acestei pandemii la care se adaugă și un sistem care șchiopătează profund. Am primit informații despre cadre medicale amenințate cu concedierea dacă îndrăznesc să sesizeze neregulile cu care se confruntă, dacă vorbesc despre numărul pacienților și despre condițiile în care sunt tratați aceștia.

Noi, membrii USR, vă transmitem că suntem alături de voi. Vrem să schimbăm acest sistem corupt, măcar în ultimul ceas, însă pentru aceasta avem nevoie de ajutorul vostru.

Tocmai de aceea vă oferim asistență juridică tuturor celor care doriți să sesizați problemele în speranța că ele se vor repara cât mai repede posibil. Nu puteți fi concediați atunci când sesizați nereguli. Nu puteți fi concediați atunci când cereți respectarea normelor profesionale și morale în serviciile publice.

Cu toții ne dorim să ieșim cât mai bine și mai repede din această încercare dificilă, dar pentru aceasta e nevoie ca măcar sistemul medical să funcționeze cât mai bine posibil. Asumând și vorbind despre probleme, ne facem bine împreună.

Dacă aveți nevoie de noi, suntem aici!

Pentru semnalare de probleme concrete și/sau sprijin juridic scrieți-ne la adresa de e-mail: contact@usr.ro

POLITIC

Doamnă ministru, ați făcut un pseudo-raport, pervers și ticălos cu privire la morții de COVID!

Publicat

pe

Fostul premier al României, social-democratul Sorin Grindeanu, a avut un discurs dur astăzi în Parlament la adresa ministrei Sănătății, Ioana Mihăilă de la USR PLUS. Membra Cabinetului Cîțu a venit în fața deputațiilor pentru a prezenta situația privind decesele neraportate ale românilor uciși de COVID. Materialul citit de demnitara de la USR a fost unul neconvingător, demagog și lipsit de substanță.

„Stimată doamnă ministru, v-am urmărit și astăzi cu foarte mare atenție! Și nu știu de ce să mă îngrozesc mai tare! Mai întâi, este șocant cinismul cu care vorbiți despre românii morți de COVID… Ca despre niște stocuri de mărfuri! Apoi, este grețoasă viteza cu care, din apostolii transparenței, ați devenit un soi de comisari politici ai secretomaniei, capabili să explice o dramă națională ca pe o birocratică înșiruire de erori umane! Ați inventat “cifrele agregate” în locul adevărului simplu și clar. Adevăr pe care îl așteptau și îl meritau miile de familii care și-au pierdut un om drag în timpul pandemiei”, a spus parlamentarul PSD.

Sorin Grindeanu îi critică pe reprezentanții USR PLUS care, până mai ieri, pozau în apostolii democrației și libertății, în oamenii iubitori de adevăr și transparență, iar acum, când sunt la putere, sistemul de valori li s-a schimbat.

„Acum câteva săptămâni, aflarea adevărului era – pentru USR PLUS – o chestiune de viață și de moarte… Pentru care cereați demisia premierului Cîțu. Azi, îngroparea adevărului a devenit specialitatea tandemului Barna-Cioloș! De ce? Simplu! Între timp, au apărut câteva sute de posturi bănoase la șefiile și prin consiliile de administrație ale spitalelor țării… Care au devenit brusc prioritatea voastră existențială! De aceea, ați pus în balanță mărețele percepte pe care le-ați tot predicat… Într-o parte, erau 5000, 7000 sau 10000 de morți ascunși!… In cealaltă parte, niște joburi la stat, foarte bine plătite! Ce a ales să facă USR-PLUS este astăzi o întrebare retorică… Ați decis să vă înmormântați principiile… Banii… din joburile foarte bine plătite, de stat, pe care le înfierați ritualic pe când erați în Opoziție, au devenit brusc… extrem de interesanți!

Doamnă ministru, ați făcut un pseudo-raport, pervers și ticălos, din care aflăm că nimeni nu e de vină. Mai aveați puțin și scriați – negru pe alb – că morții sunt singurii răspunzători! Vă bateți joc de un popor întreg! Și o faceți pe bani grei! Cu tupeu, pe un salariu de peste 220 de milioane de lei lunar! Nu pe salariul minim, cât ați avut ca angajat la firma dumneavoastră, dar de unde scoteați dividende anuale de sute de mii de lei. Apropo, așa ați susținut dumneavoastră, ca medic, sistemul public de sănătate? Cu contribuții spre zero plătite statului? Dar cu un profit uriaș la compania familiei!

Iar astăzi ne spuneți cu detașare că nu putem ști cu exactitate numărul deceselor de COVID! Nici azi, și poate niciodată! Ne lăsați în continuare să deducem că lipsesc o treime din totalul deceselor și că totul este…. o nevinovată întâmplare! Deși, în același timp, Institutul pentru Metrică și Evaluare a Sănătății al Universității din Washington a prezentat date clare ce arată, pentru România, peste 50 de mii de morți în plus! Sigur, ei nu se pricep la statistica medicală la fel de bine ca iluștrii savanți de partid, impuși prin DSP-uri, sau de marii ”specialiști” ai lui Orban și Cîțu, din Grupul pe Comunicare Strategică…

Am crezut că măcar astăzi, din respect pentru milioanele de români, veți veni în fața Parlamentului și veți spune numărul exact al oamenilor care au murit de COVID. Și numele vinovaților din administrația țării care au ascuns aceste date opiniei publice! Așa ar trebui să arate concluziile unui raport profesionist. Date concrete. Exacte! Cine și unde a greșit! Și cum plătește pentru greșeala făcută! În loc de așa ceva, ne-ați pus aceeași placă birocratică, cu frânturi de adevăr și multă manipulare. Totuși, după ziua de azi avem totuși două certitudini. Prima, transparerența a fost doar un slogan de campanie. A doua, că – din rațiuni politico-financiare – pentru alianța USR-PLUS adevărul nu mai contează. Pentru banii aceia mulți, din tot felul de posturi și consilii de administrație, ați ales minciuna, în defavoarea adevărului. Pentru bani și propriile interese ați ascuns numărul real al deceselor de COVID. Pentru că, în final, banii și interesele voastre sunt cele care au contat întotdeauna. Nu adevărul! Nu transparența! Nu viața și sănătatea românilor! Acestea au fost doar niște lucruri care dădeau bine în campanie”, a sunat mesajul social democratului Sorin Grindeanu.

Un tir de întrebări a avut pentru ministra Sănătății și deputatul PSD Alexandru Rafila, medic.

 

„De ce ați tergiversat publicarea raportului timp de 7 zile? De ce nu ați explicat de ce cele două baze de date de la Ministerul Sănătății unde apar diferențe de aproape 30% între numărul de decese, nu au fost evaluate periodic pentru a elimina erorile? Cine este responsabil în minister pentru această situație și dacă s-au dat sancțiuni? Există dovezi privind pregătirea DSP și a spitalelor pentru introducerea datelor în aplicație”, a întrebat Alexandru Rafila.

Deputatul PSD consideră că s-a ajuns în această situație din cauza politizării Direcților de Sănătate Publică și deprofesionalizării.

„Cerem instituțiilor publice abilitate să investigheze posibile infracțiuni legate de punerea în pericol a sănătății publice prin greșeli sau manipularea intenționată a datelor”, a solicitat deputatul Alexandru Rafila.

Citește în continuare

POLITIC

PERPLEX. Madam Chichirău, de la USR PLUS, în ciorapi la Parlament!

Publicat

pe

Deputata USR PLUS de Iași Cosette Chichirău merge neabătut pe drumul creat de aceste formațiuni politice, acela de a ieși în evidență prin lucruri anormale. Sunt doar ei și atât. Restul contează mai puțin.

De pildă, parlamentara Chichirău, crezându-se probabil la prășit porumbul nu în înaltul for legislativ al țării, s-a descălțat de opincuțe. Era mai confortabil. Și asta pare a fi o atitudine neomarxistă țopârlănească. Evident, imaginea cu pricina a ajuns pe rețelele de socializare, fiecare comentând în fel și chip mesajul care răzbatea din respectiva fotografie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT