Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Controale permanente în Corbii Mari. Oamenii tot nu înţeleg să stea în case!

Publicat

pe

Comuna Corbii Mari, unde doi oameni au decedat fiind răpuși de COVID-19 după ce au contactat virusul în urma ședințelor de dializă desfășurate la un centru din Capitală, este acum în permanență în atenția instituțiilor de forță.

Raziile executare de Poliție și Jandarmerie sunt la ordinea zilei. Autoritațile încearcă în acest mod să nu scape situația de sub control, să îi discipline de pe oameni, mai ales că sunt încă 20 de persoane internate în spital, iar alte câteva zeci sunt izolate la domiciliu.

Controalele dese, soldate evident și cu sancțiuni, îi cam nemulțumește pe localnici. Numai ieri, în urma unei acțiuni întreprinse în Corbii Mari, Conțești și Potlogi, oamenii legii au aplicat 150 de sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor ridicându-se la 256.657 de lei. Cele mai multe contravenții, 91, au dost date pentru respectarea măsurilor de prevenire și răspândire a coronavirusului. Adică, oamenii nu prea au stat acasă așa cum prevăd normele legale.

De precizat că primarul de la Corbii Mari, Ionuț Bănică, a solicitat autorităților județene testarea tuturor locuitorilor comunei pentru a şti clar cu ceea ce se confruntă și pentru a putea acționa în consecință. Edilul, în afară dezinfecțiile realizate la nivelul întregii localități, a împărțit cetățenilor și măști de protecție.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

USR Dâmboviţa intensifică pregătirile pentru alegerile locale

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, președintele USR Dâmbovița, s-a aflat, ieri – 4 iulie, în comuna Văcărești, pentru a participa la ședința de alegeri a conducerii filialei locale. Parlamentarul a fost însoțit în această deplasare de mai mulți membri ai conducerii județene a USR.

Cu această ocazie, au fost discutate și o serie de aspecte ce țin de activitatea organizațională, de pregătirea campaniei electorale pentru alegerile locale. În scurt timp, USR Dâmbovița va prezenta lista de candidați, pentru postul de primar și de consilieri în comuna Văcărești.

Citește în continuare

ACTUALITATE

18 persoane cu COVID-19 din Dâmbovița au cerut externarea

Publicat

pe

Decizia Curții Constituționale a României prin care au fost declarate neconstituționale normele guvernamentale privind izolarea, carantinarea și internarea forțată a persoanelor infectate cu coronavirus bulverează opinia publică în aceste momente. Din punct de vedere democratic, constituțional, pare a fi o măsură bună, în ton cu drepturile și libertățile cetățenilor, care trebuie respectate, dar ne întrebăm cum va influența această decizie evoluția coronavirusului în România.

În aceste zile, constatăm cu tristețe dar și cu teamă că numărul de cazuri a crescut enorm, iar spitalele românești încep să nu mai facă față afluxului de persoane contaminate cu COVID-19. Presiunea cea mai mare se va pune pe secțiile de Terapie Intensivă. Și în această fază în care răspândirea virusului este una comunitară, practic nu mai știi de unde a-i putea contacta coronavirusul, a mai apărut și decizia CCR prin care bolnavii de coronavirus nu mai pot fi ținuți cu forța în spitale. În acest context vin semnale că zeci de pacienți, unii chiar într-o fază avansată a bolii, solicită externarea, vor să meargă acasă, invocând hotărârea Curții Constituționale.

Este grav ceea ce se întâmplă. Boala și răspândirea virusului pot scăpa de sub control. Cine mai poate ști cu precizie dacă în aceste condiții persoanele infectate, chiar prezentând evidente simptome, respectă indicațiile medicilor și normele protecție?

Ne confruntăm cu o asemenea situație chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde mai mulți pacienți, care normal ar fi trebuit să rămână în unitate sub supraveghere medicală, au solicitat externarea. Pe surse am aflat că, până în momentul de față, 18 persoane infectate au solicitat externarea, iar 35 de cetățeni infectați refuză să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă dați seama că este greu să urmărești dacă aceste persoane respectă regulile de izolare la domiciliu, tratamentul prescris, dacă sunt conștiente total că trebuie evitat contactul cu alți oameni și deplasările în mediile aglomerate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!