Connect with us

ACTUALITATE

Nevoile spitalelor din Argeş, puse la vedere pe o platformă online creată de Prefectură

Publicat

pe

Emanuel Soare - prefect judeţul Argeş

Prefectul de Argeş, Emanuel Soare, a dat curs iniţiativei societăţii civile, de a fi creată o bază de date integrată pentru o bună monitorizare a necesarului de echipamente şi medicamente a spitalelor din judeţ şi repartizarea eficientă a donaţiilor primite în această perioadă de criză cauzată de epidemia de coronavirus. Prin urmare, de astăzi – 11 aprilie 2020, este funcţională platforma online www.spitalearges.ro.

Astfel, persoanele fizice sau juridice care doresc să facă donații, o pot face în cunoștință de cauză, având acces la necesarul real al spitalelor din județ dar și la o serie de campanii umanitare care sunt în desfășurare. În același timp, soluția propusă reprezintă și un sprijin pentru colaborarea inter-spitalicească în ceea ce privește transferul/împrumutul de medicamente și echipamente de protecție.

Platforma a fost realizată de cancelaria Instituției Prefectului – Județul Argeș reprezentată de directorul Lucian Ionescu, împreună cu voluntarii Adrian Badea, Dan Drăguț și Camelia Bădulescu.

“Mulțumesc Asociației Zimbrul Carpatin, Fundației Gaudium care derulează proiectul Împreună pentru Argeș cât și Asociației Speranță și Sprinjin pentru Oameni, ONG-uri care au susținut realizarea acestui proiect și care sunt într-o permanentă activitate umanitară în această perioadă de criză.

De asemenea, un câștig pentru Județul Argeș îl reprezintă colaborarea dintre Prefectura Argeș și instituții ale județului implicate în acest proiect și aici mă refer la Direcția de Sănătate Publică Argeș, Consiliul Județean Argeș și spitalele pe care le-a administrat, dar și celelalte spitale aflate până de curând în administrarea Consiliilor Locale.

Această colaborare interinstituțională demonstrează că, în situații de criză, se pot depăși orice fel de bariere care au la bază infuențe politice sau diverse orgolii.
Rog persoanele fizice sau juridice din județul Argeș să susțină spitalele care se află în luptă cu acest virus ucigaș, în funcție de necesitățile acestora. Numai împreună putem să învingem!”, a declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

O astfel de abordare ne determină să ne întrebăm de ce la Dâmboviţa nu se poate, de ce în alte judeţe nu se poate? Nu cumva este o chestiune care are legătură strict cu oamenii care ocupă anumite scaune? Întrebarea este, evident, retorică. Bineînţeles că are legătură cu oamenii care ocupă anumite scaune, nu încape nicio îndoială!

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT