Connect with us

ACTUALITATE

Nevoile spitalelor din Argeş, puse la vedere pe o platformă online creată de Prefectură

Publicat

pe

Emanuel Soare - prefect judeţul Argeş

Prefectul de Argeş, Emanuel Soare, a dat curs iniţiativei societăţii civile, de a fi creată o bază de date integrată pentru o bună monitorizare a necesarului de echipamente şi medicamente a spitalelor din judeţ şi repartizarea eficientă a donaţiilor primite în această perioadă de criză cauzată de epidemia de coronavirus. Prin urmare, de astăzi – 11 aprilie 2020, este funcţională platforma online www.spitalearges.ro.

Astfel, persoanele fizice sau juridice care doresc să facă donații, o pot face în cunoștință de cauză, având acces la necesarul real al spitalelor din județ dar și la o serie de campanii umanitare care sunt în desfășurare. În același timp, soluția propusă reprezintă și un sprijin pentru colaborarea inter-spitalicească în ceea ce privește transferul/împrumutul de medicamente și echipamente de protecție.

Platforma a fost realizată de cancelaria Instituției Prefectului – Județul Argeș reprezentată de directorul Lucian Ionescu, împreună cu voluntarii Adrian Badea, Dan Drăguț și Camelia Bădulescu.

“Mulțumesc Asociației Zimbrul Carpatin, Fundației Gaudium care derulează proiectul Împreună pentru Argeș cât și Asociației Speranță și Sprinjin pentru Oameni, ONG-uri care au susținut realizarea acestui proiect și care sunt într-o permanentă activitate umanitară în această perioadă de criză.

De asemenea, un câștig pentru Județul Argeș îl reprezintă colaborarea dintre Prefectura Argeș și instituții ale județului implicate în acest proiect și aici mă refer la Direcția de Sănătate Publică Argeș, Consiliul Județean Argeș și spitalele pe care le-a administrat, dar și celelalte spitale aflate până de curând în administrarea Consiliilor Locale.

Această colaborare interinstituțională demonstrează că, în situații de criză, se pot depăși orice fel de bariere care au la bază infuențe politice sau diverse orgolii.
Rog persoanele fizice sau juridice din județul Argeș să susțină spitalele care se află în luptă cu acest virus ucigaș, în funcție de necesitățile acestora. Numai împreună putem să învingem!”, a declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

O astfel de abordare ne determină să ne întrebăm de ce la Dâmboviţa nu se poate, de ce în alte judeţe nu se poate? Nu cumva este o chestiune care are legătură strict cu oamenii care ocupă anumite scaune? Întrebarea este, evident, retorică. Bineînţeles că are legătură cu oamenii care ocupă anumite scaune, nu încape nicio îndoială!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT