Connect with us

ACTUALITATE

PĂZEA, A SOSIT şi CIORDI-SPORA! (II)

Publicat

pe

Sursa foto: https://realitateadebotosani.net/

ATENŢİE, NU-İ DE GLUMĂ! Au început ÎNŞELĂCİUNİLE şi TÂLHĂRİİLE. Un imens prieten de-o viaţă tocmai mi-a povestit cum a fost „uşurat” de portofel când intra într-un autobuz. Infractorii au adaptat metoda „accidentul”: apelează persoane dinainte vizate, despre care, cum-necum, au adunat informaţii precise şi le cer mulţi bani, imediat, pentru „salvarea vieţii” unei rude apropiate, infectate cu VİRUSUL UCİGAŞ. Nu acţionaţi sub imperiul momentului, păstraţi-vă luciditatea, gândiţi-vă înainte de a face ceva. NU VĂ LĂSAŢİ ÎNŞELAŢİ, sunaţi imediat la 112, avertizaţi POLİŢİA!

LUAŢİ AMINTE: BANDİTŢİİ nu sunt în vacanţă şi nici în „şomaj tehnic” în această tristă perioadă de imensă încercare pentru întreaga omenire, când semenii noştri mor fără vină. Fiţi conştienţi de faptul că HİENELE astea nesătule nu se tem de nimic. Starea de Urgenţă nu-i sperie, deşi pedepsele penale sunt mai grele (în opinia mea, INSUFICIENT de aspre!).

Fac un APEL SOLEMN la VİGİLENŢA TUTUROR: NU vă mai încredeţi în NİMENİ şi NU mai lăsaţi pe NİMENİ în casă! RESPECTAŢİ consemnele de siguranţă şi normele medicale, ÎNŢELEGEŢİ că vi se vrea DOAR BİNELE!

Altfel riscaţi să vă pomeniţi într-un adevărat coşmar: să nu mai aveţi bani pentru hrană, plata facturilor, medicamentelor… Mulţi dintre cei cărora li se întâmplă astfel de lucruri se consolează spunând că n-au avut noroc. Nu este adevărat: au avut, dar şi-au bătut singuri joc de el.

Ştim cu toţii că „vedetelor” din CİORDI-SPORA – mulţi dintre ei, alături de alţi inconştienţi, au contaminat România cu molima pe care au adus-o „la pachet”, în inconştienţa grav vinovată a autorităţilor Statului, care NU i-au plasat din prima clipă, la graniţă, în CARANTİNĂ obligatorie – nu le-a plăcut niciodată să fie în rândul lumii, să muncească. Nu s-au omorât cu şcoala şi n-au învăţat nici vreo meserie. Auzind, dimpotrivă, că „meseria se fură” au adoptat doar partea cu… furatul – ciorditul, în limbajul lor – fiindcă este mai uşor să-ti însuşeşti rodului muncii şi efortului celorlalţi. În loc să înveţe o meserie onorabilă care să le devină „brăţară de aur” aceşti paraziţi au preferat să-şi asume riscul „brăţărilor din oţel” – adică al cătuşelor – sperând că vor scăpa nepedepsiţi la nesfârşit şi că se vor căpătui cu lanţuri de aur cu zale cât degetul de groase, de care să atârne o cruce de mitropolit, simbol suprem – în mintea lor cât un bob de mei – al poziţiei sociale din lumea lor – deşi numai creştineşte nu-şi duc viaţa. Aferim! Să fie la ei.

Evident, le va fi foarte greu, dacă nu chiar practic imposibil să accepte chiar şi numai ideea abstractă că ei, „vedetele ciordi-sporiste” vor trebui să muncească (Ce-i aia muncă?!?) în această viaţă, darămite să mai şi facă efectiv altceva decât să fure, să tâlhărească, să şantajeze, să escrocheze, să cerşească, într-un cuvânt, să ne paraziteze în fel şi chip, ca până acum.

Credeţi cumva că se vor schimba peste noapte, aşa cum au mimat atâtea potăi şi canalii imediat după decembrie ’89, când s-au „transformat” din linge-blide şi slugoi profitori în „democraţi” hrăpăreţi? Nici pomeneală…

Ce fac acum? Aţi aflat, ca şi mine, din mass-media: „stranierii ciordi-sporisti” sunt profund vexaţi, nemulţumiţi, şantajează primăriile şi locuitorii cinstiţi, le cer bani, mâncare, ţigări şi băutură pe degeaba, distrug mobila, scuipă şi jignesc personalul, aruncă cu televizoare din camerele hotelurilor şi pensiunilor unde au fost „cantonaţi” pe banii dumneavoastră (contra sumei de 300 de Lei PE ZI, masă şi casă, adică exact atât cât guvernanţii, sub bagheta „de specialitate” finanţist-câţistă, afirmau acum vreo două-trei luni că nu pot plăti PE LUNA drept alocaţie pentru copiii dumneavoastră!!!).

Dar ce se va-ntâmpla de-acum înainte? Foarte simplu: la reluarea activităţilor infracţionale în ţara-mumă (deja au început!), DACĂ vor fi prinşi, cu mari eforturi şi multă cheltuială, iar apoi, după ani de zile de procese costisitoare – multe tergiversate în mod uimitor şi blamabil, dacă nu chiar dubios, dar într-o deplină impunitate a celor vinovaţi ori măcar culpabili de aceasta tărăgănare – şi cu condiţia incertă ca faptele comise să nu se fi prescris cumva (…) în cursul unei urmăriri penale ultra-lălăite ori în timpul judecăţii lăbărţate (Exemplu? Cazul ŢĂNDĂREİ, o imensă infamie judiciară strigătoare la cer, vuieşte Europa!), nici gând să facă ceva folositor, măcar pentru a-şi plăti mâncarea, cazarea, încălzirea, paza – ca nu care cumva să le fure cineva, ceva. Vor sta liniştiţi în puşcărie, tot pe banii dumneavoastră!

Vom vedea ce va mai fi. Ferească-ne Dumnezeu de mai rău… Până atunci, însă, aştept cu mare nerăbdare OPİNİİLE DUMNEAVOASTRĂ, stimaţi cititori, pentru că, de fapt, sunt SİNGURELE care contează!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Marius Dojană

    aprilie 11, 2020 at 10:48 pm

    Bine punctat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Centrală nucleară în județul Dâmbovița, pe amplasamentul fostei Termocentrale Doicești!

Publicat

pe

Județul Dâmbovița va intra pe harta centrelor nucleare din Europa. Ministerul Energiei a anunțat, printr-un comunicat transmis în această după-amiază, că la Doicești, în județul Dâmbovița, va fi amplasată prima centrală nucleară de mici dimensiuni din România. A fost aleasă ca locație pentru materializarea acestui proiect nuclear fosta incintă a Termocentralei Doicești. Ministrul Virgil Popescu a vorbit despre acest proiect care a lăsat perplex opinia publică din județul Dâmbovița în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat secretarul adjunct american al Departamentului pentru Energie, David Turk, şi însărcinatul cu afaceri al SUA, David Muniz.

Amplasamentul a fost identificat în urma unui studiu realizat cu o finanțare în valoare de 1,2 milioane de dolari primite de Nuclearelectrica la începutul anului 2021, în cadrul unui grant oferit de USTDA pentru a identifica şi evalua diferite amplasamente pentru implementarea reactoarelor modulare mici.

„Astăzi, mai mult ca oricând, se dovedeşte că energia înseamnă securitate. Ne angajăm să ne respectăm promisiunea de a sprijini România în vederea obţinerii independenţei energetice, precum şi pe cea de a ne atinge obiectivele de decarbonizare. Acesta este un alt pas important după anunţul făcut de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de John Kerry, trimisul prezidenţial special pentru climă al administraţiei Biden, la Conferinţa COP26, cu privire la intenţia celor două ţări de a construi în România o centrală cu reactoare modulare de mici dimensiuni. Implementarea reactorului modular de mici dimensiuni de la NuScale pe amplasamentul de la Doiceşti va avea beneficii dovedite în materie de securitate energetică şi de mediu prin generarea de energie sigură, stabilă, accesibilă şi curată, fără emisii.

În plus, proiectul va aduce beneficii socio-economice directe comunităţii pe care o deserveşte şi va genera prosperitate continuă pentru industria şi economia regională. Le mulţumesc partenerilor noştri americani pentru că au sprijinit şi au susţinut programele nucleare din România, un parteneriat strategic bilateral început în anii 1980. Sunt mândru că experienţa de peste 50 de ani a României în domeniul energiei nucleare este recunoscută şi confirmată cu fiecare pas înainte, ceea ce ne permite să devenim una dintre primele ţări care implementează tehnologia inovatoare şi sigură a reactoarelor modulare mici. De asemenea, doresc să vă asigur că preşedintele României, Klaus Iohannis, prim – ministrul Nicolae Ciucă şi Guvernul României susţin acest proiect care va aduce numeroase beneficii ţării noastre”, a precizat Virgil Popescu.

Șeful Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă, a spus că amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești a obţinut toate calificările necesare în ceea ce priveşte securitatea.

„În urma studiului, au fost identificate mai multe potenţiale amplasamente adecvate pentru această primă centrală nucleară de mici dimensiuni. Amplasamentul fostei termocentrale de la Doiceşti a obţinut toate calificările în ceea ce priveşte securitatea, fiind considerat adecvat în această fază conform criteriilor de proiectare şi principiilor de securitate ale reactoarelor modulare mici NuScale”, a spus Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica.

John Hopkins, preşedinte şi CEO NuScale, a declarat că acest moment reprezintă un pas important în parteneriatul cu Nuclearelectrica pentru a dezvolta tehnologia NuScale a reactoarelor modulare mici în România şi pentru a susţine atingerea ţintelor climatice, beneficiind în acelaşi timp de creştere economică.

Se mai amintește în comunicatul Ministerului Energiei faptul că Doiceștiul va dispune de beneficii multiple,”în timp ce NuScale şi Nuclearelectrica fac paşi spre implementarea în România, în acest deceniu, a primei centrale electrice NuScale cu 6 module, de 462 MWe. Se estimează că centrala electrică NuScale cu 6 module va genera 193 de locuri de muncă permanente, 1.500 de locuri de muncă în construcţii, 2.300 de locuri de muncă în producţie şi va ajuta România să evite producerea a 4 milioane de tone de emisii de CO2 pe an”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Caravana educației” derulată de tinerii din PSD a poposit la Titu și Aninoasa

Publicat

pe

Organizația de Tineret a Partidului Social Democrat a gândit și pus în practică, acum, în preajma marilor examene, a pregătirii drumului către viitor al copiilor noștri, o idee deosebită, menită să îi consilieze, să îi sprijine pe elevi în procesul de pregătire educațională și profesională. Așa s-a născut „Caravana Educației”, care a pornit prin țară în rostul deosebit de a fi alături de adolescenți în această fază dificilă a orientării către ziua de mâine.

La solicitarea președintelui PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și a liderului interimar al TSD Dâmbovița, Andrei Tudora, autobuzul educației a sosit și în județul nostru. Stațiile acestei „școli pe roți” s-au făcut în orașul Titu și în comuna Aninoasa. De precizat că, la acest inedit eveniment derulat de TSD în parcul orășenesc din Titu, au fost prezenți Corneliu Ștefan, președintele social-democraților dâmbovițeni, Andrei Tudora – șeful TSD Dâmbovița, Laurențiu Costache – liderul organizației PSD Titu, Andreea Iohana Ancuța – șefa tineretului social-democrat din Titu și, bineînțeles, reprezentanți ai TSD – organizația centrală, precum și 30 de tineri social-democrați din Titu.

Cu acordul părinților, au participat la aceste lecții desfășurate în incinta autobuzului „Caravana Educației” amenajat exact ca o sală de cursuri 50 de elevi de la Școala „Nicolae Grigorescu” din Titu. Sub titulatura „Activitate remedială pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, doi profesori de la unitatea de învățământ din Titu, unul de matematică și celălalt de limba română, au ținut cursuri suplimentare, au discutat cu elevii și i-au consiliat pe diferite teme educaționale. Pe același format, s-a desfășurat și acțiunea de la Aninoasa.

„Caravana Educației, o idee extraordinară a tineretului social-democrat! Orele suplimentare de matematică și limba română la care cei 70 de elevi din Titu și Aninoasa au participat astăzi, în autocarul-clasă pus la dispoziție de organizația națională a TSD, sunt parte a unui proiect la care trebuie să adere cât mai mulți tineri și profesori.

Dâmbovița are nevoie de tineri bine pregătiți, iar viitorul lor este treaba noastră, a tuturor. Felicit TSD Dâmbovița pentru că se implică în viața comunităților locale și pentru că a arătat, încă o dată, că tinerii social-democrați sunt pregătiți să vină în sprijinul celor care au nevoie de ei”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT