Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa stă bine în lupta cu COVID-19

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, consideră că situaţia din judeţ se află sub control. Instituţiile statului îşi fac datoria, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte se află într-o continuă stare de alertă, cadrele medicale fiind pregătite să intervină dacă situaţia o impune. Ba mai mult, datorită unui management eficient, a asimilării rapide de către personal a dispoziţiilor legale, a exercitării cu responabilitate a sarcinilor de serviciu, în unitatea medicală nu există niciun cadru infectat cu COVID 19, nici măcar aflat în vreo situaţie de izolare.

Se lucrează în continuare la dotarea spitalului cu cele de trebuinţă. În afară de alocările bugetare, au mai intervenit pentru procurarea unor aparate medicale o serie de sponsori generoşi, persoane fizice şi juridice, dar şi Arhiepiscopia Târgoviştei.

VIDEO

Consiliul Judeţean aşteaptă ca în următoarele două săptămâni să sosească din China un ajutor umanitar consistent, constând în materiale de protecţie. De asemenea, ne-a informat şeful judeţului, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă – Claudiu Dumitrescu, directorul medical şi un doctor de la Secţia de Boli Infecţioase vor participa la o videoconferinţă organizată de doi specialişti chinezi în virusologie, care vor explica medicilor români diferite proceduri de acţiune în prevenirea şi combaterea coronavirusului.

Deocamdată, la nivelul judeţului Dâmboviţa, sunt două focare monitorizate atent de autorităţi. La Bucşani şi, cel mai recent, la Răcari, unde au fost deja depistate trei cazuri, existând premise de risc şi la Centrul de Asistenţă de la Gherghani, unde lucra o femeie depistată pozitiv în urma testului COVID 19.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT