Connect with us

Ialomiţa

Incendiu de vegetaţie pe 10 hectare de teren lângă comuna Bucu, Ialomiţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: ISU Ialomiţa)

Vântul, care a suflat cu putere azi-noapte, a îngreunat misiunea pompierilor din Ialomiţa care au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, stuf şi gunoi menajer, izbucnit în apropierea comunei Bucu. Focul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare şi a fost stins după 3 ore.

În contextul în care s-au confruntat cu un număr considerabil de incendii de vegetaţie uscată în ultima perioadă, pompierii din Ialomiţa atrag atenţia că nu se recomandă igienizarea terenurilor agricole prin ardere şi mai ales că trebuie să se ţină cont de câteva reguli esenţiale:

🔴 nu se utilizează focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
🔴 nu se utilizează focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc)
🔴 arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face doar în locuri special amenajate;
🔴 arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se efectuează numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă.
🔴 se asigură supravegherea permanentă a arderii şi se stinge jarul în întregime după încetarea acesteia.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

S-a înecat în bazinul cu apă din propria gospodărie

Publicat

pe

Tragedie în Ialomița. Un bărbat de aproximativ 55 de ani şi-a găsit sfârşitul într-un bazin cu apă adânc de aproximativ 7 metri care se afla în propria gospodărie, din municipiul Urziceni.

Pompierii din cadrul Detașamentului din localitate s-au deplasat la fața locului cu două echipaje. Victima a fost scoasă rapid din bazin, dar, din nefericire, nu mai prezenta funcții vitale, fiind declarat decesul de către cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanţă.

Citește în continuare

Ialomiţa

Reținută după ce a spart geamul unei agenții de turism

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

O femeie în vârstă de 46 de ani, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan cu concubinul, a lovit cu o geantă, în care avea depozitate mai multe obiecte metalice, geamul unei agenții de turism din municipiul Călărași, provocând spargerea acestuia.

Persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirea infracțiunii de distrugere. Incidentul a avut loc în seara zilei de 9 mai, în jurul orei 21:30 și a fost reclamat la 112 de un tânăr de 19 ani, care a văzut geamul spart.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT