Connect with us

Ialomiţa

Incendiu de vegetaţie pe 10 hectare de teren lângă comuna Bucu, Ialomiţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: ISU Ialomiţa)

Vântul, care a suflat cu putere azi-noapte, a îngreunat misiunea pompierilor din Ialomiţa care au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, stuf şi gunoi menajer, izbucnit în apropierea comunei Bucu. Focul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare şi a fost stins după 3 ore.

În contextul în care s-au confruntat cu un număr considerabil de incendii de vegetaţie uscată în ultima perioadă, pompierii din Ialomiţa atrag atenţia că nu se recomandă igienizarea terenurilor agricole prin ardere şi mai ales că trebuie să se ţină cont de câteva reguli esenţiale:

🔴 nu se utilizează focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
🔴 nu se utilizează focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc)
🔴 arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face doar în locuri special amenajate;
🔴 arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se efectuează numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă.
🔴 se asigură supravegherea permanentă a arderii şi se stinge jarul în întregime după încetarea acesteia.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

Bărbat, găsit carbonizat într-o casă mistuită de flăcări

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Pompierii din Slobozia, județul Ialomița, au intervenit, azi-noapte, în jurul orei 22:20, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din comuna Gheorghe Lazăr. La sosirea salvatorilor, focul cuprinsese un dormitor și acoperișul imobilului.

După localizarea flăcărilor, militarii au intrat în locuință, unde găsit trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de aproximativ 55 de ani.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit, produs din cauza unui cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Citește în continuare

Ialomiţa

Percheziții la hoții care au dat spargeri la firme din mai multe județe

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

120 de poliţişti din cadrul IPJ Ialomiţa, au desfășurat, astăzi – 15 septembrie, 21 de percheziții domiciliare, la locuințele unor suspecți de furturi, din localitățile Borănești, Coșereni, Gârbovi, Amara și Ciulnița – județul Ialomița, dar și din Jilava, județul Ilfov. La această misiune au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi jandarmi.

Grupul de indivizi cercetat de polițiști este bănuit de comiterea unor furturi din incintele unor firme din Ialomița, Buzău, Călărași și Prahova. Sunt anchetate, de asemenea, și persoanele din anturajul suspecților, precum și tăinuitori de bunuri provenite din furturi. 10 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri. Oamenii legii au ridicat de la locuințele suspecților mai multe obiecte provenite din săvârșirea infracțiunilor de furt.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT