Connect with us

Dâmboviţa

Staţi acasă! Voluntarii PNL Târgovişte vă ajută să vă faceţi cumpărăturile!

Publicat

pe

Liberalii târgovişteni, coordonaţi de preşedintele Aurelian Cotinescu, au decis, în această perioadă de criză provocată de coronavirus, să vină în sprijinul celor mai neajutoraţi membri ai comunităţii, în sprijinul oamenilor care se confruntă cu greutăţi din cauza restricţiilor impuse prin ordonanţele militare.

Pornind de aici, a fost pus la punct un sistem de ajutorare a bătrânilor care nu se pot deplasa pentru a-şi face cumpărăturile uzuale şi a persoanelor cu dizabilităţi din Târgovişte. Au percutat imediat la această iniţiativă tinerii din cadrul organizaţiei PNL Târgovişte, care au devenit voluntari pe acest front al sprijinirii semenilor aflaţi la nevoie.

Pentru a-i înştiinţa pe cetăţenii care au probleme că există un grup de inimoşi care să le sară în ajutor, au fost lipite la scările de bloc din toate cartierele târgoviştene anunţuri în care se regăsea numărul de telefon la care se poate apela.

„Şi, uite aşa, oamenii au început să ne ceară ajutorul, să apelzeze la serviciile noastre, au început să aibă încredere în noi, am devenit cunoscuţi şi respectaţi pentru iniţiativa noastră civică. Practic, îi ascultăm pe cetăţenii cu probleme, le preluăm comenzile, meregem să facem cumpărăturile şi, ulterior, le livrăm acasă produsele solicitate.

Prin această acţiune, am vrut să venim în ajutorul celor care nu se pot deplasa din cauza unor suferinţe fizice sau din cauza restricţiilor de circulaţie impuse în această perioadă. Trebuie să fim aproape de semenii noştri, să le arătăm că nu sunt singuri, că nu sunt părăsiţi şi că există solidaritate. Încercăm să dezvoltăm spiritul de într-ajutorare în oraşul nostru”, a declarat Aurelian Cotinescu – preşedintele PNL Târgovişte.

Fiindcă grupul de volutarii PNL a căpătat încrederea cetăţenilor, evident, comenzile s-au înmulţit, depăşind chiar capacitatea de acţiune şi implicare a voluntarilor, drept pentru care Aurelian Cotinescu a chemat alături întreaga organizaţie liberală, dar şi pe târgoviştenii dispuşi să se implice în această acţiune umanitară.

De asemenea, liberalii târgovişteni au creat un grup pe Facebook, unde îi promovează pe legumicultorii din Cartierul Matei Voievod (Sârbi). Aceştia livrează produsele direct la domiciliul doritorilor.

Reamintim faptul că starea de urgenţă în România s-a prelungit până la jumătatea lunii mai. 

VIDEO

ACTUALITATE

Dacă ești nevaccinat, respect alegerea ta! Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!

Publicat

pe

Avocatul Gabriel Cioacă, probabil mișcat puternic de moartea colegului și prietenului său Iustin Iosifescu, care a pierit încolțit și ucis de coronavirus, de tragediile care se înmulțesc în jurul nostru, a postat pe pagina sa de Facebook un text interesant ca mesaj și compoziție. Din el răzbate clar îndemnul la vaccinare, la respectul față de cel de lângă tine, față de alegerea făcută. Până la urmă, trebuie să dăm o șansă vieții, chiar riscând. Uneori, frumusețea se naște din neprevăzut!

„Pentru că, în ultima perioadă, nu e zi să nu aud că un prieten, un amic sau un coleg nevaccinat împotriva Covid a plecat în lumea celor drepți, de parcă am fi pe front, las și eu asta aici.

Sunt VACCINAT și nu… nu știu ce conține – nici vaccinul ăsta, nici cele pe care le-am făcut când eram copil, nici alte medicamente, pentru a trata cancerul, SIDA, poliartrita, sau vaccinuri pentru sugari sau copii. Am încredere în doctorul meu când spune că e necesar.

De asemenea, nu știu ce este în ibuprofen, paracetamol sau alte medicamente, știu că îmi vindecă doar durerile, atunci când le am.

Nu știu care sunt ingredientele individuale din săpunul meu sau șamponul sau chiar deodorantele. Nu știu efectul pe termen lung al folosirii telefonului mobil sau dacă restaurantul în care tocmai am mâncat a folosit alimente curate și dacă se spălau pe mâini în bucătărie.

Nici nu știu calitatea aerului pe care îl respir și ce boli mi-ar putea aduce.

Pe scurt… sunt multe lucruri pe care nu le știu (sau poate nici nu vreau să le știu) și nu le voi ști niciodată…

Știu doar un singur lucru: viața este scurtă, foarte scurtă și totuși vreau să fac ceva diferit decât să merg la muncă în fiecare zi sau să rămân blocat! Încă vreau să călătoresc și să îmbrățișez oameni fără teamă și să regăsesc un sentiment din viața de “înainte”.

În copilărie, am fost vaccinat împotriva parotitei, rujeolei, poliomielitei, vărsatului de vânt și multe altele. Eu și părinții mei am avut încredere în știință și nu a trebuit să suferim sau să transmitem mai departe vreuna din boli.

Dacă nu ești vaccinat, respect alegerea ta!
Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!
Sunt vaccinat nu pentru a mulțumi Guvernul, ci:
* Pentru a evita o formă gravă Covid-19.
* Să nu ocup un pat de spital la ATI dacă mă îmbolnăvesc vreodată.
* Să-i îmbrățișez pe cei dragi.
* Ca să nu fie nevoie să fac teste PCR sau antigen ca să ies la dans, să merg la restaurant, să merg în vacanță și multe altele…
* Să-mi trăiesc viața fara restricții.
* Să-mi aduc copilul la școală și să pot participa la petrecerile lui.
* Pentru ca nenorocul ăsta de virus să devină o amintire veche”, a publicat, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gabi Cioacă, din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centru de vaccinare la Colegiul Constantin Cantacuzino Târgoviște pentru elevi și profesori

Publicat

pe

Începând de astăzi – 21 octombrie 2021, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino din municipiul Târgoviște funcționează un centru de vaccinare, unde s-au imunizat deja 42 de cadre didactice și elevi ai colegiului.

„Suntem pregătiți să îi ajutăm pe toți cei care doresc să se vaccineze. Soluția revenirii la o viață normală, la o educație de calitate în toate școlile din România, este vaccinarea”, este mesajul directorului Silvia Mareș, care încurajează vaccinarea prin exemplul propriu. Astăzi, și-a făcut cea de-a treia doză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT