Connect with us

Dâmboviţa

Staţi acasă! Voluntarii PNL Târgovişte vă ajută să vă faceţi cumpărăturile!

Publicat

pe

Liberalii târgovişteni, coordonaţi de preşedintele Aurelian Cotinescu, au decis, în această perioadă de criză provocată de coronavirus, să vină în sprijinul celor mai neajutoraţi membri ai comunităţii, în sprijinul oamenilor care se confruntă cu greutăţi din cauza restricţiilor impuse prin ordonanţele militare.

Pornind de aici, a fost pus la punct un sistem de ajutorare a bătrânilor care nu se pot deplasa pentru a-şi face cumpărăturile uzuale şi a persoanelor cu dizabilităţi din Târgovişte. Au percutat imediat la această iniţiativă tinerii din cadrul organizaţiei PNL Târgovişte, care au devenit voluntari pe acest front al sprijinirii semenilor aflaţi la nevoie.

Pentru a-i înştiinţa pe cetăţenii care au probleme că există un grup de inimoşi care să le sară în ajutor, au fost lipite la scările de bloc din toate cartierele târgoviştene anunţuri în care se regăsea numărul de telefon la care se poate apela.

„Şi, uite aşa, oamenii au început să ne ceară ajutorul, să apelzeze la serviciile noastre, au început să aibă încredere în noi, am devenit cunoscuţi şi respectaţi pentru iniţiativa noastră civică. Practic, îi ascultăm pe cetăţenii cu probleme, le preluăm comenzile, meregem să facem cumpărăturile şi, ulterior, le livrăm acasă produsele solicitate.

Prin această acţiune, am vrut să venim în ajutorul celor care nu se pot deplasa din cauza unor suferinţe fizice sau din cauza restricţiilor de circulaţie impuse în această perioadă. Trebuie să fim aproape de semenii noştri, să le arătăm că nu sunt singuri, că nu sunt părăsiţi şi că există solidaritate. Încercăm să dezvoltăm spiritul de într-ajutorare în oraşul nostru”, a declarat Aurelian Cotinescu – preşedintele PNL Târgovişte.

Fiindcă grupul de volutarii PNL a căpătat încrederea cetăţenilor, evident, comenzile s-au înmulţit, depăşind chiar capacitatea de acţiune şi implicare a voluntarilor, drept pentru care Aurelian Cotinescu a chemat alături întreaga organizaţie liberală, dar şi pe târgoviştenii dispuşi să se implice în această acţiune umanitară.

De asemenea, liberalii târgovişteni au creat un grup pe Facebook, unde îi promovează pe legumicultorii din Cartierul Matei Voievod (Sârbi). Aceştia livrează produsele direct la domiciliul doritorilor.

Reamintim faptul că starea de urgenţă în România s-a prelungit până la jumătatea lunii mai. 

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT