Connect with us

ACTUALITATE

Avocatul Poporului exclude carantinarea persoanelor peste 65 de ani

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.rfi.ro/

Avocatul Poporului, Renate Weber, solicită preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban şi Grupului de Comunicare strategică explicaţii în legătură cu informaţiile care au circulat în mediul public cum că persoanele peste 65 de ani vor fi luate din familie şi carantinate instituţionalizat.

„În ultimele două zile, la Avocatul Poporului s-au primit sute de petiţii, în care persoane în vârstă îşi exprimă temerea în legătură cu aşa-zisele planuri şi declaraţii ale unor oficialităţi din statul român privind îndepărtarea persoanelor de peste 65 de ani din familiile lor şi din locuinţele lor.

Având în vedere rolul Avocatului Poporului de garant constituțional al drepturilor și libertăților,

Având în vedere seriozitatea temerii create de răspândirea în spațiul public a posibilității de aplicare a unei măsuri care amintește mai degrabă de momente tragice ale istoriei decât de protejarea unei populații vulnerabile,

Având în vedere că Decretul privind instituirea stării de urgență și cel de prelungire a acesteia interzic propagarea unor informații false și obligă autoritățile la acțiune pentru a informa corect,

Avocatul Poporului solicită Președintelui României, Premierului și Grupului de Comunicare Strategică să liniștească populația și să dea asigurări că adoptarea unor astfel de măsuri de tip totalitarist nu vor fi niciodată o opțiune în România”, se precizează într-un comunicat remis de Avocatul Poporului.

ACTUALITATE

Elev din Târgoviște, performanță remarcabilă la informatică

Publicat

pe

Vlad Alexandru Duțu, elev în clasa a VI-a B la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgoviște, s-a calificat la Olimpiada Națională de Informatică. Determinarea, curiozitatea și dorința de autodepășire l-au propulsat printre cei mai buni elevi din țară la informatică.

Vlad se pregătește la Centrul de Excelență Dâmbovița, sub îndrumarea prof. Rafira Anca Mihaela, iar la clasă este coordonat de prof. Badea Camelia.

„Felicităm atât elevul, cât și profesorii săi pentru această realizare de excepție și îi dorim mult succes la faza națională! Suntem convinși că va face o figură frumoasă și va demonstra, încă o dată, că perseverența și excelența merg mână în mână”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

17 și 18 martie 2025: Simulare Evaluare Națională

Publicat

pe

De

4 292 de elevi de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița vor susține, în zilele de 17 și 18 martie 2025, simularea Evaluării Naționale în 111 centre, după următorul calendar:

– Simulare Limba şi literatura română: 17 martie 2025
– Simulare Matematică: 18 martie 2025
– Înregistrarea rezultatelor în aplicația informatică SIIIR – 31 martie.

Probele încep la ora 09:00, iar accesul elevilor în sala de clasă va fi permis până la ora 08:30.

„Pe parcursul simulării se vor respecta toate procedurile specifice examenului. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Monitorizarea audio-video este obligatorie.

Elevii de clasa a VIII-a primesc subiecte tip broșură și au posibilitatea să solicite pagini suplimentare, care sunt capsate de către profesorii asistenți la predarea lucrării. Fiind subiect tip broșură, pe care elevii scriu rezolvările, acestea nu pot fi luate de elevi la încheierea probei.

Conform Procedurii MEC, după finalizarea probei, asistenții scanează lucrarea, verifică dacă numărul paginilor scanate corespunde cu numărul paginilor lucrării în format fizic și cu numărul de pagini trecut în procesul-verbal de predare-primire al acesteia, precum și gradul de lizibilitate al lucrării scanate, o încarcă și o marchează în platforma destinată evaluării digitalizate. Anul acesta sunt implicați peste 340 de profesori scanatori în centrele organizate la nivelul județului.

Evaluarea lucrărilor este realizată exclusiv în format digital, fără acces direct la documentele fizice, fiind selectați peste 300 de profesori evaluatori pentru cele două discipline de examen. Rezultatele obținute de elevi la simularea EN VIII 2025 nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform procedurii Ministerului Educației și Cercetării, comunicarea rezultatelor se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților”, se precizează într-un comunicat transmis de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite