Connect with us

ACTUALITATE

Carantinarea persoanelor peste 65 de ani, zvon sau tactică electorală?

Publicat

pe

Loial principiului „nu iese fum fără foc”, Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița, în ultimul său text postat pe pagina de Facebook, îi critică, este adevărat, temperat, pe actualii guvernanți liberali, inclusiv pe șeful statului – Klaus Iohannis, pentru faptul că au permis să iasă pe piața informațională un zvon lamentabil, care a pus țara în mișcare.

Consideră Petre că o asemenea tactică de comunicare a fost pregătită în laboratoarele puterii. Nu se știe clar dacă s-a luat în calcul intenția de carantinare a persoanelor peste 65 de ani, dar, sigur, scopul a avut un puternic iz electoral, de reîmprospătare a imaginii unui partid care conduce țara confuz și fără rezultate.

„Președintele României, împreună cu Guvernul Orban, se pare că au uitat importanța vârstnicilor pentru fiecare dintre noi și au decis să îi țină închiși pe cei cu părul cărunt în niste „lagăre de concentrare” PNL-iste prin cine știe ce părți ale țării.

Seniorii noștri (65+) au devenit moneda de schimb sau persoane nongrata pt guvernanții de astăzi? Ăștia da, liberali de carton, care își bat joc de cei care ne-au crescut și care i-au crescut! Cum poți să te gândesti, măcar, că poți să instituționalizezi niște oameni fără acordul lor și fără suportul logistic necesar? Poti, atunci când în funcții decizionale pui cârpaci fără pregătire și fără remușcări, membri ai unui partid sociopat lipsit de soluții profesioniste.

Chiar dacă acum Klaus Iohannis pare că respinge ideea carantinării bătrânilor și menținerea programului la cele două ore în care să își cumpere alimentele de bază și după relaxarea măsurilor restrictive, cel mai probabil, această variantă a fost făcută public, cu acordul președintelui, pentru a vedea reacția societății… Cum feedback-ul nu este unul pozitiv, nimeni nu mai recunoaște nimic! Nu dă bine la alegeri…

Ne trezim? Ne respectăm, indiferent de vârstă? Învățăm să trăim ca un popor educat sau ne afundăm în totalitarism?”

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT