Connect with us

Dâmboviţa

Deputat, către ministrul Sănătăţii: Oamenii trebuie informaţi corect despre COVID-19

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, i-a adresat astăzi, 22 aprilie 2020, o interpelare ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, având ca temă criza provocată de COVID-19. Parlamentarul cere lămuriri cu privire la semnalele trase de specialiştii în medicină din ţara noastră, cu câteva luni înainte de apariţia virusului în România, dar care nu au fost luate în seamă de autorităţi. Spune deputatul Corneliu Ştefan că, dacă nu s-ar fi acţionat atât de iresponsabil, România ar fi fost la adăpost.

„Domnule ministru,

Constat cu amărăciune, ca toţi românii de altfel, că, în această perioadă de criză, situația unităților spitalicești din ţara noastră nu este deloc una stabilă, care să nu ne îngrijoreze. Avem peste 800 de cadre medicale – medici, asistenți, infirmieri – infectate cu noul coronavirus. Un spital de urgență, cel din Suceava, se află sub comandă militară, din cauza proastei administrări de până acum. De asemenea, sunt nenumărați medicii și asistenții care reclamă, pe rețelele de socializare, lipsa echipamentelor speciale de protecție: măști, combinezoane, viziere, halate de unică folosință, ba chiar și mănuși și dezinfectanţi.

Domnule ministru,

Există cazuri când personalul medical, eroii noștri din linia întâi, reclamă abuzuri la care sunt supuși de către managerii unor spitale, reclamă lipsa de implicare pentru rezolvarea problemelor ivite.

Consider, aşadar, că este necesar, corect şi vital ca, în această perioadă, să se facă o informare în flux continuu asupra tuturor problemelor existente, de la cazuistică la lipsa echipamentelor de protecţie. Toate acestea trebuie relatate, aduse la cunoștința publicului. Dacă ne ascundem după ușă și le servim cetățenilor numai ceea ce ne convine, nu eradicăm coronavirusul, nu disciplinăm oamenii, nu îi determinăm să îmbrățișeze toate măsurile necesare într-o atare situație.

Domnule ministru,

Epidemia de COVID 19 care se extinde în România ar fi putut fi prevenită, dacă situația din China ar fi reprezentat un grav semnal de alarmă pentru Guvern și dacă s-ar fi trecut prompt la luarea unor măsuri graduale de protecție încă de la declanșarea nenorocirii.

În mediul comunicațional, au apărut mesaje potrivit cărora au existat rapoarte alcătuite de instituții subordonare Ministerului Sănătății, care atrăgeau atenția asupra epidemiei de coronavirus din China şi propuneau măsuri, dar Guvernul nu le-a luat în seamă!

Vă solicit, domnule ministru, să-mi comunicați dacă au existat, în perioada decembrie 2019 – ianuarie 2020, informări cu privire la situația din China și către cine au fost transmise. Vă mai solicit, totodată, să-mi comunicaţi şi care sunt măsurile întreprinse de Ministerul Sănătății, în perioada decembrie 2019 – martie 2020, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Solicit răspuns în scris”.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT