Connect with us

ACTUALITATE

Exportul de buştean, interzis prin lege pe o perioadă de 10 ani!

Publicat

pe

Liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, anunță, pe pagina sa de Facebook, o mare victorie a opoziției, care a reușit să treacă în Parlament legea privind interzicerea exportului de buștean pe o perioadă de 10 ani. Rămâne de văzut dacă liberalii vor ataca la Curtea Constituţională acest act normativ deosebit de important pentru salvarea pădurii românești, așa cum au mai procedat și cu alte legi ce țin de normalitate.

„Proiectul de lege privind interzicerea exportului de buștean pe o perioadă de 10 ani a trecut de Parlament. Ce va face PNL? Va ataca la CCR sau vor lăsa legea să ajungă la Klaus Iohannis? Acum vedem, de fapt, de partea cui sunt cei din PNL: a românilor sau a firmelor străine care prelucrează buștenii românești.

Este o măsură pe care am susținut-o și pe care speram că o va lua Guvernul PNL măcar pentru această stare de urgență, nu să aștepte votul Parlamentului. Măsura ne asigură că pădurile României nu vor mai lua drumul străinătății. Este un imbold pentru industria prelucrătoare de lemn, pentru fabricile de mobilă etc. Putem să dezvoltăm acest sector la noi în țară, nu să plătim cu vârf și îndesat pentru produse realizate din lemnul românesc.

Ridicolul PNL nu a lipsit nici de această dată. Costel Alexe, ministrul de la Mediu, a anunțat miercuri că el va susține proiectul de lege care interzice exportul de bușteni. Oare nu ne spunea dl ministru în urmă cu câteva zile că în anul 2020 nu au plecat bușteni din pădurile României la export și că nu se taie pădurile în mod ilegal? Sau e o poziționare doar de fațadă pentru Comisia Europeană care are în derulare procedura de infringement declanşată pentru tăierile ilegale de lemn?

După negarea realității, după ce ne-a luat pe pe toți de proști, ministrul Mediului susține interzicerea exportului de bușteni. Ce ți-e și cu Guvernul ăsta… Este prins între interesele firmelor străine (unele cu prieteni în funcții înalte) și Comisia Europeană, căreia nu prea îi pasă de prieteniile pe care reprezentanții statului român le au cu firmele străine prelucrătoare de lemn”, precizează Ionel Petre.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT