Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

CE MAI VREI, STREINE?

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.ziarpiatraneamt.ro/)

De la tribuna la care s-a cocoţat insidios, în condiţii – zic unii – deloc clare, auto-prezentându-se drept „Specialist Suprem” – dacă-l asculţi, ar fi singurul deţinător al ştiinţei infuze – un (din nefericire) „ilustru” personaj, cu un discurs unsuros, versatil, de giruetă, la voia vântului prielnic, asemenea cocoşului din tablă de pe acoperişuri, a trecut la alt nivel al megalomaniei declarative.

Deja, numele şi imaginea lui erau legate de o serie de episoade sumbre ale afacerilor din domeniul sănătăţii, fiind considerat „maestrul absolut” în răspândirea zvonurilor alarmisto-morbid-catastrofale, menite să justifice – de-i dădeai crezare – prescrierea şi vânzarea către milioane de oameni, pe multe, multe milioane de bani grei (!), a unor „vaccinuri ori alte alea”.

STREINE, ai vrut să institui un Guvern al Pandemiei? Oare CINE ar fi urmat să fie Prim-ministru al acestui guvern paralel – de fapt, cel care ar fi deţinut PUTEREA deplină, în vremuri de Ordonanţă de urgenţă? Cumva însuşi Magul Suprem al virusologiei executionale? Dar ministru al Pandemiei, ghici ciupercă, cin-să fie? Şi CINE să dispună discreţionar de bugetul României?

STREINE, acum câteva săptămâni ai făcut un prim pas: AI ÎNDRĂZNIT, nici mai mult, nici mai puţin, decât SĂ CERI, cu o VEHEMENTĂ NEOBRAZARE absolut inacceptabilă într-o democraţie – chiar şi în aceea de „carton gofrat” de pe malurile Dâmboviţei – să se instituie IMPUNITATEA TOTALĂ, adică să fie adoptată IMEDIAT o Lege prin care să se GARANTEZE faptul că NIMENI nu va putea fi tras la răspundere, NICIODATĂ şi în NICIUN fel, pentru cheltuirea ORICĂREI SUME în perioadă de pandemie! Deci, liber la FURT…

STREINE, te-ai gândit SINGUR la această nemaiîntâlnită FĂRĂDELEGE CONSTITUŢIONALĂ? Hmmm… Faptul că după un timp, ALTCINEVA – Becheru’, persoană super-importantă! – a făcut, mai pe ocolite, dar în substanţă aceeaşi „propunere” ne cam pune pe gânduri… Ce ziceţi, oameni buni? Sunteţi de acord să le dăm celor de la putere DREPTUL DE A FURA, cum vor, după bunul lor plac, banii României – de fapt, ai dumneavoastră? Să acceptăm să se îmbogăţească pe spinarea noastră? Să ne sărăcească şi să ne îndatoreze pe vecie la caracatiţa „binevoitoare” a bancherilor lumii? Să ne transforme copiii, nepoţii şi strănepoţii în sclavii finanţei internaţionale?

STREINE, ai vrut să ne scoţi CU FORTA din casele noastre, pe noi şi/sau pe părinţii ori bunicii noştri, ca să ne „aperi” de pandemie; vroiai să-i cazezi pe cei astfel „mutaţi”, chipurile pentru binele lor (…) la hotelurile şi pensiunile care astăzi sunt goale. Cumva, cele ale clientelei politice, în foame de bani?

STREINE, dacă vreunul dintre cei astfel „apăraţi” aducea cu el MOLIMA UCIGĂTOARE în aceste spaţii de concentrare, mai aveau ceilalţi vreo şansă de a scăpa cu viaţă? Dacă „da”, câţi dintre ei? Ori câţi la sută? Alo? Aud???

STREINE, ai auzit de „distanţarea socială”? Sau, asemenea cocoşului de munte, atunci când vorbeşti nu mai auzi nimic? Că de vorbit, vorbeai într-una… În paranteză, pasionaţii cunosc bine problema: nu te poţi apropia de ei decât atunci când cântă şi li se obturează urechile prin deschiderea ciocului, altfel au auzul extrem de fin. A propos, mai nou, a făcut şi OMS-ul ceva pentru „combaterea” pandemiei: a propus termenul de distanţare… „fizică”. Alte comentarii sunt de prisos – ca de altfel, aşa cum afirmă mulţi dintre cei avertizaţi, însăşi respectiva cvasi-inutilă şi ultra-costisitoare OMS… Orice pifan ştie că în luptă trebuie să se distanţeze unii de alţii. Altfel, cu o simplă rafală de pistol automat, un singur duşman i-ar secera pe toţi…

STREINE, nu ştii că distanţarea „socială” ori „fizică” răspunde strict aceluiaşi deziderat al reducerii pierderilor, care prin „concentrare” ar fi infinit mai mari?
„Unii” afirmă că pensionarii, cei care au trudit zeci de ani pentru noi, sunt INUTILI: „costă” bani şi nu mai produc nimic. Că SINGURII cu valoare de „reîntrebuinţare” sunt acei tineri „rentieri ai Statului”, în plină formă, cu pensii „speciale” ori „de serviciu”, care îşi găsesc imediat, ca prin farmec (oare?), posturi şi funcţii de invidiat, în administraţie ori UAT-uri, adică tot „la Stat”…

O ultimă întrebare, STREINE: Crezi că te-am lăsa să ne iei forţat, pe noi, pe părinţii ori bunicii noştri şi să ne duci la o moarte cvasi-sigură? Crezi că nu ne-am apăra cu preţul vieţii, cât o mai avem? Crezi că am accepta diktatura ta? Ce mai vrei, STREINE? Răscoală populară? Război civil între generaţii? Încearcă şi dumneata să salvezi vieţi, dacă tot eşti aşa cum pretinzi – sau măcar unul dintre cei suficient de buni. Alţii o fac. Zi de zi. Fără să se laude.

STREINE, calmează-te, revino-ti, realitatea-i tristă: Istoria NU te va reţine! Chiar vrei o confirmare? Nimic mai simplu: Domnul Iohannis, Preşedintele ALES al României – nu „fofilat” prin diverse comiţii şi comitete, vorba lui Caragiale – a vorbit poporului grav tulburat. Te-a pus la punct ca pe o gâză, fără măcar să te numească. Dar toată lumea te-a recunoscut, n-ai nicio grijă, ai făcut „rating” chiar şi prin nepomenire! S-a adresat Întregii Naţiuni, printr-un MEMORABIL discurs ferm, dar profund uman. FELICITARI, DOMNULE PRESEDINTE! V-am aclamat cu toţii, indiferent de opiniile ori sensibilităţile politice! Nu meritai să te imortalizeze, STREINE.

Preşedintele Iohannis a demonstrat că este un Mare Om de Stat: te-a fixat în insectar, IGNORÂNDU-TE suveran. Superb! Exact ca o depăşire de antologie, în Formula 1, la Monaco, pe interiorul unei curbe în ac de păr. Eu nu m-am abţinut. Nici n-am vrut. Te-am arătat cu degetul. Nu sunt un Om de Stat. Sunt doar… Avocat.

Aştept cu mare nerăbdare OPINIILE DUMNEAVOASTRĂ, stimaţi cititori, pentru că, de fapt, sunt SINGURELE care contează!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Satul Dobra iese din carantină. Vezi ce restricții se păstrează

Publicat

pe

CJSU Dâmbovița a propus, în această seară, Comitetului Național pentru Situații de Urgență ridicarea carantinei zonale instituită pentru satul Dobra din comuna Dobra, începând cu ziua de mâine – 24 octombrie, ora 00:00.

Pe teritoriul UAT Dobra, se vor respecta măsurile prevăzute de H.G. nr. 856/2020 aferente situațiilor în care rata de incidență cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile este mai mare de 3/ 1000 locuitori, respectiv:

– este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise;

– sunt interzise organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte;

– este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;

– este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;

– sunt interzise organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Iată cum te lasă agenția de turism fără vacanța plătită cu multe luni înainte!

Publicat

pe

de

Firmele de turism cer insistent Guvernului să implementeze măsuri care să le ajute să depășească criza cauzată de pandemia de coronavirus. Și nu mai prididesc cu vaietele… Uită însă să vorbească și despre numeroasele cazuri când și-au bătut efectiv joc de clienți, care s-au văzut cu banii luați și fără vacanță!

Mai nou, după ce, în plin sezon turistic, i-au lăsat cu buza umflată, apelând la fel și fel de tertipuri, acum, fiind perioada early booking pentru 2021, încearcă să-i momească pe turiști lansând oferte de genul „primești garantat o vacanță gratis”, „îți recuperezi banii în situația anulării circuitului din motive cauzate de COVID-19”.

Este motivul pentru care am decis să facem publică situația ai cărei protagoniști direcți am fost în această vară, împreună cu mai mulți prieteni cu care obișnuim să ne petrecem concediile. Inițial, hotărâsem să prezentăm totul abia după ce se vor pronunța instituțiile statului abilitate să rezolve astfel de litigii, însă acum credem că este mai bine să nu mai așteptăm, întrucât povestea noastră ar putea să-i ajute pe potențialii turiști să ia o decizie fiind mult mai bine informați.

Prin urmare, vă invităm să citiți despre experiența pe care am trăit-o, mai exact despre cum am rămas fără vacanța programată pentru începutul lunii august și plătită încă din noiembrie 2019, numai și numai din vina agenției de turism! După noi, firmele care s-au comportat în acest mod nu merită niciun fel de ajutor din partea statului! Să mai adăugăm faptul că, în cazul unei excursii pe cont propriu, variantă fără posibilitate de returnare a sumelor plătite în caz de modificare sau anulare (Deh, este mai ieftin așa!), am găsit înțelegere deplină la conducerea hotelului din Madrid? Credeți că firmele din domeniul turistic nu o duc greu în Spania din cauza pandemiei de COVID-19? Sigur că o duc, dar au ales să-și respecte clienții! În România în schimb, agenția de turism ne-a luat banii, apoi ne-a lăsat fără vacanță! Nu a contat nici măcar faptul că eram clienţi vechi, care au contractat ani la rând pachete de servicii turistice de la ei!

Iată cum sună reclamația pe care am formulat-o și la care așteptăm o rezolvare din partea Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor, ca primă instituție sesizată, cu precizarea că, între timp, am intrat în contact cu mai multe persoane aflate în aceeași situație cu a noastră:

Subsemnații… formulăm prezenta reclamație, întrucât nu am ajuns la o rezolvare pe cale amiabilă cu SC Europa Meridian RG SRL, cu sediul în București…, titulară a agenției de turism Europa Travel, cu sediul în București…, în vederea stingerii litigiului apărut înainte de începerea executării pachetului de servicii turistice pe care l-am achiziționat.

Prin prezenta, solicităm sprijinul dumneavoastră pentru recuperarea sumelor achitate pentru un sejur de 6 nopți de cazare, Hotel Nostos, insula Lefkada-Grecia, cu mic dejun și transport incluse (1.026 euro), de care nu am mai putut beneficia din vina exclusivă a Europa Travel, care a schimbat data plecării asumată prin contract, respectiv 2 august 2020, cu patru zile înainte de începerea executării pachetului turistic pe care l-am achiziționat încă din luna noiembrie 2019.

După cum se poate remarca în istoricul de clienți Europa Travel, întotdeauna ne achiziționăm sejurul cu multe luni înainte, iar acest obicei nu este motivat, cum s-ar crede, de obținerea unui preț mai bun (ofertele „Last minute” sunt de cele mai multe ori cu mult mai tentante decât cele „Early booking”), ci de necesitatea de a ne putea programa la serviciu perioada de concediu. Doi dintre membrii grupului nostru sunt angajați ai Ministerului de Interne și Ministerului Apărării Naționale, iar alți doi lucrează în mass-media, domenii de activitate care nu permit plecarea în concediu de azi pe mâine.

În plus, anul acesta, din cauza pandemiei COVID-19, vacanța noastră în Grecia a fost condiționată suplimentar de obținerea unui test COVID-19 negativ, recoltat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Greciei și pe care clinicile acreditate îl eliberau, la acel moment, în 48 de ore (În cazul fericit!). Or, prin schimbarea datei de plecare pe care Europa Travel a efectuat-o cu patru zile înainte de începerea executării serviciilor turistice pe care le-am achiziţionat, agenţia de turism ne-a pus în imposibilitatea să ne testăm pentru COVID-19, fiind nevoie de programare prealabilă, care se obținea foarte-foarte greu. Este ceea ce nu a înțeles Europa Travel, deşi, în corespondenţa purtată ne-a atenţionat că este obligaţia noastră să îndeplinim formalităţile impuse de autorităţile greceşti, iar noi am explicat că ne-am programat pentru efectuarea testului COVID-19 în data de 31 iulie, având în vedere că data plecării, asumată prin contract, era 2 august 2020, iar testul trebuia recoltat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Greciei.

Noi am făcut demersuri mai bine de 10 zile până am reușit să ne programăm vineri – 31 iulie, la ora 10:50, luând în calcul data și ora de plecare din contractul încheiat cu Europa Travel, respectiv 2 august 2020, ora 17:30. Și totul s-a dus de râpă pentru că Europa Travel a schimbat data de plecare din contract pentru a-și optimiza transportul din punct de vedere al cheltuielilor – după cum s-au exprimat într-un e-mail. Şi cu toate acestea, în final, Europa Travel ne-a acuzat pe noi că nu dorim să efectuăm călătoria, în loc să avanseze o soluție amiabilă de rezolvare a litigiului apărut exclusiv din vina dumnealor!

Înțelegem că Europa Travel are juriști, cu care de altfel ne-au și amenințat în loc să vină cu o propunere de stingere a litigiului pe cale amiabilă, dar situația expusă, pe care o dovedim cu comunicările electronice purtate (atașate în ordine cronologică), este clar de partea noastră, astfel că sperăm să ne ajutați să ne recuperăm banii plătiți pentru un sejur de care nu am beneficiat exclusiv din vina agenției de turism Europa Travel.

Mulţumim!

Am ataşat acestei reclamaţii „filmul” litigiului, pe zile şi ore, conform corespondenţei cu Europa Travel, precum şi documentele aferente care susţin cele afirmate. Evident, suntem extrem de curioşi să vedem cum vor rezolva instituţiile abilitate ale statului această speţă, care nu este, cum am explicat, singulară. Dimpotrivă! S-a tot repetat. Iar acum, operatorii de turism se plâng că intră în faliment din cauza pandemiei de COVID-19 şi cer ajutorul statului. Nu, domnilor, pe mulţi dintre dumneavoastră (nu vrem să generalizăm, fiindcă sunt unii care s-au comportat onorabil!) o să vă bage în faliment lipsa de respect cu care vă trataţi clienţii!

PS – La un moment dat, am postat, trei dintre noi, câte un comentariu pe pagina de Facebook a agenţiei Europa Travel, în care am expus, elegant, cum ne-au tratat. Urmarea? Ne-au blocat! Aceeaşi „măsură” au aplicat şi după ce le-am trimis răspuns la e-mailul prin care ne scriau despre alte oferte… Să mai credem în ofertele lor? Nici vorbă! Ne-au convins că totul sună frumos doar atunci când este vorba să îţi ia banii, apoi… turistul cu paguba!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!