Connect with us

ACTUALITATE

SC Ralex SRL Pucioasa produce combinezoane medicale de protecţie pentru COVID-19

Publicat

pe

Viaţa şi neprevăzutul decid fără să ţină cont de opiniile noastre, suntem doar supravieţuitori şi trebuie să ne adaptăm din mers situaţiilor apărute, care, fără să vrem, ne dau peste cap planurile, calculele, echilibrul, ritmul existenţial…

Aşa s-a întâmplat, în această perioadă, cu mulţi dintre noi, în momentul în care coronavirusul a lovit, rece, dur, fără să-i pese de haosul pe care îl produce rasei umane, semănând moarte, disperare, panică, alterând viitorul pe întreg mapamondul. Şi, totuşi, există speranţă, încredere că lucrurile se vor schimba în bine. Lupta cu răul trebuie să o ducem fiecare în felul nostru, folosindu-ne de mijloacele pe care le avem şi adaptând-ne din mers la căile, poate dure, sinoase şi nesigure, poate, pe care le-am deschis în ciuda acestei molime îngrozitoare.

Solidaritatea, dorinţa înverşunată de a rezista, de a face bine semenilor, de a deveni o rotiţă a acestui mecanism mondial care luptă să ne readucă echilibrul şi normalitatea l-a insuflat şi pe omul de afaceri Răzvan Chelu, patronul SC Ralex SRL din Pucioasa, judeţul Dâmboviţa.

De 15 ani, această firmă fiinţează în oraşul de sub Dealul Patranei, ducând mai departe o tradiţie a acestor locuri: producţia textilă. Aici s-au fabricat, din 1992 încoace, lenjerii pentru pat, pilote matlasate, perne, cuverturi. Produsele, de o calitate excepţională, au fost livrate către firme renumite în activitatea de comerţ european şi mondial, cum ar fi: Metro Cash & Carry România, Auchan România, Hipermarche, Infinity, Concept Shop Online etc.

Totul a mers bine atât pentru societate şi pentru oamenii care lucrau aici până acum 45 de zile, când Covid-19 a început să sufoce, încet-încet, întreaga Europă şi să semene teroare şi moarte, să dea peste cap toate sistemele sociale şi economice de pe bătrânul continent. Au început să pice comenzile. În pandemie, confortul şi normalitata au fost lăsate la o parte. Altele au devenit priorităţile lumii.

În aceste condiţii, reprezentanţi firmei Ralex Pucioasa nu au exclus varianta închiderii fabricii. Dar, înainte de a face acest pas, Răzvan Chelu a intrat şi el pe frontul luptei cu coronavirusul. O serie de instituţii de sănătate au primit sub formă de donaţii peste 5.000 de perne, elemente absolut indispensabile într-o stare de urgenţă cu iminente şi multiple îmbolnăviri şi internări în spitale.

A urmat rapid donarea, prin Primăria oraşului Pucioasa şi cu sprijinul edilului Contantin Ana, a 5.000 de măşti de protecţie către locuitorii urbei. Şi lucrurile nu s-au oprit aici… În momentul în care se pregătea să pună lacătele pe porţile fabricii, primeşte un apel de la managerul unui spital din zonă, care îl roagă să confecţioneze combinezoane impermeabile, absolut necesare activităţii medicale impuse de epidemia de coronavirus. A fost ca o bulă de aer, un imbold de a contribui pe deplin la această luptă cu virusul ucigaş. Fabrica deţinea pe stoc o ţesătură specială, de la un furnizor extern care se ocupa de producerea combinezoanelor pentru America.

Producţia a fost repornită la Ralex Pucioasa. Aici, se fabrică acum combinezoane impermeabile de unică folosinţă sau refolosibile. Documentaţia de avizare pentru combinezoanele speciale a fost trimisă către factorii resposabili şi aprobată rapid. Şi Ralex SRL Pucioasa produce în momentul de faţă combinezone care au structură textilă, alcătuită din două straturi, unul 100% poliester iar altul 100% poliuretan. Combinezonul fabricat la Pucioasa rezistă la peste 50 de utilizări. Acesta poate fi spălat la o temperatură de 90 de grade, poate fi sterilizat, cusăturile fiind sigilate şi lipite cu bandă.

Comenzile se primesc la adresa societăţii din Pucioasa, judeţul Dâmboviţa – strada Fructelor nr. 1-3, sau direct la numerele de telefon 0726.331.071 sau 0726.331.072.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT