Connect with us

Dâmboviţa

Economia trebuie repornită rapid, altfel intrăm într-o criză şi mai periculoasă pentru cetăţean!

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.national.ro/

Criza generată de pandemia de coronavirus s-ar putea să nu fie nimic pe lângă efectele pe care ar putea să le aibă asupra vieţii de zi cu zi a cetăţeanului problemele apărute în viaţa economică. Acest semnal de alarmă este tras de analiştii economici, de politicieni, de specialiştii în finanţe şi de oamenii de afaceri, până la urmă, cei care au primit dur lovitura stării de urgenţă cu toate restricţiile generate de aici.

Concluzia, la unison, a celor care urmăresc situaţia în ansamblu, ci nu fracţionat cum o fac unele mărinimii ale statului român, este că ar trebui urgent repornit motorul economic, aplicate soluţii imediate de relaxare a stării de urgenţă.

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, consideră, după ce a analizat cum stau lucrurile, după ce a ascultat şi citit opiniile specialiştilor, rapoarte pertinente bazate pe cifre, pe exemplificări clare din realitate, că se impune reluarea a activităţilor economice, treptat, altfel criza generată de COVID-19 va putea fi depăşită cu nişte costuri economice destul de mari şi nu tocmai simplu.

A spus Ţuţuianu că şi Consiliul Fiscal, care este un organism condus de Daniel Dăianu, specialist în finanţe ce nu poate fi bănuit nici pe departe că ar avea idei de stânga, a atras atenţia asupra situaţiei ecolomice dificile care pândeşte România.

Dacă Dăianu a spus că bugetul, rectificarea bugetară întreprinsă de Guvern, se bazează pe date nu prea optimiste, nerealiste, cu supra-estimarea veniturilor şi sub-evaluarea cheltuielelilor, la ce evoluţie bună ne-am putea aştepta?

„Înainte de declanşarea acestei crize, România avea o cifră de afaceri de un miliard de euro pe zi. Acum, această cifră a scăzut cu aproximativ 50%. De asemenea, există riscul ca cel puţin 100.000 de companii mici să nu mai poată trece de perioada de criză. Este vorba de firme cu capital românesc în principal”, a precizat senatorul PRO România.

A mai vorbit Adrian Ţuţuianu despre analizele făcute de diferitele publicaţii economice şi care susţin că actualul guvern liberal nu are pus la punct un plan de relansare economică. Ba, mai mult, se vorbeşte de România ca fiind un stat birocratic anchilozat, cu o administraţie cu un număr mare de angajaţi şi cu personal care este insuficient pregătit pentru a putea proceda la o reformă serioasă în administraţie.

„România este o ţară industrială şi cu o forţă de muncă destul de bine calificată. Există resurse interne care ar putea să ducă la creşterea economnică, dacă Guvernul ar elabora un program de reluare a activităţilor economice articulat.

Această criză generată de pandemia de COVID-19 nu este o chestiune care îi interesează doar pe medici, ci interesează în primul rând guvernarea. Este o problemă care trebuie să aparţină decidentului politic, care trebuie să regândească raportul optim între nevoia de protejare a sănătăţii populaţiei şi reluarea activităţilor economice.

Guvernul trebuie să pregătească şi să comunice public domeniile care vor relua activitatea integral, cele cu activitate parţială şi pe cele care vor rămâne încă suspendate. Avem declaraţii ale domnului Klaus Iohannis, care ne spune că măsurile continuă, că trebuie să rămânem acasă şi că trebuie să purtăm, începând cu 15 mai, obligatoriu măşti de protecţie. În rest, nimic altceva”, a mai adăugat Adrian Ţuţuianu.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

CJ și ACoR Dâmbovița, împreună pentru dezvoltarea comunităților locale

Publicat

pe

În Sala Unirii din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, președintele Corneliu Ștefan s-a întâlnit, ieri – 27 martie 2024, cu primarii membri ai Asociația Comunelor din România (ACoR)- Filiala Dâmboviţa, coordonată de edilul de la Niculești, Dorinel Soare.

Discuțiile au vizat parteneriatul aflat în plină desfășurare dintre autoritățile județene și cele locale, implementarea proiectelor de interes comunitar la care Consiliul Județean a asigurat o parte importantă a finanțării.

„Programul Județean de Dezvoltare Locală este un real ajutor pentru 76 de primării dâmbovițene! Sunt derulate investiții de peste 360.000.000 de lei, iar Consiliul Județean Dâmbovița asigură aproximativ 145.000.000 de lei din această valoare.

Datorită proiectului Consiliului Județean Dâmbovița de 65.000.000 de lei, cu suma accesată prin PNRR, vom dota cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice 61 de unități de învățământ din 54 de unități administrativ-teritoriale dâmbovițene, Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar din Târgoviște.

Pentru elevii navetiști din 48 de localități vor fi achiziționate microbuze electrice sau hibrid. Consiliul Județean Dâmbovița a atras și banii necesari, 55.000.000 de lei, sumă neambursabilă accesată prin PNRR și AFM.

Unul dintre cele mai mari proiecte, 2.200.000.000 de lei, este cel prin care se vor înființa sau extinde rețelele de apă și canalizare în 52 de localități ale județului Dâmbovița.

Județul Dâmbovița a fost primul care a semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Vorbim de finanțarea a 163 de proiecte cu o valoare de peste 1.500.000.000 lei, sumă care va fi investită în drumuri, poduri, rețele de apă, canalizare și gaze.

Am lucrat împreună pentru a dezvolta fiecare localitate în parte, iar pentru acest lucru le mulțumesc președintelui ACOR , Emil Drăghici, și președintelui filialei județene ACOR, Dorinel Soare, precum și tuturor primarilor din Dâmbovița”, a transmis Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Femeie tâlhărită în scara unui bloc din Târgoviște!

Publicat

pe

Un bărbat de 37 de ani, din Târgoviște, a fost prins de polițiști și reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul la un sistem informatic.

Practic, individul, în noaptea de 21 martie, în jurul orei 20:00, a tâlhărit o tânără de 28 de ani exact când aceasta se pregătea să intre în scara unui bloc din Târgoviște. Atacul s-a consumat după ce a urmărit-o pe femeie pe stradă. Tâlharul, pur și simplu, s-a repezit asupra acesteia și, prin violență, a deposedat-o de un rucsac în care avea 50 de lei, un card bancar și alte câteva bunuri personale.

Când s-a văzut cu prada, tâlharul s-a deplasat la sediul unei bănci, unde a încercat să extragă bani dintr-un bancomat, cu ajutorul cardului furat. Din fericire, cele 5 tranzacții pe care le efectuase au fost un eșec, reușind să scoată doar 10 lei.

După identificare, oamenii legii au efectuat o percheziție la domiciliul bărbatului pe care l-au condus la sediului Poliției pentru audieri. Astăzi, a fost prezentat magistraților de la Judecătoria Târgoviște care au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite