Connect with us

Dâmboviţa

Economia trebuie repornită rapid, altfel intrăm într-o criză şi mai periculoasă pentru cetăţean!

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.national.ro/

Criza generată de pandemia de coronavirus s-ar putea să nu fie nimic pe lângă efectele pe care ar putea să le aibă asupra vieţii de zi cu zi a cetăţeanului problemele apărute în viaţa economică. Acest semnal de alarmă este tras de analiştii economici, de politicieni, de specialiştii în finanţe şi de oamenii de afaceri, până la urmă, cei care au primit dur lovitura stării de urgenţă cu toate restricţiile generate de aici.

Concluzia, la unison, a celor care urmăresc situaţia în ansamblu, ci nu fracţionat cum o fac unele mărinimii ale statului român, este că ar trebui urgent repornit motorul economic, aplicate soluţii imediate de relaxare a stării de urgenţă.

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, consideră, după ce a analizat cum stau lucrurile, după ce a ascultat şi citit opiniile specialiştilor, rapoarte pertinente bazate pe cifre, pe exemplificări clare din realitate, că se impune reluarea a activităţilor economice, treptat, altfel criza generată de COVID-19 va putea fi depăşită cu nişte costuri economice destul de mari şi nu tocmai simplu.

A spus Ţuţuianu că şi Consiliul Fiscal, care este un organism condus de Daniel Dăianu, specialist în finanţe ce nu poate fi bănuit nici pe departe că ar avea idei de stânga, a atras atenţia asupra situaţiei ecolomice dificile care pândeşte România.

Dacă Dăianu a spus că bugetul, rectificarea bugetară întreprinsă de Guvern, se bazează pe date nu prea optimiste, nerealiste, cu supra-estimarea veniturilor şi sub-evaluarea cheltuielelilor, la ce evoluţie bună ne-am putea aştepta?

„Înainte de declanşarea acestei crize, România avea o cifră de afaceri de un miliard de euro pe zi. Acum, această cifră a scăzut cu aproximativ 50%. De asemenea, există riscul ca cel puţin 100.000 de companii mici să nu mai poată trece de perioada de criză. Este vorba de firme cu capital românesc în principal”, a precizat senatorul PRO România.

A mai vorbit Adrian Ţuţuianu despre analizele făcute de diferitele publicaţii economice şi care susţin că actualul guvern liberal nu are pus la punct un plan de relansare economică. Ba, mai mult, se vorbeşte de România ca fiind un stat birocratic anchilozat, cu o administraţie cu un număr mare de angajaţi şi cu personal care este insuficient pregătit pentru a putea proceda la o reformă serioasă în administraţie.

„România este o ţară industrială şi cu o forţă de muncă destul de bine calificată. Există resurse interne care ar putea să ducă la creşterea economnică, dacă Guvernul ar elabora un program de reluare a activităţilor economice articulat.

Această criză generată de pandemia de COVID-19 nu este o chestiune care îi interesează doar pe medici, ci interesează în primul rând guvernarea. Este o problemă care trebuie să aparţină decidentului politic, care trebuie să regândească raportul optim între nevoia de protejare a sănătăţii populaţiei şi reluarea activităţilor economice.

Guvernul trebuie să pregătească şi să comunice public domeniile care vor relua activitatea integral, cele cu activitate parţială şi pe cele care vor rămâne încă suspendate. Avem declaraţii ale domnului Klaus Iohannis, care ne spune că măsurile continuă, că trebuie să rămânem acasă şi că trebuie să purtăm, începând cu 15 mai, obligatoriu măşti de protecţie. În rest, nimic altceva”, a mai adăugat Adrian Ţuţuianu.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT