Connect with us

Dâmboviţa

Economia trebuie repornită rapid, altfel intrăm într-o criză şi mai periculoasă pentru cetăţean!

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.national.ro/

Criza generată de pandemia de coronavirus s-ar putea să nu fie nimic pe lângă efectele pe care ar putea să le aibă asupra vieţii de zi cu zi a cetăţeanului problemele apărute în viaţa economică. Acest semnal de alarmă este tras de analiştii economici, de politicieni, de specialiştii în finanţe şi de oamenii de afaceri, până la urmă, cei care au primit dur lovitura stării de urgenţă cu toate restricţiile generate de aici.

Concluzia, la unison, a celor care urmăresc situaţia în ansamblu, ci nu fracţionat cum o fac unele mărinimii ale statului român, este că ar trebui urgent repornit motorul economic, aplicate soluţii imediate de relaxare a stării de urgenţă.

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, consideră, după ce a analizat cum stau lucrurile, după ce a ascultat şi citit opiniile specialiştilor, rapoarte pertinente bazate pe cifre, pe exemplificări clare din realitate, că se impune reluarea a activităţilor economice, treptat, altfel criza generată de COVID-19 va putea fi depăşită cu nişte costuri economice destul de mari şi nu tocmai simplu.

A spus Ţuţuianu că şi Consiliul Fiscal, care este un organism condus de Daniel Dăianu, specialist în finanţe ce nu poate fi bănuit nici pe departe că ar avea idei de stânga, a atras atenţia asupra situaţiei ecolomice dificile care pândeşte România.

Dacă Dăianu a spus că bugetul, rectificarea bugetară întreprinsă de Guvern, se bazează pe date nu prea optimiste, nerealiste, cu supra-estimarea veniturilor şi sub-evaluarea cheltuielelilor, la ce evoluţie bună ne-am putea aştepta?

„Înainte de declanşarea acestei crize, România avea o cifră de afaceri de un miliard de euro pe zi. Acum, această cifră a scăzut cu aproximativ 50%. De asemenea, există riscul ca cel puţin 100.000 de companii mici să nu mai poată trece de perioada de criză. Este vorba de firme cu capital românesc în principal”, a precizat senatorul PRO România.

A mai vorbit Adrian Ţuţuianu despre analizele făcute de diferitele publicaţii economice şi care susţin că actualul guvern liberal nu are pus la punct un plan de relansare economică. Ba, mai mult, se vorbeşte de România ca fiind un stat birocratic anchilozat, cu o administraţie cu un număr mare de angajaţi şi cu personal care este insuficient pregătit pentru a putea proceda la o reformă serioasă în administraţie.

„România este o ţară industrială şi cu o forţă de muncă destul de bine calificată. Există resurse interne care ar putea să ducă la creşterea economnică, dacă Guvernul ar elabora un program de reluare a activităţilor economice articulat.

Această criză generată de pandemia de COVID-19 nu este o chestiune care îi interesează doar pe medici, ci interesează în primul rând guvernarea. Este o problemă care trebuie să aparţină decidentului politic, care trebuie să regândească raportul optim între nevoia de protejare a sănătăţii populaţiei şi reluarea activităţilor economice.

Guvernul trebuie să pregătească şi să comunice public domeniile care vor relua activitatea integral, cele cu activitate parţială şi pe cele care vor rămâne încă suspendate. Avem declaraţii ale domnului Klaus Iohannis, care ne spune că măsurile continuă, că trebuie să rămânem acasă şi că trebuie să purtăm, începând cu 15 mai, obligatoriu măşti de protecţie. În rest, nimic altceva”, a mai adăugat Adrian Ţuţuianu.

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Speranța a fost generată prin muzică la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Concertul desfășurat în curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, sub titulatura sinceră „Onoare și Recunoștință”, este unic deocamdată în peisajul socio-cultural românesc.

Inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost izvorâtă din nevoia revenirii la normalitate după această perioadă lungă, tristă, tragică, încărcată de tensiune, de neînțelesuri și încălcări ale firescului existențial.

S-a vrut, prin acest sublim concert de muzică clasică, să se aducă un cald omagiu, o mulțumire din inimă pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște – medici, asistenți, infirmiere, brancardieri, pentru personalul Serviciului de Ambulanță și de la SMURD, adevărați eroi ai acestei negre perioade de pandemie.

Spectacolul montat în fața pavilionului central a fost, de fapt, prin esență, vibrație și ecouri, o plecăciune solemnă în fața tuturor cadrelor medicale din România, aflate în prima linie în bătălia cu virusul ucigaș.

A fost o seară blândă. Parcă și vântul primăvăratic s-a oprit pentru a sorbi sunetele melodioase emanate, în acel spațiu, de obicei, trepidant, trist, de instrumentiștii Orchestrei Simfonice Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Publicul a fost alcătuit din personalul Spitalului venit special de acasă pentru acest eveniment și cei aflați în tură, care, în clipele mai libere, au ieșit la geamuri, au aplaudat și au filmat concertul cu telefoanele. Pacienții, de asemenea, chiar dacă nu foarte mulți, au ieșit și ei la ferestre sau au venit în curtea Spitalului, de unde au urmărit, mai retrași și îngândurați, spectacolul muzical. Privindu-i, în ochi puteai remarca plăcuta surprindere că în incinta Spitalului se produce un astfel de moment de bucurie, că cenușiul care este atotstăpânitor într-o astfel de instituție a fost risipit măcar pentru 75 de minute.

Dirijorul Daniel Jinga a fost la înălțime, controlând, cu gestul și armonia neînțeleasă a baghetei sale, întreaga orchestră. Au încântat cu vocile lor publicul avid de sensibilitate și candoare muzicală sopranele Daniela Vlădescu, Stephanie Radu și Irina Baianț, baritonul Alexandru Constantin și tenorii Florin Georgescu și Alin Stoica. Spectacolul a fost prezentat de Adriana Ion – șef serviciu în cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Au fost prezenți alături de cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență, de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan și de managerul Claudiu Dumirescu, primarul Daniel Cristian Stan  și parlamentarii social-democrați Carmen Holban, Titus Corlățean și Radu Popa. A venit special pentru acest concert inedit și cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender.

„Am organizat acest spectacol împreună cu colegii mei în semn de recunoștință pentru toate cadrele medicale, pentru cei care au fost în prima linie în ultimul an și jumătate, în semn de prețuire pentru oamenii care au salvat vieți, pentru cei care luptă zi de zi pentru viețile dâmbovițenilor. A fost un spectacol de suflet, un spectacol pe care l-am dorit organizat în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgovişte. A fost un spectacol la înălțime. Le ulțumesc pe această cale membrilor Orchestrei Simfonice Muntenia și artiștilor care au venit astăzi la Târgoviște pentru a încânta inimile cadrelor medicale, pacienților de la Spitalului Județean de Urgență, nouă, tuturor celor care am fost prezenți aici”, a declarat, la finalul concertului, președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Managerul unității spitalicești târgoviștene, dr. Claudiu Dumitrescu, cel care a supravegheat discret acest super concert al bucuriei, a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru această inițiativă inedită și artiștilor care s-au lăsat antrenați într-un eveniment al speranței generate prin muzică.

„Dacă aș face un clasament, dacă îmi permiteți, aș pune pe locul 3-4 acest eveniment și vă explic de ce. În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne aflăm astăzi aici, pentru că suntem sănătoși și pentru că suntem pe un trend descendent al pandemiei. În al doilea rând, îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan pentru această inițiativă și, în al treilea rând, sunt fericit să conduc acest colectiv cu care am obținut rezultate deosebite, chiar dacă ne-au fost adresate și nemulțumiri, în contextul în care unele familii au pierdut pe cei dragi. Cuvintele sunt de prisos. A fost un concert de-o înaltă ținută artistică. O recompensă binemeritată pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”, ne-a precizat Claudiu Dumirescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT