Connect with us

Dâmboviţa

Preşedinte PSD Dâmboviţa: Parlamentul există şi a corectat măsurile proaste luate de Guvern prin ordonanţe

Publicat

pe

Deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, consideră ca fiind nefericită şi dătătoare de largi sentimente de nesiguranţă democratică declaraţia pe care liderul liberal Ludovic Orban a făcut-o, săptămâna trecută, având ca ţintă a ironiior sale Parlamentul României, despre care a afirmat, în cadrul unui interviu, că nu este funcţional şi că nu va merge să prezinte un raport al măsurilor luate pentru combaterea coronavirusului.

„Parlamentul nu există. Când se va relua activitatea parlamentară și printr-o procedură parlamentară sau constituțională voi fi invitat la Parlament, cu siguranță că voi fi prezent”, a spus, total neinspirat, premierul României.

Corneliu Ştefan îl anunţă pe Orban că Parlamentul României funcţionează, iar săptămâna trecută a avut o activitate bogată.

„Am avut o şedinţă de plen în care PSD, ALDE şi PRO România au votat un pachet de legi pentru români. Am corectat în Parlament măsurile proaste care au fost luate de Guvern prin ordonanţe. Noi le-am corectat prin lege pentru a trece această perioadă cât mai uşor pentru toţi românii”, a precizat preşedintele PSD Dâmboviţa.

Liderul PSD Dâmboviţa nu a putut să treacă cu vederea dubla măsură destul de vizibilă, pe care o aplică PNL-iştii. Când este vorba de administaţiile conduse de primari PSD, fac pe durii, ameninţă cu anchete, iar atunci când cad în aceleaşi probleme şi repreentanţii PNL devin mieluşei sau trec cu vederea fenomenul. Vezi, ce s-a întâmplat la Corbii Mari când s-a cerut un control pentru a vedea ce s-a întâmplat, de parcă primarul ar fi adus el în buzunar coronavirusul în comnunitate, iar la Răcari, unde este un primar PNL-nu are vină edilul pentru aplicarea acestui tratament- puterea s-a făcut că nu vede necazul.

Ba mai mult, s-a întâmplat ca după cererea primarului Ionuţ Bănică adresată Guvernului de a fi testată toată populaţia comunei Corbii Mari,solicitare criticată şi dezavuată de şeful liberalilor dâmboviţeni,acelaşi lucru îl cere, după apariţia focarului de la Gerghani şi edilul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu.

„Acum două săptămâni când colegul meu, primarul comunei Corbii Mari, făcea apel către Guvernul României să testeze în masă populaţia din comună, nu l-a auzit nimeni. Îmi aduc aminte că reprezentanţii PNL se chinuiau cum să trimită controale ale Prefecturii la Corbii Mari.I-am invitat eu personal să mergem în focar. Nu a venit nimeni.Văd că astăzi doi reprezentanţi ai PNL, primarii de la Răcari şi de la Butimanu, fac acelaşi apel către Guvern să testeze populaţia în masă.Sper să fie auzit acest demers. Să nu se ţină cont de culoarea politică când este vorba de sănătatea oamenilor”, a mai spus Corneliu Ştefan.

Liderul PSD Dâmboviţa a mai precizat că împreună cu colegii parlamentari vor încerca să sensibilizeze puterea, să o facă să înţeleagă că testările în masă sunt deosebit de importante pentru sănătatea cetăţenilor. Vor iniţia întrebări, interpelări, ba chiar se va ajunge la un proiect de lege privind schimbarea normelor referitoare la testarea în masă a populaţiei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Expoziție comemorativă preot Gheorghe I. Cotenescu în satul Izvoarele, comuna Voinești

Publicat

pe

La Căminul Cultural Izvoarele, comuna Voinești, a fost vernisată, în acest weekend, expoziția itinerantă de fotografie documentară „135 de ani de la nașterea preotului profesor dâmbovițeano-muscelean Gheorghe Cotenescu”. Evenimentul a fost organizat de nepotul celui dispărut – Radu Petrescu Muscel, cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviște. Manifestările comemorative au debutat cu săvârșirea slujbei parastasului, în biserica parohială din sat.

Publicistul Radu Petrescu-Muscel a demarat acest proiect anul trecut, în plină pandemie de coronavirus, și până acum expoziția a fost vernisată la Câmpulung Muscel, Curtea de Argeș, Pitești, București, Iași, Oradea și Râmnicu Vâlcea.

„Preotul Gheorghe Cotenescu s-a născut și și-a petrecut prima treime a vieții sale în județul Dâmbovița, desfășurând o activitate intensă pe plan cultural, ca student, la îndemnul și alături de Nicolae Iorga, în Liga Culturală și ca militant politic (co-fondator al Partidului acestuia, în 1910), apoi în asociatiile studentesti, ca jurnalist (secretar de redacție al revistei „Cultura”, organul de presa al Asociatiei Cântăreților Bisericești din România), ori ca animator cultural în cadrul renumitelor Societăți Corale „Carmen” (D. G. KIRIAC) și „Hora” (Juarez Movila), precum și Societatea culturală „Miron Costin”, ca elev preferat al marilor profesori universitari I. Popescu-Pasărea, Ioan Mihălcescu (viitorul Mitropolit Irineu al Moldovei) și George Stephanescu (fondatorul Operei Române).

Preotul Gheorghe I. Cotenescu a luat parte la întreaga campanie militară (1916–1919) și a fost decorat cu ordinul militar „Coroana României”.

În peste 20 de ani de profesorat la şcolile din Stoeneşti şi la seminariile din Câmpulung-Muscel, Curtea de Argeş şi Cernica-Ilfov, a fost dascălul unor personalități de seamă: Patriarhii Teoctist Arăpaşu şi Iustin Moisescu, Episcopii Gherasim Cristea, Eftimie Luca şi Roman Stanciu, arhimandriţii Sofian Boghiu, Roman Braga, Felix Dubneac, Grigorie Băbuş, Ioasaf Popa, Ioasaf Ganea, Atanasie Gladcovschi, Tănase Petroniu, Iustin Pârvu, profesorii universitari Ioan Pulpea-Rămureanu şi Anton Uncu. După preluarea puterii de către regimul comunist a fost arestat în primul lot de muşceleni, fiind condamnat după 14 luni de anchetă îngrozitoare”, se precizează într-un comunicat remis de Arhiepiscopia Târgoviștei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Decizia Primăriei Ulmi în legătură cu locul de joacă din satul Viișoara

Publicat

pe

Primarul comunei Ulmi, Bogdan Tița, a reacționat rapid la semnalul tras de publicația noastră, la solicitarea unor locuitori ai satului Viișoara, și a decis, după verificări la fața locului, să închidă temporar spațiul de joacă situat pe strada învățător Ion Mihăescu.

De asemenea, edilul ne informează că administrația locală are deja demarată procedura de întocmire a documentației necesare în vederea amenajării, în locația respectivă, a unui parc de joacă la fel ca cele din satele Ulmi, Dimoiu, Colanu și Matraca.

Cât privește locul de joacă închis, acesta a fost construit, cu mai mulți ani în urmă, de un fiu al satului Viișoara – spune primarul Bogdan Tița.

Reamintim că oamenii au cerut modernizarea respectivului spațiu sau, dacă nu se poate altfel, închiderea acestuia, considerând că îi pune în pericol pe copii din cauza gradului avansat de uzură a echipamentelor de joacă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT