Connect with us

Dâmboviţa

Preşedinte PSD Dâmboviţa: Parlamentul există şi a corectat măsurile proaste luate de Guvern prin ordonanţe

Publicat

pe

Deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, consideră ca fiind nefericită şi dătătoare de largi sentimente de nesiguranţă democratică declaraţia pe care liderul liberal Ludovic Orban a făcut-o, săptămâna trecută, având ca ţintă a ironiior sale Parlamentul României, despre care a afirmat, în cadrul unui interviu, că nu este funcţional şi că nu va merge să prezinte un raport al măsurilor luate pentru combaterea coronavirusului.

„Parlamentul nu există. Când se va relua activitatea parlamentară și printr-o procedură parlamentară sau constituțională voi fi invitat la Parlament, cu siguranță că voi fi prezent”, a spus, total neinspirat, premierul României.

Corneliu Ştefan îl anunţă pe Orban că Parlamentul României funcţionează, iar săptămâna trecută a avut o activitate bogată.

„Am avut o şedinţă de plen în care PSD, ALDE şi PRO România au votat un pachet de legi pentru români. Am corectat în Parlament măsurile proaste care au fost luate de Guvern prin ordonanţe. Noi le-am corectat prin lege pentru a trece această perioadă cât mai uşor pentru toţi românii”, a precizat preşedintele PSD Dâmboviţa.

Liderul PSD Dâmboviţa nu a putut să treacă cu vederea dubla măsură destul de vizibilă, pe care o aplică PNL-iştii. Când este vorba de administaţiile conduse de primari PSD, fac pe durii, ameninţă cu anchete, iar atunci când cad în aceleaşi probleme şi repreentanţii PNL devin mieluşei sau trec cu vederea fenomenul. Vezi, ce s-a întâmplat la Corbii Mari când s-a cerut un control pentru a vedea ce s-a întâmplat, de parcă primarul ar fi adus el în buzunar coronavirusul în comnunitate, iar la Răcari, unde este un primar PNL-nu are vină edilul pentru aplicarea acestui tratament- puterea s-a făcut că nu vede necazul.

Ba mai mult, s-a întâmplat ca după cererea primarului Ionuţ Bănică adresată Guvernului de a fi testată toată populaţia comunei Corbii Mari,solicitare criticată şi dezavuată de şeful liberalilor dâmboviţeni,acelaşi lucru îl cere, după apariţia focarului de la Gerghani şi edilul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu.

„Acum două săptămâni când colegul meu, primarul comunei Corbii Mari, făcea apel către Guvernul României să testeze în masă populaţia din comună, nu l-a auzit nimeni. Îmi aduc aminte că reprezentanţii PNL se chinuiau cum să trimită controale ale Prefecturii la Corbii Mari.I-am invitat eu personal să mergem în focar. Nu a venit nimeni.Văd că astăzi doi reprezentanţi ai PNL, primarii de la Răcari şi de la Butimanu, fac acelaşi apel către Guvern să testeze populaţia în masă.Sper să fie auzit acest demers. Să nu se ţină cont de culoarea politică când este vorba de sănătatea oamenilor”, a mai spus Corneliu Ştefan.

Liderul PSD Dâmboviţa a mai precizat că împreună cu colegii parlamentari vor încerca să sensibilizeze puterea, să o facă să înţeleagă că testările în masă sunt deosebit de importante pentru sănătatea cetăţenilor. Vor iniţia întrebări, interpelări, ba chiar se va ajunge la un proiect de lege privind schimbarea normelor referitoare la testarea în masă a populaţiei.

Dâmboviţa

Frații Marin din Târgoviște au parcurs cu succes drumul de la vis la realitate

Publicat

pe

I-am cunoscut pe soții Marius Mihai și Sabina Marin în anul 2011, în redacția Adevărul de Seară Târgoviște. Cumva timid, au venit atunci să ne povestească despre performanțele celor trei băieți ai lor – Mihai, David și Gabriel, care reușiseră să urce pe podiumul unor importante concursuri de arte marțiale la nici un an de zile de la momentul când au decis să renunțe la emoții și să intre în competiții.

Am scris atunci, în 2011, cu mare drag despre cei trei copii de-o șchioapă care aveau un singur vis: să devină campioni ai artelor marțiale, ca tatăl lor. De altfel, ei învățaseră să meargă în sala de sport și își petreceau acolo aproape tot timpul liber. Astăzi, numele fraților Marin, din Târgoviște, apare periodic în multe publicații, Mihai, David și Gabriel fiind multipli campioni naționali, europeni și mondiali la arte marțiale. Este o realitate care mă bucură nespus, mai ales că, indiferent câte articole s-au publicat și câte altele vor mai urma, eu, un gazetar care nu s-a specializat pe domeniul sport, voi rămâne primul jurnalist care le-a pus pe hârtie povestea, să o poată citi un oraș întreg. A fost fel meu simplu de a-i încuraja într-un moment când, în afară de părinți, nu credea nimeni că Mihai, David și Gabriel își vor îndeplini visul.

Frații Marin și tatăl lor, în 2011

Au trecut 10 ani de la prima noastră întâlnire, dar legătura de suflet care s-a creat atunci a rezistat. Cumva, mă simt parte a acestei familii de sportivi și trăiesc și eu cu mândrie toate victoriile băieților și faptul că au devenit ambasadori ai sportului, despre care spun că îți dă încredere de sine și echilibru psihic.

Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai te așteaptă să intri în echipă! Poți alege să urmezi cursuri de inițiere și performanță în Wushu Kung Fu, Sanshou – Box Chinezesc, Tai Chi, Arme Tradiționale, Tonfa, Nunchaku și alte Arme Tradiționale, Lupte de stradă, MMA, Muay Thai, într-o sală dotată cu toate cele necesare. Elevii, studenții și persoanele cu venituri minime vor beneficia de o reducere de 50%, iar persoanele cu dizabilități au acces gratuit la antrenamente. Detalii la telefon 0728.393.649. Și cum deplasările la competițiile naționale, dar mai ales la cele internaționale, sunt costisitoare, ACS Marin Marius Mihai caută sponsori. De asemenea, se pot face donații în contul Asociației: RO12BTRLRONCRT0400432901.

 

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița pot fi vizitate gratuit, marți – 18 mai

Publicat

pe

de

Marţi – 18 mai 2021, de Ziua Internațională a Muzeelor, toate instituțiile de cultură aflate în administrarea Complexului Național Curtea Domnească din Târgovişte pot fi vizitate gratuit.

Vorbim despre: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

Totodată, de marți – 18 mai 2021, se va relua şi serviciul de ghidaj în următoarele muzee: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele. Acesta va fi oferit gratuit în data de 18 mai 2021.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT