Connect with us

ACTUALITATE

Uzina Dragomireşti (Dâmboviţa) va produce 370.000 de măşti de protecţie/zi

Publicat

pe

Uzina de produse speciale Dragomireşti, din judeţul Dâmboviţa, este prima capacitate economică din România care a achiziţionat utilajele şi a pus în funcţiune liniile automatizate pentru producerea pe scară largă a două tipuri de măşti de protecţie – a declarat, astăzi, premierul Ludovic Orban, care a efectuat o vizită în unitate. Practic, la Uzina Dragomireşti se pot realiza între 300 şi 350 de mii de măşti chirurgicale pe zi şi câte 70 şi 75 de mii de măşti de tip N95 (FFP3 – după standardul european) pe zi.

„Îl felicit pe ministrul Economiei, echipa Roman şi echipa de aici care s-a mişcat extrem de repede şi care, practic va permite ca pe piaţa românească să intre astfel de produse care sunt realizate în România. De asemenea, trebuie să vă informez că sunt şi alte companii care au solicitat autorizarea pentru producţia de măşti şi alte echipamente de protecţie. La ora actuală au fost avizate în cadrul entităţilor din subordinea Ministerului Apărării nouă companii pentru producţia de măşti chirurgicale.

De asemenea, există un proiect privat, susținut de către guvern, de către Ministerul Economiei, pentru a produce în România materialul necesar pentru aceste măști. Trebuie să știți că, și în privința materialului necesar, încă nu producem material în România, încă importăm acest material, iar obiectivul nostru este să introducem în fabricație, în România, acest material, astfel încât să putem să aprovizionăm companiile care vor produce aceste măști cu material produs în România. De asemenea, în ceea ce privește producția de combinezoane, la ora actuală au fost autorizate 19 companii pentru producția de combinezoane. Sigur și aici, deocamdată nu producem în România stratul protector, stratul impermeabil.

Și în privința producției de combinezoane avem ca obiectiv să găsim soluțiile tehnice pentru a putea produce în România materialul necesar și pentru combinezoane. Sigur că toate aceste capacități de producție vor produce o cantitate care urmărim să fie la nivelul cererii de pe piața românească. Până vor intra și vor funcționa la capacitate maximă toate companiile, vom urmări cu mare atenție asigurarea necesarului pentru a face față cererii, astfel încât după data de 15 mai, odată cu obligativitatea purtării măștii în spații închise, să avem capacitatea de a putea asigura consumul necesar la nivelul cererii”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 mai 2021: Start recensământul general agricol

Publicat

pe

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfășura, în toate utilitățile administrativ-teritoriale din România, recensământul general agricol, cu an de referință 2020. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de animale.

La nivelul județului Dâmbovița, vor fi recenzate peste 116.000 de exploatații fără personalitate juridică și peste 1.000 de exploatații cu personalitate juridică – ne informează Comisia Județeană condusă de prefectul Aurelian Popa. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii, sub sancțiunea amenzii.

Recensământul general agricol – runda 2020 va evidenția schimbările intervenite de la cel din 2010. Este primul recensământul care se realizează prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Informațiile colectate au caracter strict confidențial și vor fi anonimizate imediat după întrarea în sistem.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT