Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Uzina Dragomireşti (Dâmboviţa) va produce 370.000 de măşti de protecţie/zi

Publicat

pe

Uzina de produse speciale Dragomireşti, din judeţul Dâmboviţa, este prima capacitate economică din România care a achiziţionat utilajele şi a pus în funcţiune liniile automatizate pentru producerea pe scară largă a două tipuri de măşti de protecţie – a declarat, astăzi, premierul Ludovic Orban, care a efectuat o vizită în unitate. Practic, la Uzina Dragomireşti se pot realiza între 300 şi 350 de mii de măşti chirurgicale pe zi şi câte 70 şi 75 de mii de măşti de tip N95 (FFP3 – după standardul european) pe zi.

„Îl felicit pe ministrul Economiei, echipa Roman şi echipa de aici care s-a mişcat extrem de repede şi care, practic va permite ca pe piaţa românească să intre astfel de produse care sunt realizate în România. De asemenea, trebuie să vă informez că sunt şi alte companii care au solicitat autorizarea pentru producţia de măşti şi alte echipamente de protecţie. La ora actuală au fost avizate în cadrul entităţilor din subordinea Ministerului Apărării nouă companii pentru producţia de măşti chirurgicale.

De asemenea, există un proiect privat, susținut de către guvern, de către Ministerul Economiei, pentru a produce în România materialul necesar pentru aceste măști. Trebuie să știți că, și în privința materialului necesar, încă nu producem material în România, încă importăm acest material, iar obiectivul nostru este să introducem în fabricație, în România, acest material, astfel încât să putem să aprovizionăm companiile care vor produce aceste măști cu material produs în România. De asemenea, în ceea ce privește producția de combinezoane, la ora actuală au fost autorizate 19 companii pentru producția de combinezoane. Sigur și aici, deocamdată nu producem în România stratul protector, stratul impermeabil.

Și în privința producției de combinezoane avem ca obiectiv să găsim soluțiile tehnice pentru a putea produce în România materialul necesar și pentru combinezoane. Sigur că toate aceste capacități de producție vor produce o cantitate care urmărim să fie la nivelul cererii de pe piața românească. Până vor intra și vor funcționa la capacitate maximă toate companiile, vom urmări cu mare atenție asigurarea necesarului pentru a face față cererii, astfel încât după data de 15 mai, odată cu obligativitatea purtării măștii în spații închise, să avem capacitatea de a putea asigura consumul necesar la nivelul cererii”, a declarat premierul Ludovic Orban.

ACTUALITATE

A trecut la cele veșnice Ștefan Pîrvu, fost protopop al Protoieriei Titu

Publicat

pe

de

Vineri – 4 decembrie 2020, a trecut la cele veşnice Părintele Ștefan Pîrvu, fost Protopop al Protoieriei Titu și slujitor la Parohia Titu Nou. Părintele s-a născut în ziua de 20 martie 1946, în Satul Tomșani, comuna Costești Vale, ca cel de al treilea din cei patru copii ai unor buni creştini, Vasile și Maria Pîrvu. A urmat cursurile școlii generale din comună, iar între anii 1961-1966, pe cele ale Seminarului Teologic din București. Între anii 1966-1970, a urmat cursurile Institutului Teologic de Grad Universitar din București. S-a căsătorit, în anul 1970, cu tânara Rada, profesor de Matematică, cu care are doi fii: Aurelian Pîrvu, Preot la Parohia Titu Nou, și Cristian Ștefan Pîrvu, inginer.

A fost hirotonit preot, pe seama Parohiei Titu Nou, în anul 1970. S-a remarcat prin grija deosebită pe care a avut-o pentru reabilitarea, repictarea, înfrumusețarea și dotarea cu mobilier nou a bisericii parohiale, dar și a bisericii, pe atunci filie a parohiei sale, de la Codreanu. A ridicat capela cimitirului din Parohia Titu Nou. Între anii 1978-1982 a fost contabilul Protoieriei Titu, iar între anii 1982-2005 a fost protopop al acestei protoierii. Iubit și respectat, deopotrivă, de preoți și de credincioși, s-a remarcat prin prestanța, noblețea, generozitatea și dăruirea cu care și-a îndeplinit misiunea sa pastorală. Împreună cu preoții din zonă a cumpărat un necesar sediu pentru protoierie.

Slujba de înmormântare va fi săvârşită în biserica Parohiei Titu Nou, duminică, 6 decembrie 2020, după săvârșirea Sfintei Liturghii. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Citește în continuare

ACTUALITATE

Voluntariatul manifestă acel bine existent în adâncul omului

Publicat

pe

de

Astăzi – 5 decembrie, când se sărbătorește Ziua Internațională a Voluntariatului, președintele Crucii Roșii Dâmboviţa, vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, îi îndeamnă pe toții membrii comunității să se implice, fiecare după putere, pentru rezolvarea unor nevoi concrete, pentru a da o mărturie reală, vie și dinamică de solidaritate, umanitate și filantropie!

„Ca președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie, filiala Dâmbovița – organizație care apreciază voluntariatul și se bazează foarte mult pe el, am avut ocazia să cunosc multe persoane dedicate slujirii semenilor, gata de a veni în ajutorul lor și de a contribui la rezolvarea diferitelor provocări, cu deosebită responsabilitate, generozitate și dedicare.

Programele, proiectele și activitățile Crucii Roșii se fundamentează pe voluntariat, pe acea dorință de a te pune în slujba aproapelui și de a-l ajuta, de a-ți aduce o contribuție vie, concretă și necesară la dezvoltarea durabilă a comunității noastre.

Voluntariatul manifestă acel bine existent în adâncul omului, acea nevoie concretă de manifestare a iubirii față de cei de lângă noi și de implicare în problemele comunității, fiind expresia specificului social sau comunitar al ființei umane.

Fapte extraordinare și numeroase lucruri bune s-au întâmplat de-a lungul timpului prin înțeleapta valorificare a voluntariatului, iar aici amintesc pe foarte numeroșii noștri semeni implicați, pe câmpurile de bătălie sau în vremuri de pace, atunci când s-au întâmplat cataclisme, dezastre naturale sau provocate de om, în alinarea suferințelor, ajutorarea concretă cu cele necesare vieții ori rezolvarea unor probleme urgente din anumite timpuri și locuri.

Expresie socială certă a acelei iubiri față de aproapele, propovăduită de Creștinism de două milenii, voluntariatul manifestă o nevoie profundă a sufletului uman și anume aceea de a fi mereu alături de semeni, de a-i ajuta, de a le susține nevoile și lipsurile și de a fi solidari cu ei, mai cu seamă în momentele grele. Altfel spus, este vorba despre a manifesta acea necesară solidaritate umană dincolo de orice limitare sau discriminare, dincolo de orice ideologie, etnie sau gen, de a fi alături de cel de lângă tine și de a nu uita că, înainte de orice, trebuie să fii om în toate momentele vieții, fiindcă încercările existențiale sunt aceleași pentru toți, însă unii le traversează mai ușor, alții mai greu sau chiar sunt înfrânți de ele.

De aceea, avem nevoie unii de alții, avem nevoie de cel de lângă noi, pentru că omul este resursa și comoara cea mai prețioasă a lumii și a vieților noastre, este cu adevărat centrul universului și nu avem voie absolut niciodată să fim nepăsători față de încercările celor de lângă noi.

Adresez, în această zi specială, alese aprecieri și felicitări voluntarilor Crucii Roșii, de oriunde ar fi ei, ca de altfel tuturor voluntarilor implicați necondiționat în situații concrete de ajutorare a semenilor, dorindu-le tuturor mulți ani cu sănătate și împliniri pe măsura dăruirii lor”, a scris părintele vicar pe blogul său.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!