Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Grădiniţa „Micul Prinţ” de la Pucioasa va fi modernizată cu fonduri europene

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Primăria Pucioasa a depus la ADR Sud Muntenia un proiect care vizează obţinerea de fonduri europene pentru modernizarea Grădiniţei cu program prelungit „Micul Prinţ”. Investiţia se va ridica la 5,88 de milioane de lei. Este cel de-al 17-lea proiect depus de administraţia de la Pucioasa în cadrul Programului Operaţional Regional.

„Toate administraţiile au lăsat totul deoparte şi s-au concentrat pe măsurile specifice pentru a combate extinderea epidemiei de Coronavirus! Însă, cu toată panica, trebuie să realizam că va exista viaţă şi după această criză! Şi mie mi-a fost foarte greu să mă concentrez la viitor, aflându-mă sub presiunea prezentului! Dar este datoria mea, ca din zilele şi nopţile petrecute sub grijile generate de această pandemie, să smulg câteva ore pentru a le dedica viitorul oraşului

Aşa cum mi-am asumat cu mult timp în urmă, în prima zi de la deschiderea celui de al doilea apel în cadrul Axei 3, prioritatea 3.1B, Axa dedicata Cresterii eficientei energetice a Cladirilor publice, urma sa depunem proiectul «Eficientizarea energetica a Gradinitei cu program prelungit Micul Prinț Pucioasa», proiect prin care, pe lângă creşterea eficienţei energetice a clădirii vom moderniza întreaga instituţie de învăţământ, printr-o investiţie cu o valoare de 5.888.484 lei”, a scris primarul Constantin Ana pe pagina sa de Facebook.

Tot în această lună, Primăria Pucioasa a depus şi două cereri de finanţare prin programul CENTRAL EUROPEAN INITIATIVE (CEI) – Apel extraordinar pentru propuneri 2020, având ca obiect:

– Achiziţia de echipamente medicale necesare Spitalului Orasenesc Pucioasa în tratarea pacienţilor infestaţi cu Covid 19. Prin acest proiect cu o valoare de 39.435 euro vom dota departamentul de Terapie Intensiva a orasului cu un ecograf performant, portabil, cu scanare rapida tip Dopler Color, 6 monitoare de functii vitale si 9 casete radiologice.

– Solutii de invatare alternativa prin platforme informatice (e-learning), pentru unitatile de invatamant din Pucioasa! Prin acest proiect vom implementa un software de invatare electronica, si vom achizitiona o parte din echipamentele hardware necesare, urmand ca apoi sa continuam la nivelul primariei dotarea scolilor cu echipamentele necesare, pentru că si in acest caz valoarea eligibila a proiectului are un maxim tot de 40.000 euro, suma insuficienta pentru acoperirea intregului necesar de dotari.

ADMINISTRAŢIE

Consiliile Județene, excluse din PNRR! 33 de proiecte din Dâmbovița rămân fără finanțare!

Publicat

pe

Corneliu Ștefan - președinte Consiliul Județean Dâmboviţa

Premierul Cîțu (PNL) și ministrul Ghinea (USR PLUS) jefuiesc consiliile județene! Este semnalul de alarmă tras de președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, care spune că cei doi politicieni vor să excludă administrațiile județene de la finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Nu le pasă lui Cîțu și Ghinea că există proiecte de dezvoltare care aveau ca sursă de finanțare PNRR! Altfel spus, nu le pasă de comunitățile locale, de problemele și nevoile oamenilor!

„Explicația este pe cât de simplă, pe atât de îngrijorătoare: Florin Cîțu vrea să-și poată șantaja colegii de partid, președinți de consilii județene, având în vedere că se apropie alegerile interne ale PNL, iar Ghinea are de gând să distribuie banii în funcție de preferințele lui și să poată pune bețe în roți oricui nu face parte din USR PLUS.

La începutul acestui an, Consiliul Județean Dâmbovița a trimis ministerelor de resort 33 de fișe de proiect pentru accesarea de bani din PNRR: de la drumuri de centură pentru Târgovişte, Răcari, Titu, Pucioasa și Fieni, investiții în irigații, revigorarea turismului, până la reabilitarea, extinderea și dotarea spitalelor din județul Dâmbovița. Despre asta este vorba până la urmă în PNRR: instrument salvator pentru economia locală, dar care să asigure și securitatea sistemului sanitar, nu doar din județul nostru, ci din toată țara.

Membrii PNL și USR PLUS au demonstrat însă cât de aproape sunt de nevoile județului nostru! Nu au votat nici măcar un amendament adus la Legea Bugetului de Stat pe 2021, deși am solicitat bani pentru spitale, pentru școli, pentru drumuri! Au votat împotrivă!

Acum ne iau și ultimul instrument prin care puteam atrage bani în județele noastre cât mai repede, în condițiile în care banii europeni din exercițiul financiar 2021-2027 vor intra în țară din 2023-2024.

Până atunci, toți președinții de consilii județene și primarii vor sta la mâna celor doi, care au transformat România în câmpul de luptă al PNL și USR PLUS. Finanțarea după preferințe va crea discrepanțe mari între județele și orașele care își vor declara sau nu susținerea necondiționată pentru un partid sau pentru celălalt.

Sunt semne că Florin Cîțu și Cristian Ghinea nu vor să renunțe la orgoliile lor politice. Vor să se răzbune cu orice preț pe cei care nu le jură credință, uitând că cei care vor avea de suferit sunt cetățenii acestei țări. Merg atât de departe cu războiul lor surd încât vor ține România pe loc încă doi sau trei ani.

Cum se va descurca președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, acum, când se află între ciocan și nicovală? Cât va rezista domnul Emil Boc? Este mulțumit că premierul Florin Cîțu va decide ce sume vor reveni Clujului?

Dacă președinții de consilii și primarii din țară, indiferent de culoarea lor politică, nu reacționează, economiile locale vor fi blocate. Și asta doar pentru că Florin Cîțu se vrea președinte al PNL, iar „Ministrul ZERO”, Cristian Ghinea, are polițe de plătit!”, a scris Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmboviţa, pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Ploiești demarează rezilierea contractului cu operatorul de salubritate Rosal SA

Publicat

pe

Scandalul gunoaielor de la Ploiești continuă. La propunerea primarului Andrei Volosevici, a fost inițiat un proiect de hotărâre privind demararea procedurii de reziliere a contractului cu firma Rosal. Se motivează în hotărâre că societatea care trebuia să se ocupe de ridicarea deșeurilor menajere și-a îndeplinit obligațiile contractuale în proporție de sub 50%.

La votul pe acest proiect s-au înregistrat o abţinere și o neparticipare, ceilalți consilieri votând pentru rezilierea contractului.

Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP) Ploieşti, Zoia Staicu, a precizat că Rosal şi-a îndeplinit sub 50% obligaţiile contractuale privind activităţile de măturat manual şi mecanizat, situaţia fiind aceeaşi anii trecuţi, dar şi în ultimele luni. Contractul încheiat între Primăria Ploiești şi Rosal expiră în aprilie 2022.

Consiliul Local l-a împuternicit pe primarul Andrei Volosevici să voteze pentru rezilierea contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activităţii de colectare, transport şi transfer a deşeurilor municipale în zonele 2 – Boldeşti-Scăeni şi 6 – Valea Doftanei, în care este inclus şi municipiul Ploieşti, încheiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova” cu SC Rosal Grup SA, ca urmare a solicitării formulată de comuna Blejoi.

De precizat că angajaţii operatorului de salubritate Rosal s-au aflat la sfârşitul lunii aprilie, timp de mai multe zile, în grevă fiindcă nu și-au primit salariile. Deșeurile menajere au rămas neridicate în acea perioadă în toate cele 84 de localităţi în care operatorul deține contracte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT