Conectați-vă cu noi

POLITIC

„Spovedania lui Rizea”, o carte care pune pe jar lumea politică românească!

Publicat

pe

Sursa foto: http://spovedanialuirizea.com/

Încordare la maxim în lumea politică românească după ce fostul deputat PSD Cristian Rizea a scos pe piață o carte trăsnet. „Spovedania lui Rizea”, un volum care conține mai puțin de 200 de pagini, nu se remarcă ca valoare literară, ca tipologie de scriitură, ci prin multitudinea de informații despre persoane care au condus și conduc România, despre oameni care, datorită funcțiilor deținute, au profitat la maximum pentru a-și aduna averi. Există în carte și o doză imensă de speculații, de întâmplări despre care nu s-a mai auzit niciodată până acum.

Acuze cu duiumul. Material abundent pentru declanșarea unor eventuale anchete, asta dacă nu cumva textul lui Rizea nu este considerat de procurori doar simplă literatură. Aproape că nu lipsește niciun nume celebru din politica românească din ultimii ani. Sunt în paginile cărții lui Rizea oameni pe care îi credeam imaculați și care fac pe verticalii, corecții și iubitorii de țară prin varii instituții interne sau internaționale. Mircea Geoană, fost președinte al PSD, actual secretar general adjunct al NATO, are un loc aparte în cartea lui Rizea.

„Spovedania lui Rizea” este dură, răzbunătoare, de parcă urmărește clar să târască după el, în noroi măcar, toate personajele cărții sau doar să arate că nu sunt ceea ce par. Integri, corecți verticali. În momentul de față, Cristian Rizea s-a mutat la Chișinău, în Republica Moldova. În țară, a fost condamnat pentru infracțiuni de corupție la 4 ani de închisoare.

„Spovedania lui Rizea” poate fi procurată prin comandă prin internet la prețul de aproximativ 20 de euro. Deja circulă și gratuit în spațiul virtual, datorită unora care au achiziționat-o în format electronic apoi au redistrubuit-o prietenilor și cunoștințelor. Cartea lui Rizea trebuie citită nu pentru valoarea ei literară, ci pentru a vedea, poate la un nivel exagerat dar cu destule izvoare de adevăr, ce a însemnat țara și puterea pentru unii dintre cei aflați în frunte.

Dâmboviţa

Senatorul Titus Corlățean a cerut securizarea permanentă a așezământului ortodox românesc de la Ierusalim

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României, l-a primit ieri, 3 martie 2021, pe Excelența Sa David Saranga – ambasadorul Statului Israel la București. Discuțiile au vizat teme privind cooperarea bilaterală de ordin politic și economic, cooperare care are la bază relațiile solide de prietenie dintre România și Statul Israel.

„În acest context, cei doi oficiali au căzut de acord asupra necesității promovării unei agende ambițioase de contacte interparlamentare, în acest an, la nivelul Comisiilor de politică externă din Parlamentul României și Knesset, al Grupurilor parlamentare de prietenie și al altor structuri parlamentare competente.

Cu acest prilej, senatorul Corlățean a susținut oportunitatea realizării unor noi forumuri G2G, care să fie găzduite la București, la nivelul Guvernelor României și Statului Israel, conform înțelegerilor politice anterioare.

A fost, totodată, abordată tema necesității coordonării, în continuare, a eforturilor pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursurilor bazate pe ură. Din această perspectivă, senatorul Corlățean a dezavuat proiectul de lege depus la Senat, sub forma unei inițiative parlamentare individuale, din spectrul politic de dreapta din România, care reintroduce indirect posibilitatea ca foștii legionari și fasciști, precum și copiii acestora, să primească indemnizații din partea statului român. Senatorul Corlățean a precizat că va ridica acest subiect în plenul Senatului, pentru a determina respingerea proiectului de lege sus-menționat.

Pe de altă parte, președintele Comisiei senatoriale române a solicitat ambasadorului Statului Israel adoptarea unui set de măsuri de securizare permanentă a așezământului românesc creștin-ortodox de la Ierusalim, care a fost recent obiectul unui atac și al actelor de vandalism din partea extremiștilor religioși. Oficialul român a exprimat, în acest context, aprecieri pentru poziția adoptată de guvernul israelian, inclusiv de ambasadorul Statului Israel la București, și pentru măsurile deja adoptate de autoritățile israeliene.

În cadrul întâlnirii au fost abordate, de asemenea, subiecte legate de cooperarea în plan multilateral, precum soluționarea procesului de pace din Orientul Mijlociu, dosarul nuclear iranian etc. În acest context, senatorul Corlățean a reiterat poziția cunoscută a României, privind necesitatea antamării procesului de negocieri care să permită atingerea obiectivului, încă fezabil, al celor două state, Israel și Palestina, care să coexiste în pace și securitate în regiunea sus-menționată.

Din punct de vedere al relațiilor dintre UE și Statul Israel, senatorul Corlățean a confirmat faptul că România este un susținător constant al oportunității reluării activității Consiliului de Asociere UE – Israel cât mai curând posibil”, se precizează într-un comunicat transmis de Senatul României.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Daniela Marinela Manea este noul subprefect de Dâmboviţa

Publicat

pe

Coaliția de guvernare a venit cu o altă garnitură de prefecți și subprefecți. În Dâmbovița, fiindcă Virgil Guran s-a ținut tare pe poziție, funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu a rămas la liberali, nu a trecut la USR PLUS, după cum erau zvonurile.

Totuși, cele două partidulețe au reușit să obțină un post de subprefect. Astăzi, pe lângă jurământul de credință redepus de Aurelian Popa, a mai jurat și Daniela Marinela Manea – noul subprefect al Dâmboviței din partea USR PLUS.

Deocamdată, nu s-au comunicat informații despre ceea ce va face Cătălin Chiru Cristea, fostul subprefect. Va primi o nouă funcție guvernamentală sau se va întoarce la Primăria Târgoviște?

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!