Conectați-vă cu noi

Argeș

Şi-a proptit maşina într-un stâlp de electricitate!

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Argeş

Circulaţia pe DN 73, Piteşti-Câmpulung, a fost întreruptă, în această dimineaţă, pe sensul spre Mioveni, urmare unui accident rutier care a avut loc în comuna Mărăcineni.

Şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat într-un stâlp de elecricitate. Traficul a fost blocat din cauza cablurilor căzute la pământ.

La faţa locului a intervenit un echipaj ISU, care a asigurat măsurile specifice de prevenire şi stingere a incendiilor. Poliţiştii efec tuează cercetări pentru a stabili împrejurările exacte care au dus la producerea acestui eveniment rutier.

Sursa foto: ISU Argeş

Argeș

Percheziții în Argeș și Vâlcea, la afaceriștii din domeniul forestier

Publicat

pe

Poliţiștii din cadrul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Vâlcea, Argeş, Dolj, Gorj şi Mehedinţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, execută astăzi 11 percheziţii domiciliare pe teritoriul judeţelor Vâlcea şi Argeş, respectiv o percheziţie la o instituţie publică, şase la persoane fizice şi patru la sediile unor societăţi comerciale. Acțiunea privește un dosar privind activităţi de administrare şi protecţie a fondului forestier naţional.

„Activităţile procedurale sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală, săvârşite în perioada 2018 – 2020, în legătură cu activităţi de administrare şi protecţie a fondului forestier naţional”, se precizează într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Mai multe persoane au fost conduse la audieri.

Citește în continuare

ACTUALITATE

ABCdar Verde, proiect educațional pilot în Argeș, Bihor și Cluj

Publicat

pe

de

Junior Achievement (JA) România și Holcim România lansează, în ediție pilot, ABCdar Verde – un proiect adresat elevilor de gimnaziu, pentru educarea unui comportament responsabil și utilizarea rațională a resurselor de mediu.

500 de elevi din județele Argeș, Bihor și Cluj vor beneficia de acces gratuit la conținuturi și instrumente adaptate învățării mixte, la școală și online. Materialele sunt disponibile în format tipărit și pe platforma e-learning JA Inspire™, cu posibilitatea de a derula activități de predare sincronă, care presupune prezența concomitentă a elevilor și profesorilor, precum și folosirea unor resurse digitale interactive și exerciții cu feedback imediat, ce pot fi accesate și utilizate de elevi în mod autonom, în modelul asincron de învățare.

În cadrul proiectului, elevii descoperă principalele resurse de mediu și principiul celor 3R – Reducere, Reutilizare, Reciclare – pentru gestionarea sustenabilă a acestora, din perspectiva de cetățean, asociație comunitară sau companie.

O atenție specială în cadrul proiectului este acordată educării modului de gestionare a deșeurilor rezultate ca urmare a aplicării regulilor de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2. Elevii beneficiază astfel de materiale informative și recomandări pentru depozitarea corectă a măștilor și mănușilor de protecție după folosire.

„Ne bucurăm că putem veni în sprijinul elevilor cu un nou proiect educațional, care să contribuie la dezvoltarea, încă de pe băncile școlii, a unui comportament responsabil față de mediul înconjurător. Proiectul ABCdar Verde este unul interactiv, în cadrul căruia elevii vor învăța, printre altele, cum să utilizeze în mod rațional resursele naturale și cum să gestioneze deșeurile pe care le produc. Acest proiect reprezintă încă o dovadă a angajamentului pe care Holcim România și l-a asumat pentru a îmbunătăți viața comunităților locale, implicându-se activ în educarea noilor generații”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă și Comunicare în cadrul Holcim România.

Proiectul se derulează în perioada noiembrie 2020 – mai 2021. Sub coordonarea profesorilor și a voluntarilor Holcim România, implicați direct în programul educațional, elevii înțeleg interdependența dintre modul în care oamenii folosesc resursele pe care le au la dispoziție, economie și calitatea vieții. De asemenea, sunt încurajați să dezvolte proiecte și să propună acțiuni responsabile față de resursele din comunitatea lor, exersându-și spiritul de inițiativă și comportamentul civic.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!