Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Răzvad continuă marile proiecte de investiţii şi în aceste vremuri de criză. VIDEO

Publicat

pe

Reprezentanţii administraţiei publice locale de la Răzvad, judeţul Dâmboviţa, au luat toate măsurile posibile, astfel încât criza provocată de COVID-19 să nu oprească investiţiile în comună. Până acum au reuşit şi, dacă situaţia nu se va prelungi pentru mai multe luni, nu vor fi deloc probleme. În acest moment, toate proiectele sunt în grafic.

Săptămâna trecută, spre exemplu, au fost demarate lucrările la reţeaua de canalizare de-a lungul DN 72, dinspre Aleea Mănăstirii către Primărie. De asemenea, se reface carosabilul acolo unde a fost deja introdusă conducta şi montate branşamentele, respectiv pe străzile preot Goglea, Fortuneşti, Via Mare, Gura Văii, lt. Marinescu, ing. Bruneanu şi Livada cu Pruni.

Reţeaua de apă potabilă în satul Gorgota este o altă investiţie aflată în derulare în comuna Răzvad. Practic, mai sunt de executat aproximativ 60 de branşamente la limita de proprietate, după care se va face recepţia lucrărilor şi punerea în funcţiune.

„În proiect, am avut de montat 250 de branşamente. Am vrut să avem un număr de branşamente de care să fim siguri că oamenii vor utiliza reţeaua de apă. Vom merge până la ultima casă şi vom asigura branşamentul pentru fiecare gospodărie care va utiliza reţeaua. Nu am vrut să facem lucrări doar de dragul de a le face”, explică primarul Emanuel Spătaru.

În comuna Răzvad, se lucrează şi pe proiectele de asfaltare, fie că vorbim de cel cu finanţare europeană prin AFIR, fie că vorbim de cel derulat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Deja au fost asfaltate străzile Feţe, Bisericii (Răzvad de Jos), Gării, lt. Marinescu, ing. Bruneanu, Bisericii (Răzvad de Sus), parţial DC 16 (Răzvad-Gorgota) – va fi finalizat când se termină lucrările la reţeaua de apă potabilă.

„Proiectul în asociere cu CJ Dâmboviţa include următoarele străzi: Valea Pietrei, Şcoala de Fete, Butuceşti, Bivolaru, Vasilache, Redevenţa, Furtuneşti şi ultimul tronson din preot Goglea. În acest moment, avem asfaltate străzile Valea Pietrei, Şcoala de Fete, Bivolaru şi Vasilache şi lucrăm pe Redevenţa şi Furtuneşti şi, în scurt timp, vom intra şi pe preot Goglea. S-a lucrat mai încet decât eram obişnuiţi din anii trecuţi, însă este o situaţie generală cred, dată de acest virus. Estimăm să finalizăm în aproximativ două luni de zile”.

Situaţia de criză nu a afectat de niciun fel, ba chiar s-a reuşit recuperarea întârzierilor înregistrate anterior pe proiectul de reabilitare, modernizare şi dotare Şcoala Valea Voievozilor, început în luna septembrie 2019 şi care va fi definitivat la data de 1 iunie 2020.

Ne-a mai spus primarul Emanuel spătaru că au în derulare procedura de achiziţie publică pentru contruire grădiniţă cu program prelungit în satul Răzvad.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primarul de la Răzvad, apel către locuitorii comunei

Publicat

pe

Emanuel Spătaru, primarul de la Răzvad, a lansat astăzi un nou apel către locuitorii comunei, să îndure cu răbdare traficul infernal întrucât scopul este de a realiza două proiecte extrem de importante pentru comunitate, unul implementat de administraţia de la Răzvad și celălalt – de către Consiliului Județean Dâmboviţa.

„Dragii mei, vă înțeleg pe toți, de aceea vă rog să mă înțelegeți și voi! De mai bine de 3 săptămâni, am început lucrările la rețeaua de canalizare. Tot cam de atunci, au început lucrările și pe DJ 712, lucru care a aglomerat extraordinar de mult traficul în comuna Răzvad.

Văzând situația creată, am decis să lucrăm pe timp de noapte, expunâdu-ne la riscuri mari, însă am făcut-o!

Sunt situații unde, fie adâncimea este prea mare, fie sunt foarte multe conducte, cabluri etc., astfel că ne obligă să lucrăm ocazional și ziua, ca și acum, când avem nevoie să lucrăm ziua. Răzvad are nevoie de rețea de canalizare! O așteaptă de mai bine de 25 de ani, de aceea vă rog să îndurăm cu toții acest trafic infernal pentru scurt timp, pentru a realiza un bun necesar. Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere”!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Parcul de lângă Dâmboviţa Mall se deschide pe 1 iunie. FOTO

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 18 mai 2021, că parcul de lângă Dâmboviţa Mall se va deschide în data de 1 iunie. Cu acest prilej, administrația publică locală va organiza acolo mai multe activități pentru copii.

„Este cel mai nou parc din municipiul Târgoviște, o investiție realizată cu fonduri europene nerambursabile. Este vorba de o suprafață de 16.000 mp.

Au fost plantați peste 500 de arbori și arbuști. De asemenea, au fost gazonați 14.000 mp. Este o zonă foarte-foarte verde, cu pistă de biciclete, cu fântâni, cu bănci inteligente, cu iluminat, cu tot ceea ce este necesar pentru a se petrece câteva ore agreabile.

Nu este însă ultima investiție de acest tip la care lucrăm. Mai avem și parcul de lângă Complexul Turistic de Natație, care este ceva mai mare, undeva la 5 hectare ce vor fi transformate radical”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea finanțării pentru parcul de la Dâmboviţa Mall se ridică la aproximativ 7 milioane de lei.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT