Connect with us

Dâmboviţa

PRO România cere comisii de anchetă pentru afacerile din perioada stării de urgenţă

Publicat

pe

PRO România, partidul condus de Victor Ponta, singurul care nu a votat instalarea Guvernului Orban II este în permanenţă cu tunurile pe activitatea puterii, pe modul în care aceasta rezolvă problemele cauzate de coronavirus în viaţa socială, economică, culturală şi educaţională din România.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, a precizat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea din care face parte a hotărât să pornescă demersurile prin care să ceară în cadrul Parlamentului României clarificarea aspectelor ce ţin de gestionarea crizei de către Guvernul Ludovic Orban.

De asemenea, PRO România solicită Prlamentului dezbaterea şi aprobarea de urgenţă a proiectului privind acordarea tuturor români a măştilor de protecţie, în regim de gratuitate. După instituirea stării de alertă, din data de 14 mai, românii vor fi obligaţi ca în locurile publice şi în mijloacele de transport în comun, să poarte măşti de protecţie. Consideră Adrian Ţuţuianu că există foarte mulţi români cu venituri mici care nu vor putea să facă faţă unui asemenea efort financiar, acela de a-şi achiziţiona periodic măşti de protecţie.

„Am solicitat Guvernului, să prezinte un raport legat de programul de testare a populaţiei în contextul COVID 19. România este printre ultimele ţări din Europa ca număr de persoane testate pentru acest virus. Din această cauză nu avem o imagine exactă a numărului de îmbolnăviri, şi, în acelaşi timp, nici date despre modul în care se poate rezolva problema protecţiei cetăţenilor”, a precizat senatorul Adrian Ţuţuianu.

Pro România a mai iniţiat şi un proiect legislativ privind sprijinirea agenţilor economici din domeniul alimentaţiei publice, a hotelurilor, barurilor şi restaurantelor, puternic afectat de această pandemie. Reprezentanţii acestei formaţiuni politice sunt de părere că activitatea în acest sector economic ar putea fi reluată de la 1 iunie, respectându-se anumite măsuri de distanţare socială.

„Am cerut Guvernului plata imediată a subvenţiilor pentru agricultură şi acordarea unor ajutoare de secetă. Chiar dacă în aceste zile au mai căzut ploi în multe regiuni ale ţării, deficitul de apă este imens. Peste 50% din culturile de primăvară sunt compromise. Foarte mulţi agricultori au luat măsura de întoarcerea brazdei, cum se spune, acolo, unde nu se mai pot salva culturile. În acest context credem că singura soluţie viabilă este plata rapida a subvenţiilor agricole, a unor ajutoare de secetă dar şi facilitarea accesului fermierilor în regim de gratuitate la sursele de apă”, a mai spus preşedintele PRO România Dâmboviţa.

Partidul condus de Victor Ponta a pregătit documentţia necesară în vederea înfiinţării a două comisii de anchetă. Una care să verifice, pe deoparte cum a fost gestionată pandemia de actualii guvernanţi şi cum au fost realizate achiziţiile publice pentru diferite materiale medicale, iar cealaltă comisie, să afle cum au putut ajunge lucrătorii români în state precum Germania, Austria, Spania, Marea Britanie, în plină pandemie. Vor reprezentaţii PRO România să fie devoalate resorturile şi interesele la nivel guvernamental care au dus la derularea acestor operaţiuni de export a forţei de muncă, în condiţiile în care în ţară am interzis românilor, conform ordonanţelor militare, cu ameninţarea aplicării unor mari sancţiuni,să iasă până şi la banalele cumpărături.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

36 de clase din județul Dâmbovița au trecut la ore online. Vezi lista!

Publicat

pe

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița ne informează că, în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar din județ, situația epidemiologică din mediul școlar în perioada 20 – 24 septembrie este următoarea:

– elevi confirmați Covid-19: 37 (0,05%)
– personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 15 persoane (0,24%)
– clase cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 36 (1,12%)
– elevi din clasele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 900 (1,35%)
– unități de învățământ cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 1 – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Târgoviște (256 preșcolari).

Lista unităților de învățământ unde există clase care desfășoară orele online

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgoviște: Nu pot să dau spor de plictiseală și moleșeală cuiva!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a organizat, în această după-amiază, o conferință de presă la sediul Direcției de Asistență Socială, pentru a arăta opiniei publice „condițiile vătămătoare”, pentru care se cere în continuare plata unui spor cuprins între 7 și 15% din salariul de bază.

Reamintim că, între orele 16:00 și 18:00, Sindicatul Valahia a organizat un protest în fața Primăriei Târgovişte, pentru a nu permite scăderea salariilor personalului de la DAS Târgoviște prin neacordarea sporului pentru condiții de muncă. Spune liderul Nicolae Dragodănescu că vor organiza adunări publice și în zilele de 1 și 8 octombrie, dacă nu se va ajunge la o înțelege cu conducerea Primăriei Târgovişte. Pe pancarte, oamenii aveau scris mesajul „Nu suntem cerșetori”!

„Încă mai putem protesta. Faptul că nu au ajuns la o soluție cu sindicatul vostru, faptul că ignoră dialogul social este trist. Încă mai avem libertate, încă mai avem legi. 

Prețul la energie electrică a crescut cu 25%. La gazul metan cu 20%. Avem o inflație de 5%. Mărfurile alimentare și nealimentare au crescut în medie cu 5%. Și sporurile noastre se doresc a fi eliminate. Acele sporuri de 7-10%. De ce?”, a spus liderul Nicolae Dragodănescu în timpul protestului din fața Primăriei Târgovişte.

Potrivit buletinului de analiză întocmit de un medic de medicina muncii în luna august, coroborat cu legislația în vigoare, sporul pentru condiții de muncă nu se va mai acorda începând cu luna septembrie 2021, întrucât nu a mai fost identificat la nivelul velul DAS Târgoviște decât un singur risc profesional. În buletinul de analiză anterior, erau peste cinci riscuri trecute, între care, a punctat edilul, riscul de plictiseală și de moleșeală.

„Atenție! Nu este vorba de toți salariații DAS Târgoviște. În ceea ce privește asistenții persoanelor cu dizabilități, nu intervine niciun fel de schimbare. Vor beneficia în continuare de spor între 7 și 15%.

Cum s-a ajuns la această discuție? În anul 2018, s-a întocmit un buletin de analiză în baza căruia au fost identificate o serie de riscuri, buletin de analiză pe care l-am pus în practică și am acordat acest spor. Iată câteva riscuri identificate la momentul respectiv, de natură să justifice acordarea unor sporuri. Citez din buletinul de analiză câteva paragrafe, atenție: personalul este supus apariției oboselii și a surmenajului, ceea ce duce la apatie, plictiseală, moleșeală.

Dacă suntem obligați să dăm spor de plictiseală cuiva…, eu nu o să fac lucrul acesta și nu o să ignor noul buletin de analiză, din luna august, în care aceste riscuri nu au mai fost identificate.

Mergem mai departe: suprasolicitare vizuală, determinată de lucrul la calculator și combinarea iluminatului natural cu cel artificial.

Oare, câți oameni care lucrează în aceste condiții, la calculator, beneficiază de acest spor? Nu mă refer numai la sistemul public, mă refer și la sistemul privat.

Mai departe, suprasolicitare osteo-musculo-articulară, mișcări repetitive, încordări ale articulației.

Nu știu, poate că atunci când stai la birou trebuie să primești un spor de 15%. Din banii contribuabililor! Eu nu cred într-o asemenea manieră.

Acum, să mergem pe cadrul legal. Avem buletinul de analiză din august în care se precizează foarte clar că numărul de factori de risc sunt în număr de 1, A sau B. Adică, moleșeala-plictiseala sau poziții vicioase de lucru.

Cadrul legal în vigoare spune că se acordă spor de până la 15% pentru personalul care se află sub influența a patru factori de risc, spor de 10% pentru trei factori de risc și spor de până la 5% pentru doi factori de risc. Noi avem unul. În baza cadrului legal, cum am putea să justificăm acordarea unor sporuri pentru o anumită categorie de personal?”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT