Connect with us

Dâmboviţa

PRO România cere comisii de anchetă pentru afacerile din perioada stării de urgenţă

Publicat

pe

PRO România, partidul condus de Victor Ponta, singurul care nu a votat instalarea Guvernului Orban II este în permanenţă cu tunurile pe activitatea puterii, pe modul în care aceasta rezolvă problemele cauzate de coronavirus în viaţa socială, economică, culturală şi educaţională din România.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, a precizat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea din care face parte a hotărât să pornescă demersurile prin care să ceară în cadrul Parlamentului României clarificarea aspectelor ce ţin de gestionarea crizei de către Guvernul Ludovic Orban.

De asemenea, PRO România solicită Prlamentului dezbaterea şi aprobarea de urgenţă a proiectului privind acordarea tuturor români a măştilor de protecţie, în regim de gratuitate. După instituirea stării de alertă, din data de 14 mai, românii vor fi obligaţi ca în locurile publice şi în mijloacele de transport în comun, să poarte măşti de protecţie. Consideră Adrian Ţuţuianu că există foarte mulţi români cu venituri mici care nu vor putea să facă faţă unui asemenea efort financiar, acela de a-şi achiziţiona periodic măşti de protecţie.

„Am solicitat Guvernului, să prezinte un raport legat de programul de testare a populaţiei în contextul COVID 19. România este printre ultimele ţări din Europa ca număr de persoane testate pentru acest virus. Din această cauză nu avem o imagine exactă a numărului de îmbolnăviri, şi, în acelaşi timp, nici date despre modul în care se poate rezolva problema protecţiei cetăţenilor”, a precizat senatorul Adrian Ţuţuianu.

Pro România a mai iniţiat şi un proiect legislativ privind sprijinirea agenţilor economici din domeniul alimentaţiei publice, a hotelurilor, barurilor şi restaurantelor, puternic afectat de această pandemie. Reprezentanţii acestei formaţiuni politice sunt de părere că activitatea în acest sector economic ar putea fi reluată de la 1 iunie, respectându-se anumite măsuri de distanţare socială.

„Am cerut Guvernului plata imediată a subvenţiilor pentru agricultură şi acordarea unor ajutoare de secetă. Chiar dacă în aceste zile au mai căzut ploi în multe regiuni ale ţării, deficitul de apă este imens. Peste 50% din culturile de primăvară sunt compromise. Foarte mulţi agricultori au luat măsura de întoarcerea brazdei, cum se spune, acolo, unde nu se mai pot salva culturile. În acest context credem că singura soluţie viabilă este plata rapida a subvenţiilor agricole, a unor ajutoare de secetă dar şi facilitarea accesului fermierilor în regim de gratuitate la sursele de apă”, a mai spus preşedintele PRO România Dâmboviţa.

Partidul condus de Victor Ponta a pregătit documentţia necesară în vederea înfiinţării a două comisii de anchetă. Una care să verifice, pe deoparte cum a fost gestionată pandemia de actualii guvernanţi şi cum au fost realizate achiziţiile publice pentru diferite materiale medicale, iar cealaltă comisie, să afle cum au putut ajunge lucrătorii români în state precum Germania, Austria, Spania, Marea Britanie, în plină pandemie. Vor reprezentaţii PRO România să fie devoalate resorturile şi interesele la nivel guvernamental care au dus la derularea acestor operaţiuni de export a forţei de muncă, în condiţiile în care în ţară am interzis românilor, conform ordonanţelor militare, cu ameninţarea aplicării unor mari sancţiuni,să iasă până şi la banalele cumpărături.

Dâmboviţa

Frații Marin din Târgoviște au parcurs cu succes drumul de la vis la realitate

Publicat

pe

I-am cunoscut pe soții Marius Mihai și Sabina Marin în anul 2011, în redacția Adevărul de Seară Târgoviște. Cumva timid, au venit atunci să ne povestească despre performanțele celor trei băieți ai lor – Mihai, David și Gabriel, care reușiseră să urce pe podiumul unor importante concursuri de arte marțiale la nici un an de zile de la momentul când au decis să renunțe la emoții și să intre în competiții.

Am scris atunci, în 2011, cu mare drag despre cei trei copii de-o șchioapă care aveau un singur vis: să devină campioni ai artelor marțiale, ca tatăl lor. De altfel, ei învățaseră să meargă în sala de sport și își petreceau acolo aproape tot timpul liber. Astăzi, numele fraților Marin, din Târgoviște, apare periodic în multe publicații, Mihai, David și Gabriel fiind multipli campioni naționali, europeni și mondiali la arte marțiale. Este o realitate care mă bucură nespus, mai ales că, indiferent câte articole s-au publicat și câte altele vor mai urma, eu, un gazetar care nu s-a specializat pe domeniul sport, voi rămâne primul jurnalist care le-a pus pe hârtie povestea, să o poată citi un oraș întreg. A fost fel meu simplu de a-i încuraja într-un moment când, în afară de părinți, nu credea nimeni că Mihai, David și Gabriel își vor îndeplini visul.

Frații Marin și tatăl lor, în 2011

Au trecut 10 ani de la prima noastră întâlnire, dar legătura de suflet care s-a creat atunci a rezistat. Cumva, mă simt parte a acestei familii de sportivi și trăiesc și eu cu mândrie toate victoriile băieților și faptul că au devenit ambasadori ai sportului, despre care spun că îți dă încredere de sine și echilibru psihic.

Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai te așteaptă să intri în echipă! Poți alege să urmezi cursuri de inițiere și performanță în Wushu Kung Fu, Sanshou – Box Chinezesc, Tai Chi, Arme Tradiționale, Tonfa, Nunchaku și alte Arme Tradiționale, Lupte de stradă, MMA, Muay Thai, într-o sală dotată cu toate cele necesare. Elevii, studenții și persoanele cu venituri minime vor beneficia de o reducere de 50%, iar persoanele cu dizabilități au acces gratuit la antrenamente. Detalii la telefon 0728.393.649. Și cum deplasările la competițiile naționale, dar mai ales la cele internaționale, sunt costisitoare, ACS Marin Marius Mihai caută sponsori. De asemenea, se pot face donații în contul Asociației: RO12BTRLRONCRT0400432901.

 

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița pot fi vizitate gratuit, marți – 18 mai

Publicat

pe

de

Marţi – 18 mai 2021, de Ziua Internațională a Muzeelor, toate instituțiile de cultură aflate în administrarea Complexului Național Curtea Domnească din Târgovişte pot fi vizitate gratuit.

Vorbim despre: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

Totodată, de marți – 18 mai 2021, se va relua şi serviciul de ghidaj în următoarele muzee: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele. Acesta va fi oferit gratuit în data de 18 mai 2021.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT