Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primar Pucioasa, solicitare către Ministerul Sănătăţii privind carantinarea cadrelor medicale

Publicat

pe

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a solicitat Ministerului Sănătăţii să reglementeze situaţia personalului medical din spitalele pentru pacienţii COVID-19, în sensul carantinării obligatorie, nu la cerere cum se întâmplă în momentul de faţă.

„La Pucioasa, nu avem niciun cetăţean infectat cu COVID-19. În schimb, avem un spital-suport cu 32 de persoane în acest moment, de la Răcari şi Tărtăşeşti, pentru care oraşul Pucioasa strânge din dinţi şi tremură, Doamne fereşte, să nu avem parte de vreo eroare umană care să ducă la contaminarea vreunuia dintre angajaţii spitalului şi mai apoi la răspândirea virusului în comunitate.

Nu mi se pare normală absolut deloc situaţia că o parte din personalul de la spital a avut dreptul legal să aleagă să se cazeze la Hotel Ceres, locaţie pusă la dispoziţie de Primăria Pucioasa, iar altă parte merge acasă, în comunitate. Cred că este o discriminare care nu ne face bine. Mulţumesc suplimentar celor care s-au izolat la Ceres, alegând să petreacă nişte momente delicate departe de cei dragi doar pentru protecţie.

Am făcut o adresă către Ministerul Sănătăţii, în aşa fel încât să se reglementeze această situaţie, să nu mai rămână la latitudinea nimănui dacă intră sau nu în cazarea asta un pic forţată. Dacă ne luăm după lege, ei sunt carantinaţi la Ceres, îi transportăm cu microbuzul special… Oamenii nu mai au viaţă personală în momentul de faţă. Sunt dedicaţi 100% acestui fenomen de tratare a COVID-19.

Decizia de a transforma Spitalul Pucioasa în unitate-suport a fost luată total peste capul nostru, al administraţiei publice locale. Apoi, a mai apărut şi un ordin prin care se spunea că spitalul se subordonează DSP şi Ministerului Sănătăţii, dar cheltuielile le face UAT Pucioasa, chiar dacă nu avem niciun pacient din Pucioasa.

Noi cheltuim bugetul acesta local, prăpădit, amărât, pentru spitalul oraşului care deserveşte un judeţ întreg. Nu ne-a întrebat nimeni… ne-a dat Consiliul Judeţean, într-adevăr, o sumă de bani, dar ajutorul trebuia să vină de la Ministerul Sănătăţii care a preluat în subordonare acest spital”, a declarat primarul Constantin Ana.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiecte de milioane de euro, promovate de Primăria Conțești

Publicat

pe

În comuna Conțești, procesul de dezvoltare și modernizare a comunității nu se derulează în ritmul dorit de primarul Marian Nicolae Alexandru, fondurile fiind insuficiente și procedurile de urmat mult prea birocratice, însă s-au făcut pași importanți și se continuă în această direcție. Administrația publică de la Conțești nu ratează programele de finanțare nerambursabilă – europene, guvernamentale sau județene, având în vedere că bugetul propriu al localității este foarte mic și nu poate susține investiții. Este, practic, singura șansă pentru a ridica nivelul de trai în comună.

2,5 milioane de euro pentru asfaltarea tuturor drumurilor locale

Primăria Conțești, din județul Dâmbovița, a depus la finanțare prin Programul Național Anghel Saligny un proiect în valoare de 1,2 milioane de euro, care vizează reabilitarea și modernizarea a 16 km de drumuri comunale principale, asfaltate cu 25 de ani în urmă și care sunt acum foarte degradate. Investiția presupune, de asemenea, dalarea șanțurilor și podețe de acces în gospodării.

Ne-a mai spus primarul Marian Nicolae Alexandru că administrația publică locală urmează să scoată la licitație în câteva zile un proiect pentru modernizarea a 18 km de străzi adiacente, realizat în parteneriat cu CJ Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele Corneliu Ștefan în premieră națională. Investiția se ridică la aproximativ 1,3 milioane de euro și va fi derulată în următorii 3 ani.

De precizat că au fost incluse în aceste două proiecte toate drumurile locale din comuna Conțești, ceea ce înseamnă că, la finalul perioadei de implementare, nu va mai rămâne nicio stradă neasfaltată.

Proiectul POIM pentru apă și canalizare este în licitație

În acest moment, este în procedură de licitație, investiția care vizează extinderea rețelei de apă potabilă (10 km) și realizarea sistemului de canalizare (20 km) în satele Crângași, Conțești și Boteni – care nu au fost incluse în proiectul început în 2019, cu fonduri AFIR, și recepționat în februarie 2021. Lucrările, spune edilul Marian Nicolae Alexandru, vor demara în 2022. Este vorba despre o investiție cu fonduri europene nerambursabile prin POIM a Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, la care Primăria Conțești urmează să contribuie cu 700.000 de lei.

Introducerea gazelor naturale, altă prioritate a administrației locale

Administrația publică locală de la Conțești a promovat la Ministerul Fondurilor Europene, în decembrie 2020, un proiect privind introducerea rețelei de gaze naturale în toate satele componente ale comunei. Este vorba despre o rețea de aproximativ 30 de km, în valoare de 6,5 milioane de euro.

Potrivit primarului Marian Nicolae Alexandru, documentația a intrat recent în etapa de evaluare tehnico-financiară. Marele atuu al comunei Conțești este acela că, în anul 2006, Distrigaz a realizat aici o Stație de Reglare-Măsurare. Din păcate, investiția nu a mai continuat, dar SRM-ului este funcțional și astfel a dus la reducerea costurilor proiectului actual de introducere a rețelei de gaze naturale în comună.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT