Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primar Pucioasa, solicitare către Ministerul Sănătăţii privind carantinarea cadrelor medicale

Publicat

pe

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a solicitat Ministerului Sănătăţii să reglementeze situaţia personalului medical din spitalele pentru pacienţii COVID-19, în sensul carantinării obligatorie, nu la cerere cum se întâmplă în momentul de faţă.

„La Pucioasa, nu avem niciun cetăţean infectat cu COVID-19. În schimb, avem un spital-suport cu 32 de persoane în acest moment, de la Răcari şi Tărtăşeşti, pentru care oraşul Pucioasa strânge din dinţi şi tremură, Doamne fereşte, să nu avem parte de vreo eroare umană care să ducă la contaminarea vreunuia dintre angajaţii spitalului şi mai apoi la răspândirea virusului în comunitate.

Nu mi se pare normală absolut deloc situaţia că o parte din personalul de la spital a avut dreptul legal să aleagă să se cazeze la Hotel Ceres, locaţie pusă la dispoziţie de Primăria Pucioasa, iar altă parte merge acasă, în comunitate. Cred că este o discriminare care nu ne face bine. Mulţumesc suplimentar celor care s-au izolat la Ceres, alegând să petreacă nişte momente delicate departe de cei dragi doar pentru protecţie.

Am făcut o adresă către Ministerul Sănătăţii, în aşa fel încât să se reglementeze această situaţie, să nu mai rămână la latitudinea nimănui dacă intră sau nu în cazarea asta un pic forţată. Dacă ne luăm după lege, ei sunt carantinaţi la Ceres, îi transportăm cu microbuzul special… Oamenii nu mai au viaţă personală în momentul de faţă. Sunt dedicaţi 100% acestui fenomen de tratare a COVID-19.

Decizia de a transforma Spitalul Pucioasa în unitate-suport a fost luată total peste capul nostru, al administraţiei publice locale. Apoi, a mai apărut şi un ordin prin care se spunea că spitalul se subordonează DSP şi Ministerului Sănătăţii, dar cheltuielile le face UAT Pucioasa, chiar dacă nu avem niciun pacient din Pucioasa.

Noi cheltuim bugetul acesta local, prăpădit, amărât, pentru spitalul oraşului care deserveşte un judeţ întreg. Nu ne-a întrebat nimeni… ne-a dat Consiliul Judeţean, într-adevăr, o sumă de bani, dar ajutorul trebuia să vină de la Ministerul Sănătăţii care a preluat în subordonare acest spital”, a declarat primarul Constantin Ana.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Fost primar, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri AFIR

Publicat

pe

Un primar din Vâlcea a fost cercetat și trimis în judecată de procurorii DNA Pitești pentru că a atentat la fondurile europene nerambursabile. Puchin Marin, primar al localității Lăcusteni la data comiterea faptei, a săvârșit infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. În același caz a mai ajuns în fața judecătorilor și trei reprezentanți ai unei societăți comerciale. Aceștia au fost acuzați pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Nu a scapat de brațul legii nici dirigintele de șantier.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În contextul realizării unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, ce avea ca obiect „Alimentare cu apă, canalizare și epurare a apei uzate în comuna Lăcusteni, jud. Vâlcea”, în perioada 2010-2011, inculpatul Puchin Marin, la acea dată primar al comunei, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe înscrisuri false ce conțin date necorespunzătoare realității cu privire la lucrările executate (situații de plată, devize, centralizatoare, rapoarte de execuție, declarații de cheltuieli, procesul-verbal de recepție al terminarea lucrărilor, autorizația sanitară de funcționare pentru sistem apă potabilă, etc.).

O parte din aceste documente i-au fost puse la dispoziție edilului de către ceilalți inculpați. Cu titlu de exemplu, precizăm că “autorizația sanitară de funcționare pentru sistem apă potabilă” ar fi fost emisă pe baza unor probe de apă recoltate din alte surse decât cele pentru care s-a cerut autorizarea. Concret, apa recoltată din puțurile forate, care erau amplasate pe terenul unei foste secții de mecanizare, conținea amoniu peste limitele normale. Pentru a obține probe “curate”, inculpatul Puchin Marin ar fi mers personal într-o comună învecinată de unde ar fi recoltat probe de apă pe care le-a depus ulterior la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea.

Prin aceste demersuri inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri europene în valoare de 8.757.329 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților”, precizează DNA.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Au început lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului rutier de la Pavcom

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, au debutat lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport public local în municipiul Târgoviște. Este vorba despre un proiect de aproximativ 50 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile. Investiția vizează reabilitarea pasajului de la Pavcom, a coridoarelor de transport public local, între care bulevardul Regele Carol I și străzile Gării și lt. Stancu Ion, și a tuturor stațiilor de traseu, precum și construirea unui depou lângă Complexul Turistic de Natație și a trei stații de capăt.

„Toate acestea pentru a avea un sistem de transport public local în municipiul Târgoviște foarte performant. Lucrările la pasajul de la Pavcom vor fi finalizate în această vară. De asemenea, săptămâna viitoare vor debuta și lucrările pe strada Gării, astfel încât să reușim să finalizăm cât mai rapid această investiție care are în vedere aproximativ 60.000 de metri pătrați de străzi și trotuare și care va transforma transportul public din municipiul Târgoviște. În afara secțiunii de autobuze, care este deja acoperită în acest moment, plus încă 12 autobuze pe care le mai avem de adus, acest proiect vine să completeze investiția. Este cea mai mare investiție din istoria municipiului Târgoviște pe fonduri europene. Valoarea cumulată a proiectelor de care discutăm se apropie de 170 de milioane de lei”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Cu prilejul debutului lucrărilor pe pasajul de la Pavcom (Șoseaua Găești), edilul a venit cu precizări și în legătură cu centura municipiului.

„Sperăm ca, la finalul acestei săptămâni, să reușim să finalizăm unul din sensurile de pe pasajul rutier de la Petru Cercel (zona Dâmboviţa Mall), inclusiv cu rosturi, să deviem circulația și să intrăm la execuția rosturilor și pe sensul pe care se circulă în acest moment, astfel încât luna aceasta să putem să dăm drumul lucrărilor și acolo. De altfel, proiectul privind centura municipiului Târgoviște este aproape gata în acest moment și, după foarte mult timp, Târgovişte va avea un prim inel de centură ocolitoare la standarde de calitate decente, cu două poduri construite de la zero, cu patru pasaje reabilitate și cu 15 km de drum și de canalizare, toate acestea în cadrul unui proiect care se va finaliza în următoarele 30 de zile”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT