Connect with us

ACTUALITATE

Pacientă cu COVID-19, operată cu succes de medicii din Târgovişte

Publicat

pe

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște s-au confruntat, aseară, cu o situație dificilă, unică, cel puțin deocamdată, în această perioadă de criză generată de pandemia de coronavirus. A fost nevoie de o mobilizare exemplară și de o reacție pe măsură, ținând cont de cazuistică, de starea pacientului și de împrejurările în care a trebuit să fie realizată intervenția chirurgicală.

Operația s-a desfășurat în spaţiile de la Ortopedie, amenajate special pentru eventualele urgențe chirurgicale care pot apărea la persoanele bolnave de COVID-19. Şi, iată că, din nefericire, a apărut și o asemena situație. O asistentă medicală, de 48 de ani, de la Centrul de Asistenţă Medico-Socială Ghergani, care se afla deja internată fiind infectată cu coronavirus, a avut nevoie de o intervenție chirurgicală.

Dr. Claudiu Dumitrescu, managerului Spitalului Județean de Urgență, a dat alarmă. Pentru efectuarea operației de abdomen acut au fost mobilizați doi chirurgi, un anestezist și patru asistente medicale. Intervenția chirurgicală a fost una extrem de dificilă, ținând cont de faptul că s-a lucrat în echipamentul de protecție împotriva coronavirusului care încurcă foarte mult mișcarea. Nici nu vă închipuiți cât greu este pentru un chirurg care trebuie să fie extrem de atent și precis să opereze în astfel de condiții! Atent la toate detaliile, inclusiv la pericolul contaminării cu virusul ucigaș!

„Intervenția a durat peste șase ore, dar a fost o reușită. Pacienta este stabilă. Medicii i-au găsit o tumoara pe intestinul subțire. La oră patru dimineața, s-a încheiat operația. Suntem mândri că reușim să facem față și unor altfel de cazuri extreme. Este o dovadă clară de profesionalism și dăruire a cadrelor noastre medicale. Faptul că am reușit să amenajăm un bloc operator separat de cel din spital este un lucru deosebit pentru noi, pentru pacienții noștri. Putem astfel să intervenim în toate situațiile”, ne-a declarat managerul Claudiu Dumitrescu.

Felicităm și noi echipa condusă de chirurgii Pătru Constantin și Popescu Andrei,de la Spitalul Județean de Urgenţă din Târgoviște, pentru devotamentul și profesionalismul de care au dat dovadă. Sunt, într-adevar, eroi!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Clarvăzătoarea Georgeta Florea îi roagă pe românii din străinătate să revină acasă până nu va fi prea târziu!

Publicat

pe

Georgeta Florea, din Drajna de Sus, județul Prahova, cea care a pus în paginile a zeci de volume mesajele pe care le-a primit de la îngerul său de lumină, credință și coroană, îi îndeamnă încă o dată pe românii care sunt plecați la muncă în străinătate să se întoarcă acasă. Vremurile sunt din ce în ce mai grele, mai dificile. Timpul pe care românii l-ar mai avea la dispoziție pentru a reveni în țară, i-a comunicat îngerul Georgetei Florea, s-a scurtat.

„Dacă veți vrea să veniți când timpul a trecut, nu veți mai putea să intrați în țară. Dacă într-o mașină vor fi patru persoane, din care trei sunt din diverse țări și unul român, acesta va vedea foc la graniță și nu va trece. Se va întoarce, dar va muri la prima cumpănă. Ceilalți trei străini vor intra în România”, a povestit Georgeta Florea ceea ce i-a comunicat îngerul de lumină, credință și coroană.

I-a mai sfătuit clarvăzătoarea din Drajna de Sus pe conaționalii noștri risipiți prin Europa să vină în România, să trudească acasă că este de lucru și aici.

„Cine dorește să muncească va găsi de muncă. Nu trebuie să vă fie rușine de muncă! Fiul lui Dumnezeu a lucrat tâmplărie. Și voi în străinătate faceți munca de jos. Aceeași muncă să o faceți și în țara voastră. Judecați cum sunteți văzuți în țară străină? Faceți treburile cele mai grele pentru banii care vor veni și vor pleca de la voi. Aflați că acei bani nu vă vor ține de cald. Casele vor cădea, copiii le vor pierde, focul va arde și multe rele se vor abate asupra lor. Spor la bani veți avea în țara voastră. Veniți români acasă, nu lăsați străinii să cotropească această țară”, este mesajul transmis drept credincioasei Georgeta Florea de îngerul cu care comunică de ani și ani.

Răsfoind cărțile pe care Georgeta Florea le-a scris la inspirația ființei celeste de la care a primit informații uluitoare pe care le-a pus în pagină într-o formă simplă care să nu altereze deloc mesajul, am constatat că textele sunt pline de adevăruri, de lucruri care se împlinesc.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

PucFast, șase zile de distracție și teatru pentru copii la Pucioasa

Publicat

pe

Ca un preambul al Zilei de 1 iunie, sărbătoarea internațională a copilăriei, dar și al „Zilelor județului Dâmbovița”, la Pucioasa se desfășoară, în intervalul 27 mai – 1 iunie, cea de-a patra ediție a Festivalului de Animație „PucFast”. Manifestarea cultural-distractivă este organizată de Primăria Pucioasa și Centrul Cultural European din localitate.

Pe parcursul a șase zile, în Parcul Central al orașului se va consuma un maraton al distracției și bunei dispoziții dedicat, în primul rând, celor mai tinere vlăstare ale Pucioasei. Directorul festivalului este cunoscutul om de cultură Dan Țopa.

La această manifestare artistică participă trupe de la Teatrul de Vest Reșița, Teatrul „Arabella” din București, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, Teatrul Național București și de la Teatrul Republican „Licurici” din Chișinău, Republica Moldova.

Astăzi – 28 mai 2022, manifestările au fost deschise în sunet de fanfară, dar fără paradă așa cum era planificat, fiindcă micuții din Pucioasa s-au trezit mai târzior. Apoi, pe scena special amenajată la intrarea în parc, copiii și nu numai ei, au putut urmări piesa „Capra cu trei iezi”, o viziune modernă a celebrei povești a lui Ion Creangă montată de artiștii Teatrului de Vest din Reșița. Au urmat atelierele de creație și un spectacol coregrafic prezentat de dansatorii cercului de balet din cadrul Centrului European de Cultură.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Pucioasa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT