Connect with us

ACTUALITATE

Adrian Ţuţuianu, senator: Drumul european trebuie continuat cu şi mai mult curaj!

Publicat

pe

Anul acesta, „Ziua Europei” (9 mai) găseşte Uniunea Europeană într-un moment de criză, însă drumul european trebuie continuat cu şi mai mult curaj – spune senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele Organizaţiei PRO România.

„În ziua de 9 Mai, popoarele europene sărbătoresc acordul de cooperare, care, începând din 1950, înlătură pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile europene. Astăzi sărbătorim pacea și unitatea în Europa.

Datorită efortului realizat de statul român acum 13 ani, România este parte a Uniunii Europene, realitate care permite tuturor românilor accesul în spațiul libertății și prosperității. A fost un proiect de țară care a unit întreaga națiune (la fel ca NATO) și l-am privit ca pe o garanție a dezvoltării economice și a evoluției democratice a României.

Realitatea de astăzi ne găsește într-un moment de criză, născută și crescută în interiorul Uniunii Europene, criză provocată de câteva decizii luate la Bruxelles / Strasbourg și încurajată de guvernări eșuate la nivel intern. Tot mai mulți români sunt dezamăgiți și se întreabă cât de util, cât de adecvat și cât de prompt a răspuns Uniunea Europeană la nevoile lor. Există un sentiment acut de euro-scepticism care, personal, mă îngrijorează.

Eu cred că drumul european trebuie continuat cu și mai mult curaj! Eu cred în oamenii României, în competența lor și în puterea lor de a avea o voce hotărâtă! Cred că oamenii potriviți trebuie să ne reprezinte la Bruxelles, la Strasbourg, acolo unde se iau decizii foarte importante. Oameni care să lupte pentru dreptul nostru de a fi priviți în cadrul Uniunii Europene de la egal la egal cu ceilalți membri cu drepturi depline ai Uniunii”.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. SS

    mai 11, 2020 at 10:59 am

    Tutuianule, daca oamenii sunt dezamagiti, sunt dezamagiti datorita voua, care ati murdarit si saracit Romania prin deciziile si hotiile voastre. Dezamagiti? Cum crezi ca cineva poate uita filmarile cu voi la chefurile ce le faceati din banii publici in care va lafaiati beti si vorbeati ca cele mai joase spete? Vii acum cu sfaturi, iti dai cu parerea, critici??? Ai uitat ca acum cateva luni te dadeai bonlav psihic? Vai mama ta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT