Connect with us

ACTUALITATE

Adrian Ţuţuianu, senator: Drumul european trebuie continuat cu şi mai mult curaj!

Publicat

pe

Anul acesta, „Ziua Europei” (9 mai) găseşte Uniunea Europeană într-un moment de criză, însă drumul european trebuie continuat cu şi mai mult curaj – spune senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele Organizaţiei PRO România.

„În ziua de 9 Mai, popoarele europene sărbătoresc acordul de cooperare, care, începând din 1950, înlătură pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile europene. Astăzi sărbătorim pacea și unitatea în Europa.

Datorită efortului realizat de statul român acum 13 ani, România este parte a Uniunii Europene, realitate care permite tuturor românilor accesul în spațiul libertății și prosperității. A fost un proiect de țară care a unit întreaga națiune (la fel ca NATO) și l-am privit ca pe o garanție a dezvoltării economice și a evoluției democratice a României.

Realitatea de astăzi ne găsește într-un moment de criză, născută și crescută în interiorul Uniunii Europene, criză provocată de câteva decizii luate la Bruxelles / Strasbourg și încurajată de guvernări eșuate la nivel intern. Tot mai mulți români sunt dezamăgiți și se întreabă cât de util, cât de adecvat și cât de prompt a răspuns Uniunea Europeană la nevoile lor. Există un sentiment acut de euro-scepticism care, personal, mă îngrijorează.

Eu cred că drumul european trebuie continuat cu și mai mult curaj! Eu cred în oamenii României, în competența lor și în puterea lor de a avea o voce hotărâtă! Cred că oamenii potriviți trebuie să ne reprezinte la Bruxelles, la Strasbourg, acolo unde se iau decizii foarte importante. Oameni care să lupte pentru dreptul nostru de a fi priviți în cadrul Uniunii Europene de la egal la egal cu ceilalți membri cu drepturi depline ai Uniunii”.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. SS

    mai 11, 2020 at 10:59 am

    Tutuianule, daca oamenii sunt dezamagiti, sunt dezamagiti datorita voua, care ati murdarit si saracit Romania prin deciziile si hotiile voastre. Dezamagiti? Cum crezi ca cineva poate uita filmarile cu voi la chefurile ce le faceati din banii publici in care va lafaiati beti si vorbeati ca cele mai joase spete? Vii acum cu sfaturi, iti dai cu parerea, critici??? Ai uitat ca acum cateva luni te dadeai bonlav psihic? Vai mama ta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dacă ești nevaccinat, respect alegerea ta! Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!

Publicat

pe

Avocatul Gabriel Cioacă, probabil mișcat puternic de moartea colegului și prietenului său Iustin Iosifescu, care a pierit încolțit și ucis de coronavirus, de tragediile care se înmulțesc în jurul nostru, a postat pe pagina sa de Facebook un text interesant ca mesaj și compoziție. Din el răzbate clar îndemnul la vaccinare, la respectul față de cel de lângă tine, față de alegerea făcută. Până la urmă, trebuie să dăm o șansă vieții, chiar riscând. Uneori, frumusețea se naște din neprevăzut!

„Pentru că, în ultima perioadă, nu e zi să nu aud că un prieten, un amic sau un coleg nevaccinat împotriva Covid a plecat în lumea celor drepți, de parcă am fi pe front, las și eu asta aici.

Sunt VACCINAT și nu… nu știu ce conține – nici vaccinul ăsta, nici cele pe care le-am făcut când eram copil, nici alte medicamente, pentru a trata cancerul, SIDA, poliartrita, sau vaccinuri pentru sugari sau copii. Am încredere în doctorul meu când spune că e necesar.

De asemenea, nu știu ce este în ibuprofen, paracetamol sau alte medicamente, știu că îmi vindecă doar durerile, atunci când le am.

Nu știu care sunt ingredientele individuale din săpunul meu sau șamponul sau chiar deodorantele. Nu știu efectul pe termen lung al folosirii telefonului mobil sau dacă restaurantul în care tocmai am mâncat a folosit alimente curate și dacă se spălau pe mâini în bucătărie.

Nici nu știu calitatea aerului pe care îl respir și ce boli mi-ar putea aduce.

Pe scurt… sunt multe lucruri pe care nu le știu (sau poate nici nu vreau să le știu) și nu le voi ști niciodată…

Știu doar un singur lucru: viața este scurtă, foarte scurtă și totuși vreau să fac ceva diferit decât să merg la muncă în fiecare zi sau să rămân blocat! Încă vreau să călătoresc și să îmbrățișez oameni fără teamă și să regăsesc un sentiment din viața de “înainte”.

În copilărie, am fost vaccinat împotriva parotitei, rujeolei, poliomielitei, vărsatului de vânt și multe altele. Eu și părinții mei am avut încredere în știință și nu a trebuit să suferim sau să transmitem mai departe vreuna din boli.

Dacă nu ești vaccinat, respect alegerea ta!
Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!
Sunt vaccinat nu pentru a mulțumi Guvernul, ci:
* Pentru a evita o formă gravă Covid-19.
* Să nu ocup un pat de spital la ATI dacă mă îmbolnăvesc vreodată.
* Să-i îmbrățișez pe cei dragi.
* Ca să nu fie nevoie să fac teste PCR sau antigen ca să ies la dans, să merg la restaurant, să merg în vacanță și multe altele…
* Să-mi trăiesc viața fara restricții.
* Să-mi aduc copilul la școală și să pot participa la petrecerile lui.
* Pentru ca nenorocul ăsta de virus să devină o amintire veche”, a publicat, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gabi Cioacă, din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centru de vaccinare la Colegiul Constantin Cantacuzino Târgoviște pentru elevi și profesori

Publicat

pe

Începând de astăzi – 21 octombrie 2021, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino din municipiul Târgoviște funcționează un centru de vaccinare, unde s-au imunizat deja 42 de cadre didactice și elevi ai colegiului.

„Suntem pregătiți să îi ajutăm pe toți cei care doresc să se vaccineze. Soluția revenirii la o viață normală, la o educație de calitate în toate școlile din România, este vaccinarea”, este mesajul directorului Silvia Mareș, care încurajează vaccinarea prin exemplul propriu. Astăzi, și-a făcut cea de-a treia doză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT