Connect with us

ACTUALITATE

PANDEMIA… CORUPŢIEI (partea I): „TUN” DE 1,2 MILIRDE DE EURO?!?

Publicat

pe

Instituirea Stării de Urgenţă era deplin justificată, ca principiu, DOAR pentru a permite exclusiv gestionarea cu maximă eficacitate a problemelor urgente, acute, direct legate de prezervarea vieţii oamenilor, ameninţaţi de VIRUSUL UCIGAS, precum şi de salvarea distrugerii definitive a unei economii naţionale cvasi-inexistente, oricum paralizate, şi aşa complet aservită atotputernicelor interese străine.

Personal am susţinut cu fermitate luarea tuturor măsurilor imperativ necesare, cu riscul de a fi impopulare, cu mult timp înainte ca „gânditorii” neamului – a căror unică preocupare, timp de luni de zile, a fost aceea de a face să le „cadă” propriile guverne – să catadicsească să se dumirească şi să înceapă să instituie, ba una, ba alta, cu o lamentabilă lipsă de viziune şi de profesionalism elementar. Nici măcar cu diletantism. In realitate, totul a fost făcut DOAR pentru a-şi asigura „gratitudinea” viitorilor votanţi, inclusiv a CIORDI-SPOREI. Viitorul va demonstra „utilitatea” acestui demers…

Am constatat cu scârbă că nelegalităţile „acoperite” s-au înfrăţit cu ilegalităţile ostentative săvârşite în folosul firmelor „de casă” ale actualilor „butonanţi” şi cu acelea ale omniprezenţilor afacerişti-cutre transpartinici, pentru a nu mai vorbi despre interesele oculte ale marilor puteri ale UE şi nu numai (…), care au instituit de mult timp DIKTATUL criminal al spolierii bogăţiilor sărmanei Românii şi a bugetului său.

Am aflat întâmplător dintr-o declaraţie a domnului Ioan Marcel BOLOS, actualul ministru al Fondurilor Europene, publicată în cadrul unui articol al domnului Cătălin DUMITRESCU din data de 09 Mai 2020 în „CAPITAL”, anume că Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice din Râmnicu Vâlcea (INCD ICSI) ar urma să-și dezvolte departamentul de cercetare în scopul studierii folosirii hidrogenului “ca și combustibil al viitorului”. Mi-am zis: măcar asta, doar lemnul este oferit lui HOLZINDUSTRIE, iar petrolul şi gazele au fost prădate pe nimic.

Entuziasmul iniţial mi-a fost serios domolit când am aflat astfel că din bugetul de 8 miliarde de EURO aferent celor șase proiecte, România va contribui cu nu mai puţin de 1,2 miliarde EURO. Suma este uriaşă, mai ales în condiţiile consecinţelor nefaste induse de actuala pandemie cu VIRUSUL UCIGAS, atât de „prosto-cratic” gestionată.

Dar dedesubturile adevăratului MEGA-TUN ce se ascunde in spatele acestui proiect mi-a fost devoalat de către un distins prieten, eminent specialist în economie, care, zâmbind sarcastic, mi-a atras atenţia asupra unui paragraf din finalul declaraţiei domnului actual ministru, evocat în respectivul articol sus menţionat: “În momentul de față, pentru a evita problemele de ajutor de stat și cele care țin de sprijinul concret al privaților, am rămas în zona mecanismelor instituționale ale statului și vedem cum evoluează proiectele pe parcurs”. Prietenul meu mi-a spus, textual: „Ai înţeles, dragul meu avocat? Se pregăteşte deja „privatizarea” ulterioară către „băieţii deştepţi” din România şi de pe alte meleaguri, adică a înstrăinării BENEFICIILOR după ce costul enorm al INVESTITIEI va fi fost finanţat de către sârmanul popor român. Principiul lui BRENNUS: Vae victis – Vai de cei învinşi!”

M-am cutremurat… Acum, când oamenii mor sub ochii noştri, când spectrul dezastrului economic este mai prezent decât oricând, JIVINELE CORUPTE se pregătesc deja să „dea” un MEGA-TUN de MILIARDE DE EURO? Nu vreau să cred…

ATENTIE, CANALII CORUPTE: Dacă asta urmăriţi, vă urez PUŞCĂRIE PE VIAŢĂ! Vă vom găsi, LICHELELOR, la MONACO, oriunde vă faceţi veacul, chiar şi-n gaură de şarpe de v-aţi ascunde! Ce spuneţi, dragi cititori? Cât să-i mai lăsăm pe NEMERNICI să ne JEFUIASCĂ?? Oare cât să-i mai indurăm???

Avocat Vladimir Ţunţi ŞTEFĂNESCU

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Județul Dâmbovița nu boicotează „Noaptea Muzeelor 2024”. Programul aici!

Publicat

pe

Astăzi – 18 mai 2024, în intervalul orar 18:00-24:00, se va organiza și în județul Dâmbovița evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor”, ajuns la ediția cu numărul 20 – ne informează Consiliul Județean.

Reamintim că, la nivel de țară, sunt multe instituții, unele dintre ele printre cele mai cunoscute din România, care au anunțat că nu mai participă la „Noaptea Muzeelor”, ca protest în primul rând față de salariile mici cu care sunt plătiți cei ce lucrează în acest domeniu.

În județul Dâmbovița vor putea fi vizitate gratuit, în această seară, începând cu ora 18:00, atât expoziţiile permanente ale muzeelor, cât şi pe cele temporare, astfel:

– expoziția „ReNaștere și Rânduială”, deschisă la Muzeul de Istorie din Târgoviște
– expoziția de cahle „Cavaleri de Târgoviște” – Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești
– expoziția de pictură comparată „Tema”, semnată de pictorii Horea Paștina și Cristian Dițoiu, deschisă la Muzeul de Artă din Târgoviște
– expoziția de pictură „Atestat”, ce cuprinde lucrările elevilor clasei a XII-a din cadrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, aflată la Muzeul de Istorie din Târgoviște

Muzeele din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, deschise cu ocazia acestui eveniment, sunt:

– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”. Din motive de siguranță pentru public, accesul în Turnul Chindiei nu va fi permis.
– Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Românești
– Muzeul de Artă
– Muzeul de Istorie
– Muzeul Evoluției Omului şi Tehnologiei în Paleolitic
– Casa-Atelier „Gheorghe Petraşcu”
– Muzeul „Vasile Blendea”
– Muzeul „Casa Romanţei”
– Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni

„Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM)”, se mai precizează în comunicatul CJ Dâmbovița transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Babel FAST 2024. Conexiuni. 30 de țări, 30 de spectacole, 300 de artiști și invitați

Publicat

pe

Încă un pic de răbdare și începe, la Târgoviște, Babelul, a 12 ediție a Festivalului Artelor Spectacolului organizat de Teatrul „Tony Bulandra” sub excelenta îndrumare a maestrului Mc Ranin, directorul instituției de artă dramatică din Târgoviște. Perioada de desfășurare 10 – 16 iunie 2024.

Festivalul Babel de anul acesta se va desfășura sub deviza „Conexiuni”. Fain. Arta teatrală nu va intra în conexiune cu scrutinul electoral, care se va desfășura pe 9 iunie.

La evenimentul artistic maraton, care se întinde pe o perioadă de 7 zile, vor participa echipe și formații de teatru și de dansatori din 30 de țări ale lumii. Va fi din nou o simbioză plăcută, caldă, prietenească, profesională, cu har actoricesc, a tradițiilor și conceptelor teatrale de pe patru continente.

Babel nu mai reprezintă un experiment, ci este deja un format de artă, de comunicare, o școală de teatru modern, în ton cu vremurile repezi în care trăim. Vor fi oferite iubitorilor de teatru, de gest și mișcare artistică 30 de spectacole. Pasionații de film vor putea viziona, în premieră la Târgoviște, 10 filme din categoria artă. Pe lângă toate acestea, vor mai fi la Babel 2024 expoziții, lansări de carte, ateliere și conferințe tematice.

Astăzi – 17 mai 2024, la întâlnirea cu ziariștii, premergătoare deschiderii Festivalului, s-au aflat Mc Ranin, Liviu Cheloiu – producătorul Festivalului, Eva Berciu – asistent președinte Festival și Mircea Silaghi – directorul artistic al Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște.

Maestrul Ranin, în binecunoscutu-i stil discursiv, cult, ușor ironic și cu stropi de umor bine temperat, a vorbit despre ceea ce se va întâmpla pe parcursul a șapte zile la Târgoviște. A tradus termenul și conceptul de „conexiune” și care este valoarea sa în teatru, în Festivalul Babel. Am aflat că vor veni, pentru prima dată, artiștii Operei din Pekin, China. O prezență inedită va fi, de asemenea, Teatrul Odin, din Danemarca, fondat de Eugenio Barba, considerat de Mc Ranin ultimul supraviețuitor dintre oamenii mari de teatru ai lumii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite