Connect with us

ROMANI IN LUME

Românii, tot mai nemulțumiți de modul cum îi tratează fermierii nemţi. VIDEO

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.clujmanifest.ro)

Imagini tocmai bune de văzut de către actualii guvernanți care au facilitat exportul de forță de muncă ieftină, în plină perioadă de pandemie, către Germania. Românii care au ajuns într-o fermă pentru recoltarea sparanghelului se ceartă la cuțite cu fermierul neamț, acuzându-l că nu respectă contractul iar condițiile oferite sunt pentru sclavi. La un moment dat, nervos, patronul german se repede să smulgă telefonul din mâna celui care filma.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Europenii care intră fără acte legale în Marea Britanie ajung în centre de detenție

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

S-a stricat de tot relația cetățenilor din Uniunea Europeană cu Marea Britanie ieșită din blocul comunitar, cel puțin în ceea ce privește regimul călătoriilor și al deplasării în Regat în căutarea unui loc de muncă.

Europenii care încearcă să intre în Anglia pentru a munci fără vize sau statut de ședere sunt reținuți și închiși în centre speciale de detenție a imigranților până la șapte zile, apoi sunt trimiși în țările de origine.

Diplomații UE și-au exprimat îngrijorarea cu privire la aceste aspecte, mai ales că Ministerul de Interne britanic nu a publicat date de unde să reiasă câți cetățeni UE au primit acest tratament. Pe surse se vorbește că, în momentul de față, zeci de oameni, cetățeni greci, italieni, spanioli și români, sunt închiși în astfel de centre.

Ambasadele europene din Londra oferă consiliere juridică și intervin pentru a încerca să scurteze perioada de detenție, deși nu toți cetățenii UE caută sprijin consular.

Citește în continuare

Călăraşi

Mandat european de arestare fiindcă nu și-a achitat creditul luat în Germania

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Judecătoria Memmingem – Germania a emis, la începutul lunii martie 2021, un mandat european de arestare pe numele unei femei din județul Călărași. Românca muncise în Germania și a fost acuzată de înşelăciune și delapidare. Practic, aceasta a contractat un împrumut de 15.000 de euro de la o bancă pentru achiziționarea unui autoturism, după care nu a mai onorat creditul. A plătit o singură rată, apoi a revenit în România.

La plângerea băncii, procurorii au pornit rapid investigațiile. În dosarul instrumentat de magistrații germani se precizează că românca, în vârstă de 56 de ani, a indus în eroare partenerul ei contractual, declarând că este capabilă să returneze creditul.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore și prezentată în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București care au pus-o sub control judiciar.vNorocul ei a fost că lămurise deja litigiul cu banca, returnând creditul contractat. Dar și așa, până când banca nu a comunicat autorităților că își retrage plângerea ca urmare a achitării datoriei, pericolul extrădării pentru a fi anchetată și judecată în Germania nu a fost eliminat.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT