Connect with us

ACTUALITATE

Managerul Spitalului Găeşti, schimbat în plină pandemie pentru că aşa vor muşchii primarului!

Publicat

pe

Scandal teribil la Găeşti. Aflăm că, în plină pandemie de coronavirus, administraţia publică de la Găeşti a hotărât să nu-i mai prelungească dr. Cristina Seltea mandatul de manager al spitalului din localitate. Răspunsul dat de primarul Grigore Gheorghe în şedinţa consiliului de administraţie, încheiată în urmă cu puţină vreme, a fost unul năucitor. Este decizia sa, s-a terminat mandatul doamnei doctor şi nu are de gând să-l mai prelungească.

Imediat, mai mulţi angajaţi ai unităţii medicale, infiermieri şi asistente, au ieşit în curtea spitalului pentru a protesta faţă de această măsura aberantă. Nici starea de spirit a găeştenilor nu este tocmai bună, după ce au aflat de hotărârea primarului de a o elimina pe doctoriţa Seltea de la conducerea spitalului.

Cristina Seltea, pur şi simplu, nu se aştepta la o asemenea mişcare tocmai în această perioadă de pandemnie, când medicii şi cadrele sanitare sunt în prima linie pe frontul de prevenire şi combatere a coronavirusului.

„Mi-a expirat mandatul de manager. Primarul a chemat trei medici din spital să-i întrebe dacă vor să conducă. Nu a vrut niciunul. Mi se părea normal să prelungească mandatul meu, măcar încă trei luni, până scăpăm de starea asta. Atât. Era elegant, logic şi normal. După care găsea altă echipă şi gata. Nu am fost niciodată atât de umilită ca acum. Să îmi aducă un simplu reproş ca manager. Spune-mi de ce nu mă mai vrei. Cu ce am greşit”, ne-a declarat dr. Cristina Seltea.

În loc să existe comunicare, colaborare şi consecvenţă pentru depăşirea unei situaţii catastrofale la nivel mondial şi naţional, tu, edil liberal al oraşului Găeşti, înlături din funcţie un om cu multă responsabilitate şi care a performat pentru spitalul orăşenesc.

Medicii de la Spitalul din Găeşti au scris chiar o petiţie în care îi cer primarului să renunţe la decizia de a o îndepărta pe dr. Cristina Seltea. Din câte am auzit, edilul nici măcar nu s-a uitat pe document.

Am încercat să discutăm telefonic şi cu primarul Grigore Gheorghe, dar nu ne-a răspuns. VOM REVENI.

ACTUALITATE

Sărbătorim astăzi materializarea unui vis, a unei speranțe

Publicat

pe

de

Am fost și suntem dintotdeauna în Europa. Rezonăm cu valorile culturale ale bătrânului continent. Am fost, poate, despărțiți vremelnic, din cauza unor conjuncturi istorice, de această familie, dar niciodată nu am uitat de Europa, de democrație, de economia, cultura, tradițiile și civilizația care au contribuit pe deplin la schimbarea globală a societății, a aprecierii depline a omului, a drepturilor sale.

Astăzi – 9 Mai, sărbătorim Marea Europă, cel mai elocvent și puternic exemplu al unității întru binele cetățeanului, al colaborării al prosperității, al prieteniei și dorinței de mai bine. Sărbătorim materializarea unui vis, a unei speranțe. Trăim cu toții într-un spațiu mai democratic, mai liber, mai liniștit ca niciodată. Ceea ce s-a realizat pentru Europa Unită din 1950 încoace este un rezultat al diplomației, al consecvenței și al dorinței de unitate economică, socială și culturală.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT