Connect with us

Dâmboviţa

PSD propune 28 de măsuri pentru relansarea economică a României

Publicat

pe

Cabinetul liberal Ludovic Orban, în această etapă dură prin care trece România, pare că nu a fost capabil să elaboreze un plan de relansare şi de salvare a vieţii economice şi sociale. Intrăm din starea de urgenţă în starea de alertă, dar lucrurile rămân neschimbate în ceea ce priveşte sprijinul pe care ar trebui să-l primească mediul economic privat, pornind de la micii întreprinzători până la marile companii.

Guvernul PNL nu a găsit soluţia ieşirii la liman a ţării. Liberalii, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, au dovedit că sunt preocupaţi mai mult să plaseze lovituri politice, în general sub centură, reprezentanţilor PSD.

Social-democraţii, în ciuda atacurilor înverşunate pe care le-au primit dinspre putere, au găsit totuşi forţa de a elabora un program de relansare economică, de susţinere a antreprenorilor, a angajaţilor şi pensionarilor puternic înghesuiţi de problemele generate de pandemia de coronavirus.

„Timp de două luni am lansat nenumărate apeluri să oprim atacurile politice,să ne gândim mai mult la oameni și la economie. Partidul Social Democrat propune acum programul „Repornim România”, care cuprinde un prim pachet de măsuri de relansare economică. Sunt măsuri de susținere economică, pentru protejarea veniturilor românilor, pentru familiile vulnerabile și mediul de afaceri”, a precizat Corneliu Ştefan – preşedintele PSD Dâmboviţa.

Social-democraţii au patru obiective fundamentale în planul de măsuri de salvare a economiei naţionale, respectiv: menţinerea puterii de cumpărare a populaţiei, repornirea motoarelor economiei, protejarea locurilor de muncă şi acordarea unor stimultente economice.

„Este un pachet de măsuri ce poate fi finanțat 50% din fonduri interne și 50% din fonduri europene și care va costa mai puțin de 8% din PIB, mult mai puțin decât ceea ce alocă toate statele din jur. Sunt măsuri bine direcționate, care sunt menite în primul rând să deblocheze economia, în al doilea rând, să stimuleze economia și, nu în ultimul rând, să reducă presiunea fiscală pe o perioadă determinată”, a declarat președintele PSD Dâmbovița.

A mai spus Corneliu Ştefan că PSD este dispus să predea la cheie preşedintelui Iohannis şi „guvernului său” acest program de relansare, ba chiar să îi ajute în implementarea sa. Totul doar pentru ca românii să fie protejaţi de criză, iar economia să poată tura motoarele.

„PSD sprijină angajatorii care își reiau activitatea și reîncadrează românii care și-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgență și pentru cei care au revenit în țară. Propunem două măsuri concrete: Acordarea sumei de 2.250 de lei timp de 3 luni pentru angajatori și a sumei de 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revine la muncă, tot pe o perioadă de 3 luni. Acordarea acestui stimul de reinserție va fi condiționată de menținerea locului de muncă timp de cel puțin 1 an de la data încetării subvenției.

PSD susține locurile de muncă prin suspendarea impozitului pe venit, a contribuțiilor și taxelor locale până la sfârșitul anului pentru companiile din sectorul Turismului, Transporturilor, Cosmetică, Horeca şi Profesii liberale – dacă mențin locurile de muncă.

PSD protejează puterea de cumpărare a populației Printr-o schemă de ajutor pentru ca oamenii să poată suporta facturile mai mari la energie si gaze. Acestea vor crește prin liberalizarea prețurilor de aceea guvernul are termen până la 1 iulie 2020 să definească consumatorul vulnerabil.

PSD susține familiile cu venituri mici asigurând o indemnizație de sprijin pentru o perioadă de 3 luni În valoare de 700 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de până la 1.500 de lei pe lună și de 300 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de la 1501 la 2000 lei pe lună. Acești bani pot fi folosiți doar pentru alimente și medicamente și vor fi dați sub forma unor vouchere.

PSD deblochează economia și diminuează blocajul financiar și creditul comercial prin: Eșalonarea obligațiilor fiscale pentru firmele afectate pentru o perioadă de 6 luni. fără penalități și dobânzi; Susținerea activă a mediului de afaceri prin linii de credit finanțate prin băncile cu capital de stat CEC și Eximbank la dobânzi de maxim 1,7%; Termene scurte de plată a facturilor de către stat și companiile de stat către operatorii economici privați; Decontarea rapidă a concediilor medicale.

PSD susține IMM-urile și tinerii antreprenori prin: Flexibilizarea clauzelor din contractele încheiate în cadrul programului Start Up Nation astfel încât derularea acestora să poată fi continuată; Diminuarea blocajelor financiare prin garantarea cumpărării de creanțe de la IMM-uri de către instituțiile de credit.

PSD susține exporturile prin garanții de stat 100% Precum și cu credite cu perioada de grație extinsă fără plata ratelor pe perioada de grație.

PSD susține agricultura românească prin: Plata la 5 zile pentru produse proaspete și la 15 zile pentru celelalte produse; Dar și printr-o schemă de ajutor de stat în valoare de 500 de milioane de lei pentru susținerea fermierilor care au fost afectați de secetă sau de pandemie.

PSD încurajează revenirea imediata a sectorului de transport și a sectorului de producție auto și electrocasnice prin: Suspendarea taxelor specifice în sectorul transporturi; Dublarea bugetului programului Rabla Clasic și direcționarea programului Rabla Plus către achizițiile de autoturisme exclusiv românești făcute de instituțiile publice; Creșterea de 10 ori a plafonului pentru programul Rabla pentru Electrocasnice de la 30 la 300 milioane lei în anul 2020.

PSD încurajează turismul din România printr-o schemă de ajutor de stat pentru susținerea turiștilor și a operatorilor de turism care prevede acordarea de vouchere de vacanță care pot fi folosite până la 31 decembrie 2021; Stimularea investițiilor în cele 31 de stațiuni balneare cu un buget alocat de 1 miliard de euro pe următorii 10 ani”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dacă ești nevaccinat, respect alegerea ta! Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!

Publicat

pe

Avocatul Gabriel Cioacă, probabil mișcat puternic de moartea colegului și prietenului său Iustin Iosifescu, care a pierit încolțit și ucis de coronavirus, de tragediile care se înmulțesc în jurul nostru, a postat pe pagina sa de Facebook un text interesant ca mesaj și compoziție. Din el răzbate clar îndemnul la vaccinare, la respectul față de cel de lângă tine, față de alegerea făcută. Până la urmă, trebuie să dăm o șansă vieții, chiar riscând. Uneori, frumusețea se naște din neprevăzut!

„Pentru că, în ultima perioadă, nu e zi să nu aud că un prieten, un amic sau un coleg nevaccinat împotriva Covid a plecat în lumea celor drepți, de parcă am fi pe front, las și eu asta aici.

Sunt VACCINAT și nu… nu știu ce conține – nici vaccinul ăsta, nici cele pe care le-am făcut când eram copil, nici alte medicamente, pentru a trata cancerul, SIDA, poliartrita, sau vaccinuri pentru sugari sau copii. Am încredere în doctorul meu când spune că e necesar.

De asemenea, nu știu ce este în ibuprofen, paracetamol sau alte medicamente, știu că îmi vindecă doar durerile, atunci când le am.

Nu știu care sunt ingredientele individuale din săpunul meu sau șamponul sau chiar deodorantele. Nu știu efectul pe termen lung al folosirii telefonului mobil sau dacă restaurantul în care tocmai am mâncat a folosit alimente curate și dacă se spălau pe mâini în bucătărie.

Nici nu știu calitatea aerului pe care îl respir și ce boli mi-ar putea aduce.

Pe scurt… sunt multe lucruri pe care nu le știu (sau poate nici nu vreau să le știu) și nu le voi ști niciodată…

Știu doar un singur lucru: viața este scurtă, foarte scurtă și totuși vreau să fac ceva diferit decât să merg la muncă în fiecare zi sau să rămân blocat! Încă vreau să călătoresc și să îmbrățișez oameni fără teamă și să regăsesc un sentiment din viața de “înainte”.

În copilărie, am fost vaccinat împotriva parotitei, rujeolei, poliomielitei, vărsatului de vânt și multe altele. Eu și părinții mei am avut încredere în știință și nu a trebuit să suferim sau să transmitem mai departe vreuna din boli.

Dacă nu ești vaccinat, respect alegerea ta!
Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!
Sunt vaccinat nu pentru a mulțumi Guvernul, ci:
* Pentru a evita o formă gravă Covid-19.
* Să nu ocup un pat de spital la ATI dacă mă îmbolnăvesc vreodată.
* Să-i îmbrățișez pe cei dragi.
* Ca să nu fie nevoie să fac teste PCR sau antigen ca să ies la dans, să merg la restaurant, să merg în vacanță și multe altele…
* Să-mi trăiesc viața fara restricții.
* Să-mi aduc copilul la școală și să pot participa la petrecerile lui.
* Pentru ca nenorocul ăsta de virus să devină o amintire veche”, a publicat, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gabi Cioacă, din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centru de vaccinare la Colegiul Constantin Cantacuzino Târgoviște pentru elevi și profesori

Publicat

pe

Începând de astăzi – 21 octombrie 2021, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino din municipiul Târgoviște funcționează un centru de vaccinare, unde s-au imunizat deja 42 de cadre didactice și elevi ai colegiului.

„Suntem pregătiți să îi ajutăm pe toți cei care doresc să se vaccineze. Soluția revenirii la o viață normală, la o educație de calitate în toate școlile din România, este vaccinarea”, este mesajul directorului Silvia Mareș, care încurajează vaccinarea prin exemplul propriu. Astăzi, și-a făcut cea de-a treia doză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT