Connect with us

Dâmboviţa

PSD propune 28 de măsuri pentru relansarea economică a României

Publicat

pe

Cabinetul liberal Ludovic Orban, în această etapă dură prin care trece România, pare că nu a fost capabil să elaboreze un plan de relansare şi de salvare a vieţii economice şi sociale. Intrăm din starea de urgenţă în starea de alertă, dar lucrurile rămân neschimbate în ceea ce priveşte sprijinul pe care ar trebui să-l primească mediul economic privat, pornind de la micii întreprinzători până la marile companii.

Guvernul PNL nu a găsit soluţia ieşirii la liman a ţării. Liberalii, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, au dovedit că sunt preocupaţi mai mult să plaseze lovituri politice, în general sub centură, reprezentanţilor PSD.

Social-democraţii, în ciuda atacurilor înverşunate pe care le-au primit dinspre putere, au găsit totuşi forţa de a elabora un program de relansare economică, de susţinere a antreprenorilor, a angajaţilor şi pensionarilor puternic înghesuiţi de problemele generate de pandemia de coronavirus.

„Timp de două luni am lansat nenumărate apeluri să oprim atacurile politice,să ne gândim mai mult la oameni și la economie. Partidul Social Democrat propune acum programul „Repornim România”, care cuprinde un prim pachet de măsuri de relansare economică. Sunt măsuri de susținere economică, pentru protejarea veniturilor românilor, pentru familiile vulnerabile și mediul de afaceri”, a precizat Corneliu Ştefan – preşedintele PSD Dâmboviţa.

Social-democraţii au patru obiective fundamentale în planul de măsuri de salvare a economiei naţionale, respectiv: menţinerea puterii de cumpărare a populaţiei, repornirea motoarelor economiei, protejarea locurilor de muncă şi acordarea unor stimultente economice.

„Este un pachet de măsuri ce poate fi finanțat 50% din fonduri interne și 50% din fonduri europene și care va costa mai puțin de 8% din PIB, mult mai puțin decât ceea ce alocă toate statele din jur. Sunt măsuri bine direcționate, care sunt menite în primul rând să deblocheze economia, în al doilea rând, să stimuleze economia și, nu în ultimul rând, să reducă presiunea fiscală pe o perioadă determinată”, a declarat președintele PSD Dâmbovița.

A mai spus Corneliu Ştefan că PSD este dispus să predea la cheie preşedintelui Iohannis şi „guvernului său” acest program de relansare, ba chiar să îi ajute în implementarea sa. Totul doar pentru ca românii să fie protejaţi de criză, iar economia să poată tura motoarele.

„PSD sprijină angajatorii care își reiau activitatea și reîncadrează românii care și-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgență și pentru cei care au revenit în țară. Propunem două măsuri concrete: Acordarea sumei de 2.250 de lei timp de 3 luni pentru angajatori și a sumei de 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revine la muncă, tot pe o perioadă de 3 luni. Acordarea acestui stimul de reinserție va fi condiționată de menținerea locului de muncă timp de cel puțin 1 an de la data încetării subvenției.

PSD susține locurile de muncă prin suspendarea impozitului pe venit, a contribuțiilor și taxelor locale până la sfârșitul anului pentru companiile din sectorul Turismului, Transporturilor, Cosmetică, Horeca şi Profesii liberale – dacă mențin locurile de muncă.

PSD protejează puterea de cumpărare a populației Printr-o schemă de ajutor pentru ca oamenii să poată suporta facturile mai mari la energie si gaze. Acestea vor crește prin liberalizarea prețurilor de aceea guvernul are termen până la 1 iulie 2020 să definească consumatorul vulnerabil.

PSD susține familiile cu venituri mici asigurând o indemnizație de sprijin pentru o perioadă de 3 luni În valoare de 700 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de până la 1.500 de lei pe lună și de 300 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de la 1501 la 2000 lei pe lună. Acești bani pot fi folosiți doar pentru alimente și medicamente și vor fi dați sub forma unor vouchere.

PSD deblochează economia și diminuează blocajul financiar și creditul comercial prin: Eșalonarea obligațiilor fiscale pentru firmele afectate pentru o perioadă de 6 luni. fără penalități și dobânzi; Susținerea activă a mediului de afaceri prin linii de credit finanțate prin băncile cu capital de stat CEC și Eximbank la dobânzi de maxim 1,7%; Termene scurte de plată a facturilor de către stat și companiile de stat către operatorii economici privați; Decontarea rapidă a concediilor medicale.

PSD susține IMM-urile și tinerii antreprenori prin: Flexibilizarea clauzelor din contractele încheiate în cadrul programului Start Up Nation astfel încât derularea acestora să poată fi continuată; Diminuarea blocajelor financiare prin garantarea cumpărării de creanțe de la IMM-uri de către instituțiile de credit.

PSD susține exporturile prin garanții de stat 100% Precum și cu credite cu perioada de grație extinsă fără plata ratelor pe perioada de grație.

PSD susține agricultura românească prin: Plata la 5 zile pentru produse proaspete și la 15 zile pentru celelalte produse; Dar și printr-o schemă de ajutor de stat în valoare de 500 de milioane de lei pentru susținerea fermierilor care au fost afectați de secetă sau de pandemie.

PSD încurajează revenirea imediata a sectorului de transport și a sectorului de producție auto și electrocasnice prin: Suspendarea taxelor specifice în sectorul transporturi; Dublarea bugetului programului Rabla Clasic și direcționarea programului Rabla Plus către achizițiile de autoturisme exclusiv românești făcute de instituțiile publice; Creșterea de 10 ori a plafonului pentru programul Rabla pentru Electrocasnice de la 30 la 300 milioane lei în anul 2020.

PSD încurajează turismul din România printr-o schemă de ajutor de stat pentru susținerea turiștilor și a operatorilor de turism care prevede acordarea de vouchere de vacanță care pot fi folosite până la 31 decembrie 2021; Stimularea investițiilor în cele 31 de stațiuni balneare cu un buget alocat de 1 miliard de euro pe următorii 10 ani”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT