Connect with us

Giurgiu

6.000 de elevi din Giurgiu au nevoie de tablete. Se strâng fonduri din donaţii

Publicat

pe

În contextul în care educaţia s-a mutat în online din cauza pandemiei de COVID-19, mai mulţi studenți și elevi din Giurgiu au lansat, împreună cu reprezentanți ai mediului de afaceri, ai Bisericii, Guvernului şi societății civile (Asociația Prietenii de lângă Tine și Asociația Călător prin România), sub egida Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu şi cu sprijinul oamenilor din domeniul educației, o campanie de strângere de fonduri necesare achizitionării de tablete pentru elevii care au Examene Naționale și Bacalaureat (în prima etapă) și pentru elevii celorlalte clase primare sau de liceu.

„Campania se desfășoară până la sfârşitul lunii mai, în prima etapă, urmând a fi prelungită până la 1 septembrie 2020. Scopul campaniei este de a achiziționa din donații tablete pentru copiii din mediile defavorizate din Giurgiu și este deschisă tuturor celor care doresc să se implice și să își ofere sprijinul.

În prezent, în județul Giurgiu, sunt identificati aproximativ 6.000 de elevi care se află în imposibilitatea de a învăța într-un mediu incluziv. Sunt aproximativ 6.000 de suflete care vor să își depășească condiția socială prin educație și aceasta este șansa ideală să ii ajutăm! Din păcate, acest lucru nu se poate pe timp de pandemie și, cu siguranță, așa cum știm, nici în situații normale deoarece nu au dispozitive moderne de pe care să învețe, așa cum fac cei cu o situație materială normală.
Campania noastră vine în completarea demersului Guvernului care a alocat, din Fondul de rezervă aflat la dispoziția sa, 150 milioane pentru achiziția de tablete necesare elevilor care nu dispun de aceste dispozitive pentru a participa online la cursurile școlare.

Hai să ajutăm împreună copiii din Giurgiu să aibă acces la educație! Donațiile pot fi făcute în contul: RO72BTRLRONCRT0431921901 (Robert Andrei Costache – Vicepreședinte Asociația Călător Prin România), deschis la Banca Transilvania special pentru acest proiect”, se arată într-un comunicat remis către mass-media.

ACTUALITATE

Ministrul de Interne l-a demis pe șeful Poliției Rutiere Giurgiu după scandalul „porcul de Crăciun”

Publicat

pe

Lucian Bode - ministrul de Interne (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din funcție, iar un ofițer și cinci subofițeri din subordinea acestuia vor fi cercetați disciplinar după scandalul „porcul de Crăciun”, iscat ca urmare a unei glume pe care un polițist a luat-o de bună și a înaintat raport către comandant, să i se repartizeze un porc de Crăciun.

Decizia a fost luat de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că „este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu”.

„Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește în continuare

Giurgiu

Polițist din Giurgiu le-a cerut șefilor porc de Crăciun, luând de bună o glumă a unui coleg!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Un polițist de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Giurgiu a înaintat un raport către șefii săi, în care le-a cerut să-i repartizez un porc de Crăciun, în greutate de 160 kg, având în vedere că lucrează în instituție de 4 ani.

Totul a plecat de la gluma unui coleg. Acesta a spus la serviciu că există un act normativ prin care s-a stabilit că polițiștii vor primi câte un porc de Crăciun, greutatea acestuia urmând să fie stabilită în funcție de vechimea în Poliție!

Comandantul IPJ a dispus o anchetă internă pentru a-i descoperi pe glumeți. De asemenea, a precizat public faptul că nu există niciun act normativ care să stipuleze că polițiștilor li se va da câte un porc de Crăciun.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT