Connect with us

Dâmboviţa

Preşedinte ALDE Dâmboviţa: Industria HoReCa trebuie susţinută!

Publicat

pe

Avem nevoie de industria ospitalităţii! Avem nevoie de socializare, avem nevoie să respirăm aerul unei scurte vacanţe! Avem nevoie de hoteluri, restaurante, cafenele, fie că trebuie să călătorim în interes profesional, fie că pur şi simplu vrem să petrecem câteva momente altfel, alături de cei dragi, într-un peisaj natural, diferit de cel de acasă.

Avem nevoie să petrecem timp cu cei apropiaţi, oriunde, pe meleagurile mioritice! Şi putem face asta având grijă de sănătatea noastră, cu măsurile de precauţie impuse de specialiştii în domeniu. Nu trebuie decât să fim responsabili, iar autorităţile să ia în calcul toate nevoile cetăţenilor!

Mai mult decât atât, această industrie trebuie susţinută pentru a salva mii de locuri de muncă! Un sezon ratat poate însemna sfârşitul unor afaceri şi pierderea locurilor de muncă. Noi, cetăţenii, avem nevoie de ei, iar ei, antreprenorii din domeniu, au nevoie de noi! Este vorba despre o susţinere reciprocă! Dar cea mai urgentă susţinere se aşteaptă din partea autorităţilor centrale!

Ni se tot induce ideea că trebuie să învăţăm să trăim cu acest coronavirus… Dacă trebuie, vom face acest lucru, suntem învăţaţi cu greul, cu schimbările! Dar avem nevoie să trăim cât mai normal! Avem nevoie să ne desfăşurăm activităţile de bază, avem nevoie să ne cunoaştem ţara, dacă nu am reuşit să o facem până acum. Avem nevoie de oameni, de oamenii care ne pot învăţa să trăim altfel!

HoReCa trebuie salvată! Haideţi să fim uniţi şi să strigăm la unison, poate, poate vor auzi şi autorităţile!

Ionel Petre,
Președinte ALDE Dâmbovița

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT