Connect with us

Argeș

Atenţie! Infractorii uzează din nou de metoda „Accidentul” pentru a vă lua banii!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: ziarroman.ro)

Poliţiştii din Argeş au reţinut un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Băiculeşti, care a încercat, în luna aprilie, împreună cu un alt bărbat, în prezent arestat într-un alt dosar, să obţină bani prin metoda „Accidentul” de la cinci persoane vârstnice din Drăganu şi Oarja.

Cei doi bărbaţi îşi sunau victimele şi le spuneu că o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier şi are nevoie de bani. În acest mod, au reuşit să păcălească un bătrân de 96 de ani, din Oarja, cu 3.000 de lei. Celelalte persoane contactate telefonic nu au remis sumele cerute.

Bărbatul de 32 de ani, din Bascov, a fost reţinut în ziua de 22 aprilie, pentru că a înşelat o persoană de 87 de ani, din Sălătrucu, de la care a obţinut prin metoda „Accidentul” suma de 20.000 de lei.

Recomandări pentru evitarea înşelăciunilor

De regulă, persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate sunt cele vizate de autori de infracțiuni cum ar fi „Accidentul”, „Coletul”, „Pomana regelui Cioabă”, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d., persoane care pretind că sunt reprezentanţi ai unor furnizori de utilităţi sau care oferă spre vânzare bunuri la preţuri sub valoarea reală.

Folosiţi orice ocazie în care discutaţi cu membrii de familie sau cunoscuţi în etate, pentru a vorbi despre permiterea accesului în locuință al oricăror persoane, indiferent de pretext.

Totodată, dacă permit accesul în casă, avertizați-i cu privire la efectuarea oricărei plăți sau operațiuni care ar putea dezvălui locația sumelor de bani din locuință.

Atrageți atenția cu privire la oferirea sumelor de bani, sub orice pretext, stabiliți numere de telefon la care să puteți fi contactați, pentru a se verifica pretextele și stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care pot ajuta la nevoie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Incendiu într-un bloc din Pitești. Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Publicat

pe

Incendiu, în această după-amiază, într-un bloc din cartierul Trivale al municipiului Pitești. Focul s-a manifestat la nivelul sufrageriei unui apartament de la etajul 3.

Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Două dintre ele, un bărbat de 89 de ani și o femeie de 75 de ani, care locuiau în apartamentul unde a izbucnit incendiul, au fost transportate la spital. Celelalte două, un bărbat de 38 de ani și o femeie de 34 de ani, au fost asistate la fața locului.

Potrivit ISU Argeș, pompierii au evacuat o femeie și doi copii, aflați la etajul 4. Toate persoanele de pe scara de bloc au fost scoase afară în siguranță. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită. Se pare că ar fi de natură electrică.

Citește în continuare

Argeș

Copil de 4 ani a căzut în gol de la etajul 1

Publicat

pe

Un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă din cadrul ISU Argeș intervine în aceste momente pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Pitești, unde un copil de 4 ani a căzut în gol de la etajul 1 al unui imobil.

UPDATE 1

Este vorba despre un băiețel. Acesta s-a lovit la cap în urmă căderii de la etajul 1. Echipajul SMURD l-a preluat conștient și l-a transportat la spital.

UPDATE 2

Băiatul a fost transferat la un spital din București de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă. Era intubat și ventilat mecanic.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT