Connect with us

ACTUALITATE

Suntem la un pas de o dramă locală! E timpul să fim responsabili!

Publicat

pe

Președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan, îi critică pe actualii guvernanți, care au intrat nepregătiți și în această etapă de luptă împotriva coronavirusului intitulată stare de alertă. A observat parlamentarul că, în afară de faptul că măsurile sunt bulversante, nici cetățenii nu țin cont măcar de banala distanțare socială menită să ne protejeze cât de cât de virusul ucigaș. Mai mult, reprezentanții statului nu prea mai sunt în stare să gestioneze situația.

„Autoritățile au intrat cu stângul în dispozitivul de alertă. În ciuda responsabilității de care dau dovadă cei mai mulți dintre români, vedem cum o mână de oameni nu acordă niciun fel de importanță normelor de distanțare socială și recomandărilor sanitare. Se pun în pericol pe ei, își pun în pericol familiile, prietenii și vecinii.

Ca să înțelegem ce ne așteaptă, e cazul să ne uităm cu atenție la situația de la Artic, unde, din cauza unui singur om, până la aceasta oră, sunt 66 de persoane confirmate cu coronavirus.

La Arctic Găești lucrează cetățeni din tot județul. Suntem la un pas de o dramă locală și am devenit exemplu național negativ. E timpul să fim responsabili. E vremea să fim conștiincioși. Vă chem să ne apărăm copiii, părinții și bunicii!

Să respectăm normele de distanțare socială și să alegem să protejăm viața și sănătatea noastră și a celor din jur!

În calitate de parlamentar, cer autorităților să abandoneze tăcerea și să facă publice măsurile luate pentru evitarea răspândirii comunitare a COVID-19. Au tăcut prea mult. E vremea ca oamenii să știe că nu sunt singuri. Din păcate, în momentul de față, avem persoane infectate cu COVID-19 în următoarele localități: GĂEȘTI – 16, ULIEȘTI – 6, RĂSCĂEȚI – 5, PETREȘTI – 5, DRAGODANA – 3, MOGOȘANI – 5, MORTENI – 4, HULUBEȘTI – 3, GURA FOII – 4, CRÂNGURILE – 2, MĂTĂSARU – 2, LUDEȘTI – 2, TÂRGOVIȘTE – 3
GURA ȘUȚII – 1, COBIA – 1, MORENI – 1, VIȘINA – 1, ȘELARU – 1 și RATESTI (Argeș) = 1!

Dacă nu acționăm acum, ne punem în pericol pe noi și pe cei apropiați nouă”, a transmis în spațiul public deputatul Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița.

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT