Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Preselecţiile pentru „Crizantema de Aur” 2020 se desfăşoară online

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ - Crizantema de Aur 2019

Oricât de mult rău ar bântui în lume, nu trebuie să uităm de lucrurile fireşti, de frumuseţea din viaţa noastră. Acum, când suntem asaltaţi de neprevăzut, de parcă vrea să ne îndobitocească, trebuie să fim mai atenţi la sufletul nostru, la tot ceea ce ne izbăveşte spiritul. Fără el, devenim muţi, elemente de decor, pioni într-o lume aflată în derivă.

Mânaţi de aceste gânduri, Alina şi Teodor Vasiliu, cei care se ocupă, de câţiva ani, de drumul prin cultura şi istoria naţională a Festivalului „Crizantema de Aur”, îşi continuă demersul şi în vremuri de pandemie. Cu speranţă şi încredere că vom reveni la normalitate, sunt duse mai departe, online, preselecţiile pentru ediţia din acest an a Festivalului „Crizantema de Aur”.

Efortul este unul considerabil şi iniţiativa, de asemenea. E un semn excepţional că nu clacăm, că luptăm cu orice tip de duşman pentru a ne conserva valorile, umanitatea care ne caracterizează!

ACTUALITATE

Comisia Europeană sprijină o rețea internațională de cercetare clinică pentru tratamentul COVID-19

Publicat

pe

Comisia Europeană va sprijini cu 15,7 milioane de euro inițiativa EU-RESPONSE, care va institui o rețea de cercetare clinică pentru tratamentul noului coronavirus și al altor boli infecțioase emergente – informează Centrul Europe Direct  Târgovişte.

Consorțiul EU-RESPONSE, condus de Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM – Institutul Național francez de Sănătate și Cercetare Medicală), reunește 21 de parteneri cu capacități de cercetare de renume mondial din 13 state membre ale UE și din Norvegia, Elveția și Turcia.

„EU-RESPONSE constituie un pas important în direcția unor studii clinice intervenționale paneuropene, care nu numai că se desfășoară la scara de care avem nevoie pentru a evalua rapid tratamentele potențiale, ci se și pot adapta rapid pe măsură ce apar realități și idei noi. Această rețea europeană de studii clinice intervenționale îi va folosi în prezent Europei pentru a aborda problemele provocate de noul coronavirus și ne va ajuta să ne pregătim pentru amenințări viitoare, oferind viteză, amploare și solidaritate”, a declarat comisarul Mariya Gabriel.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița, locul III la „Cupa Federației la tir cu arcul” 2020 prin jandarmul Silviu Stan

Publicat

pe

Locotenentul Silviu Stan, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița, și-a adjudecat, în acest weekend, locul al III-lea la “Cupa Federației la tir cu arcul”, ediția 2020, competiție organizată pe stadionul Olimpia din București la care au participat 50 de concurenți. Pasionat de acest sport, jandarmul dâmbovițean a intrat în concurs la categoria “compound seniori masculin”, ședința de tragere fiind pe o distanță de 50 de metri, și a obținut 664 de puncte din 720 posibile.

Silviu Stan intenționează ca de anul viitor să intre în lotul național și astfel să poată reprezenta România prin participarea la competiții internaționale. Pe lângă tir cu arcul, ofițerul jandarm este pasionat și de zborul cu deltaplanul, de caiace și mașini de epocă.

Locotenentul Stan Silviu îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița din anul 2014, fiind absolvent la Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!